Создавање оптимални услови за складирање

Висококвалитетно вино мора да одлежи во контролирани услови. Само на тој начин можат да се развијат комплексните ароми и вкус во шишето. Силните потреси, миризбите и ултравиолетовото зрачење му наштетуваат на процесот. Ултравиолетовите зраци можат да предизвикаат такви биохемиски процеси поради кои виното може да ги изгуби вкусот и бојата. Исто така и силните потреси и вибрации му наштетуваат на чувствителниот пијалак. Доколку винските молекули се измешаат, тоа влијае на природниот процес на зреење.

Врвна технологија за љубителите на вино

 • Изладени на вистинска температура
  Во ладилниците на Liebherr вашите залихи вино ќе бидат заштитени од штетни услови за складирање. За флексибилна употреба поголемиот дел од ладилниците имаат можност за поставување на температурата од +5°C до +20°C. Иновативната технологија овозможува шишињата да се чуваат на константна температура. На оптимална температура од +10°C до +12°C зрее богатиот вкус на висококвалитетното вино.

  Најмодерна технологија за одржување температура Изладени на вистинска температура

  Во ладилниците на Liebherr вашите залихи вино ќе бидат заштитени од штетни услови за складирање. За флексибилна употреба поголемиот дел од ладилниците имаат можност за поставување на температурата од +5°C до +20°C. Иновативната технологија овозможува шишињата да се чуваат на константна температура. На оптимална температура од +10°C до +12°C зрее богатиот вкус на висококвалитетното вино.

 • Без миризби
  Миризбите ја оштетуваат аромата на виното. Штом навлезат во шишето, виното ги апсорбира. Во нашите ладилници за вино активниот јаглен се грижи за тоа вашите драгоцени шишиња да бидат опкружени само од чист воздух без миризби.

  Филтер со активен јаглен Без миризби

  Миризбите ја оштетуваат аромата на виното. Штом навлезат во шишето, виното ги апсорбира. Во нашите ладилници за вино активниот јаглен се грижи за тоа вашите драгоцени шишиња да бидат опкружени само од чист воздух без миризби.

 • Штити од зрачење
  Ултравиолетовото зрачење може да го расипе виното. Затоа вратите на нашите ладилници од термоизолациско стакло штитат од надворешното зрачење. Во внатрешноста LED-светилките ги осветлуваат шишињата со пријатна придушена светлина и го прикажуваат вашето вино во најдобро светло.

  Заштита од ултравиолетово зрачење Штити од зрачење

  Ултравиолетовото зрачење може да го расипе виното. Затоа вратите на нашите ладилници од термоизолациско стакло штитат од надворешното зрачење. Во внатрешноста LED-светилките ги осветлуваат шишињата со пријатна придушена светлина и го прикажуваат вашето вино во најдобро светло.

 • Складирани без тресење
  Дури и лесните потреси како вибрации од чекори му наштетуваат на процесот на зреење на виното. Нашите ладилници се со компресори со ниско ниво на вибрации, со придушени компоненти, а врвните модели дополнително се опремени со систем за меко затворање SoftSystem. На таков мир и тишина виното може долго да лежи – сѐ додека не дојде вистинскиот повод за да се отвори.

  Придушување на вибрациите Складирани без тресење

  Дури и лесните потреси како вибрации од чекори му наштетуваат на процесот на зреење на виното. Нашите ладилници се со компресори со ниско ниво на вибрации, со придушени компоненти, а врвните модели дополнително се опремени со систем за меко затворање SoftSystem. На таков мир и тишина виното може долго да лежи – сѐ додека не дојде вистинскиот повод за да се отвори.

 • Прегледно, претставително и природно третирано
  За вистинското шише да биде спремно за одреден повод, познавачите на вино чуваат подготвени различни шишиња вина. На полицата едноставно се наоѓа виното кое е соодветно за приликата. Во нашите модели Vinidor шишињата се поставени на телескопски шини – така лесно може да се дофатат и задните редови.

  Полица од масивно дрво Прегледно, претставително и природно третирано

  За вистинското шише да биде спремно за одреден повод, познавачите на вино чуваат подготвени различни шишиња вина. На полицата едноставно се наоѓа виното кое е соодветно за приликата. Во нашите модели Vinidor шишињата се поставени на телескопски шини – така лесно може да се дофатат и задните редови.