Правилно складирање и уживање во благородните вина

Од зреењето на грозјето, па сѐ до производството и складирањето на виното, сѐ се сведува на вистинската температура.

Од зреењето на грозјето, па сѐ до производството и складирањето на виното, сѐ се сведува на вистинската температура.

Од првата берба, па сѐ до флаширањето винарот се грижи посветено и стручно само најдобрите капки да стигнат во шишето. Белите вина зреат најмалку неколку месеци во буриња или специјални цистерни пред да бидат подготвени за флаширање. Зреењето на црвеното вино од друга страна трае повеќе години. Сепак, дури и тогаш многу од вината сѐ уште ја немаат постигнато својата врвна арома. Под оптимални услови за складирање виното во шише може да продолжи да зрее и континуирано да се подобрува.

Постојана ладовина - совршена температура за вашето вино

И во лето и во зима на виното му се потребни постојани температури. Ултравиолетовото зрачење исто како и разноразните миризби од секаков вид не смеат да стигнат до вредните шишиња вино. Самиот сув воздух и силните потреси влијаат на квалитетот на виното. Ладилникот за вино на Liebherr нуди идеални услови за складирање на благородните капки за врвно задоволство.

Вештини и компетенции за винскиот сектор од Liebherr

We need your consent This YouTube video is provided by Google*. If you load the video, your data - including your IP address - is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA. We have no influence over further data processing by Google. By clicking on "Accept", you consent to the transmission of data to Google for this video in accordance with Art. 6 (1) (a) GDPR and at the same time expressly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art. 49 (1) (a) GDPR. If you no longer wish to consent to each YouTube video individually in the future and wish to be able to load the videos without this blocker, you can also select "Always accept YouTube" and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other YouTube videos which you open on our website in the future. Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide suitable safeguards to protect your data and offset this shortcoming. Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, criminal prosecution or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective means of redress being available to you. You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the settings. For further information, please see our Data Protection Declaration and Google's Privacy Policy. *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Одгледувањето лозје и производството на вино претставуваат предизвик и бараат исклучителна грижа и професионалност. Филмот ги документира процесите и објаснува зошто вашето вино е најдобро складирано во ладилникот на Liebherr.

Апликација за вино

Водичот за вино на Liebherr прикажува преглед на Бордо вината. Дознајте повеќе за растечката област, винариите, бербата и сортите грозје. Апликации на Liebherr