За секоја храна вистинската температура

Интеракцијата помеѓу температурата и влажноста на воздухот е клучот за долготрајно складирање кое внимателно ги чува хранливите материи. Но, условите за чување се разликуваат за различни прехранбени производи. Висококвалитетната шунка зрее на сув планински воздух, мангото расте при висока влажност на воздухот, кашкавалот ја разоткрива својата арома во студени пештери. Во преградите со флексибилно регулирање на температурата и влажноста на воздухот BioFresh нуди оптимални услови за складирање за секоја категорија прехранбени производи.

Со BioFresh секој вид храна се складира засебно

 • Месо и млечни производи
  Месните производи претставуваат особено голем предизвик кога станува збор за температурата и влажноста на воздухот. BioFresh DrySafe претставува идеална средина за нив. Ниската влажност на воздухот и температурата близу точката на мрзнење значително ја намалуваат активноста на микроорганизмите и овозможуваат екстра долга истрајност. Климатските услови се оптимални и за млеко, сирење и јогурт.

  Месо и млечни производи

  Месните производи претставуваат особено голем предизвик кога станува збор за температурата и влажноста на воздухот. BioFresh DrySafe претставува идеална средина за нив. Ниската влажност на воздухот и температурата близу точката на мрзнење значително ја намалуваат активноста на микроорганизмите и овозможуваат екстра долга истрајност. Климатските услови се оптимални и за млеко, сирење и јогурт.

 • Овошје и зеленчук
  Овошјето и зеленчукот содржат висок процент вода и затоа бараат услови за чување каде што има висока влажност на воздухот. BioFresh HydroSafe создава оптимална клима и со прецизна електроника се грижи за константна температура за нијанса повисока од 0°C. Идеалните услови не само што го спречуваат непосакуваното смрзнување на храната, туку и штитат од сушење и помагаат да се задржат вредните состојки.

  Овошје и зеленчук

  Овошјето и зеленчукот содржат висок процент вода и затоа бараат услови за чување каде што има висока влажност на воздухот. BioFresh HydroSafe создава оптимална клима и со прецизна електроника се грижи за константна температура за нијанса повисока од 0°C. Идеалните услови не само што го спречуваат непосакуваното смрзнување на храната, туку и штитат од сушење и помагаат да се задржат вредните состојки.

 • Риба
  Рибата и морските плодови во продавница се чуваат во мраз – од добра причина, бидејќи идеалната температура за нивно складирање е близу точката на мрзнење. Поставен на 0°C BioFresh-Safe е соодветен за складирање риба. Јагулата, лососот и смуѓот траат уште подолго со BioFresh-Plus. Благодарение на засебното управување температурата во оваа климатска зона се спушта до точно -2°C. Во комбинација со поставката DrySafe рибата ја задржува свежината значително подолго.

  Риба

  Рибата и морските плодови во продавница се чуваат во мраз – од добра причина, бидејќи идеалната температура за нивно складирање е близу точката на мрзнење. Поставен на 0°C BioFresh-Safe е соодветен за складирање риба. Јагулата, лососот и смуѓот траат уште подолго со BioFresh-Plus. Благодарение на засебното управување температурата во оваа климатска зона се спушта до точно -2°C. Во комбинација со поставката DrySafe рибата ја задржува свежината значително подолго.

 • Видео

  Со BioFresh овошјето и зеленчукот, месото, рибата и млечните производи значително подолго ги задржуваат своите здрави витамини, арома и вкусен изглед.

  Видеото ги прикажува функциите и карактеристиките на опремата на иновативната технологија BioFresh на Liebherr. Пушти видео

  Со BioFresh овошјето и зеленчукот, месото, рибата и млечните производи значително подолго ги задржуваат своите здрави витамини, арома и вкусен изглед.

  Апликации BioFresh

  Кои витамини и минерали ги има во кои прехранбени производи? И како тие придонесуваат за нашето здравје? Тоа ќе го дознаете со нашата апликација. Апликации на Liebherr