Игра на структурата и бојата

Liebherr редовно пласира на пазарот дизајнерски едиции кои, меѓу другото, се одликуваат со особени површини и материјали. Сите овие едиции со класичен дизајн чија вредност е долготрајна можат да се интегрираат во дневниот простор ставајќи акцент во него со нивната боја, форма и материјал.

Дизајнерски едиции

 • Црн облагороден челик
  Со BlackSteel Liebherr креираше модерна интерпретација на класичната надворешност од облагороден челик. Моделите се одликуваат со нивната маркантно црна боја и посебната структура на површината. Грубата површина поставува визуелни акценти и создава особено чувство. Патентираната рачка на Liebherr со интегрирана механика за отворање во едицијата BlackSteel е изведена со комплементарен алуминиум. Дизајнот и технологијата се повеќекратно наградувани.

  BlackSteel Црн облагороден челик

  Со BlackSteel Liebherr креираше модерна интерпретација на класичната надворешност од облагороден челик. Моделите се одликуваат со нивната маркантно црна боја и посебната структура на површината. Грубата површина поставува визуелни акценти и создава особено чувство. Патентираната рачка на Liebherr со интегрирана механика за отворање во едицијата BlackSteel е изведена со комплементарен алуминиум. Дизајнот и технологијата се повеќекратно наградувани.

 • Предни површини од сатинирано стакло
  Независно дали во студено бела или елегантно црна, рефлектирачките предни површини на GlassEdition се изработени од одзади печатено стакло. Материјалот не само што му дава на апаратот посебен изглед, туку и површината е лесна за чистење и отпорна на гребење. Со цел да се задржи изгледот на рефлектирачка површина, рачката ја поставивме странично. Изведбата во црна боја особено одговара со чисти површини од облагороден челик и кујни со сива и црна боја. Моделите со бела боја прават убав контраст со кујните од дрво.

  GlassEdition Предни површини од сатинирано стакло

  Независно дали во студено бела или елегантно црна, рефлектирачките предни површини на GlassEdition се изработени од одзади печатено стакло. Материјалот не само што му дава на апаратот посебен изглед, туку и површината е лесна за чистење и отпорна на гребење. Со цел да се задржи изгледот на рефлектирачка површина, рачката ја поставивме странично. Изведбата во црна боја особено одговара со чисти површини од облагороден челик и кујни со сива и црна боја. Моделите со бела боја прават убав контраст со кујните од дрво.

 • Инспиративна палета на бои
  Со ColourEdition Liebherr за првпат ја претстави палетата на бои на IFA 2014 во форма на прототипови која опфаќаше од впечатливи и силни до придушени бои. Посетителите ги избраа своите фаворити. Победниците: Самостојните апарати во водено сина, авокадо зелена и огнено црвена боја сега се достапни во продажба и даваат акценти во боја во кујната и дневниот простор.

  ColourEdition Инспиративна палета на бои

  Со ColourEdition Liebherr за првпат ја претстави палетата на бои на IFA 2014 во форма на прототипови која опфаќаше од впечатливи и силни до придушени бои. Посетителите ги избраа своите фаворити. Победниците: Самостојните апарати во водено сина, авокадо зелена и огнено црвена боја сега се достапни во продажба и даваат акценти во боја во кујната и дневниот простор.

 • Варијанти во палетата на бои
  Според она што го знаеме, за кујната да ја сфатиме како простор за живеење, трендот води кон напуштање на чисто белите апарати. Liebherr го следи овој тренд и ги изработува своите производи од облагороден челик и BlackSteel. Нашите ладилници за вино се достапни во сјајна земја боја, интензивна бордо црвена или мат црна. Во некои земји самостојните комбинирани ладилници се достапни и во црна или сребрена боја.

  Класични Варијанти во палетата на бои

  Според она што го знаеме, за кујната да ја сфатиме како простор за живеење, трендот води кон напуштање на чисто белите апарати. Liebherr го следи овој тренд и ги изработува своите производи од облагороден челик и BlackSteel. Нашите ладилници за вино се достапни во сјајна земја боја, интензивна бордо црвена или мат црна. Во некои земји самостојните комбинирани ладилници се достапни и во црна или сребрена боја.