EWT 9275 Вградена полица за вино со регулирана температура

Висина на ниша 213 cm
Димензии В/Ш/Д 212,6 / 60,2 / 61 cm
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l 100
Температурни зони 3
Класа на енергетска ефикасност G
Монтажа на врати Фиксна врата

German Engineering

German Engineering

Нашите супериорни производи нудат врвен квалитет, врвен дизајн и иновативни карактеристики што најдобро одговараат на вашиот животен стил. Употребата на висококвалитетни материјали, совршено детални завршетоци и елитни компоненти за ладење се комбинираат со најновите процеси на производство, што резултира во извонреден производ за ладење.

SuperQuiet

SuperQuiet

Нивоата на бучава се сведени на минимум благодарение на навистина тивките компресори со контролирана брзина кои апсорбираат звук. Заедно со колото за ладење со низок шум, овие карактеристики обезбедуваат точни перформанси, енергетска ефикасност и супер тивка работа.

InfinitySwipe

InfinitySwipe

Допир на поголем комфорт ви нуди едноставното за употреба електронско управување на допир InfinitySwipe со светол и прегледен 3,5 инчен екран, што можете интуитивно и лесно да го користите преку Touch & Swipe.

InfinityLight

InfinityLight

Хомогено интегрираното LED странично осветлување на Monolith дава прекрасен и рамномерен сјај што може да се прилагоди според вкусот, вклучувајќи мек ефект на осветлување при отворање на вратите и пријатна ноќна затемнетост. InfinityLight не додава само драма и стил, тоа исто така емитира помалку топлина, зачувувајќи го квалитетот на храната.

SoftSystem

SoftSystem

Благодарение на SoftSystem-системот за меко затворање, вратите се затвораат сами, при целосно полнење, особено меко и тивко. Во зависност од големината, носивоста на шарките на вратата на Monolith за панели на врата изнесува до 40 кг дополнителна тежина.

PowerCooling

PowerCooling

Високоефикасниот PowerCooling-систем на Liebherr гарантира брзо изладување на ново складираната храна и дека температурата на ладење рамномерно се распределува во целиот внатрешен простор. Кај Monolith оставаме да циркулира ладен воздух и зад вратата, така што храната складирана во вратата останува исто така ладна како и во внатрешниот простор.

Складирање со мали вибрации

Складирање со мали вибрации

Дури и малите вибрации може да го нарушат зреењето на вината и да го спречат таложењето на танини. Специјално развиените компресори со исклучително ниски вибрации овозможуваат нежно складирање кај сите ладилници за вино.

Идеална влажност

Идеална влажност

Соодветната влажност е важна компонента за складирање вино. На овој начин тапата останува мека и не се суши. Со цел тапата да остане колку што е можно повлажна од внатрешноста, шишињата вино треба да се чуваат во лежечка положба. Со повеќе од 50% влажност, ладилниците за вино обезбедуваат најдобри услови. Доколку е потребно, влажноста на ладилниците за вино може да се регулира со копчето за вентилација.

Фил. FreshAir со активен јаглен

Фил. FreshAir со активен јаглен

Вашата колекција вина заслужува најдобар квалитет на воздухот. Затоа, Monolith има филтер FreshAir со активен јаглен во секоја фиока за вино. На овој начин, вашите сакани вина секогаш ќе бидат добро заштитени. Влезниот воздух се чисти и се непријатните мириси се филтрираат.

InfinityBoard

InfinityBoard

Посебна карактеристика на кабинетот за вино Monolith е InfinityBoard. Таа може да се извлече и служи како привремен простор за складирање додека ги организирате шишињата или додавате нови вина во вашата колекција. Налејте си себеси или вашите гости без да ги вадите вината од нивната безбедна средина.

InfinityProtection

InfinityProtection

За да ги заштитите вашите вина од големи температурни промени, кабинетите за вино Monolith имаат по два сензора за температура во секоја фиока за вино. Функција што ја има само Liebherr. Веднаш штом сензорите на InfinityProtection регистрираат критична промена на температурата, веднаш ќе бидете известени за да ги заштитите вашите вина од прегревање или хипотермија.

InfinitySwipe

InfinitySwipe

Интуитивниот електронски панел за контрола на допир на Monolith се одликува со 2,4-инчен екран на допир и лизгање во боја, кој е светол, чист и многу лесен за користење. Едвај ќе треба да кренете прст за да ја контролирате секоја функција.

Систем за обележување

Систем за обележување

Секогаш имајте преглед и ред во вашата колекција вина: Системот за обележување ви помага во оваа насока. Поставете ја соодветната ознака за складираното вино директно на алуминиумската лента за обележување. На овој начин одржувате ред и имате добар и директен преглед на достапното вино.

Телескопски шини

Телескопски шини

Висококвалитетните дрвени полици на Monolith се поставени на глатки телескопски шини. Дополнителни дрвени штички ви овозможуваат да ја прилагодите внатрешноста што е можно подобро според вашиот опсег на вина и шампањ во шишиња од разни димензии. Сега можете да ги чувате сите шишиња во вашата колекција на најдобар можен начин и целосно да ги искористите можностите на вашиот кабинет за вино.

Група на производ Вградена полица за вино со регулирана температура
GTIN 9005382274132
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 1,5 A
Класа на енергетска ефикасност G
Годишна потрошувачка на енергија 180 kWh/a
Климатска класа SN-ST
Нивото на бучава 38 dB
Висина на ниша 213 cm
Димензии В/Ш/Д 212,6 / 60,2 / 61 cm
Висина/ширина/длабочина (со амбалажа) 2.170,0 / 665,0 / 765,0 mm
Димензии на ниша висина/ширина/длабочина 213,4 / 61 / 63,5 cm
Тежина (без пакување) 158 kg
Тежина (со пакување) 173 kg
Работење Touch & Swipe
Приказ на температурата Преграда за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Аларм на врата на дел за вино акустично
Заклучување за деца
Меко затворање SoftSystem
Кружење на ладењето
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l * 100
Осветлување осветлен страничен ѕид
може да се затемни
може трајно да се вклуич
Број полици 9
вклучувајќи табли за презентација 0
Материјал на полици Алуминиум/бука
Филтер со активен јаглен
Монтажа на врати Фиксна врата
Максимална тежина на преден дел на мебел 10
Стопирач за врата може да се смени десно
Ногалки со приспособлива висина 0
Вкупна зафатнина ** 320 l
Волумен на прегради за ладење 320 l
Имајте предвид: Количината се однесува на стандардни шишиња вино од 0,75 л. Ако се чуваат шишиња со различна големина или форма, бројот може да варира. Повеќе информации за ова се дадени во илустрацијата во областа за преземање.
** 
Gemäß Verordnung EU 2019/2016 bilden wir das Gesamtvolumen als ganze Zahl (abgerundet) und das Volumen der Tiefkühl- und Frischhaltefächer mit einer Stelle nach dem Komma ab. Das komplette Spektrum der Effizienzklassen finden Sie auf Seite 9. Entsprechend (EU) 2017/1369 6a. Die Bezeichnung „Volumen“ bezieht sich auf den in der aktuellen Verordnung genannten Begriff „Rauminhalt“.
Држач против превртување

Држач против превртување

Арт. бр. 990304000

По инсталацијата, фиксирајте го уредот со држачот против превртување. Ова се наоѓа на таванот на уредот Monolith за да го поврзете уредот со задниот ѕид на мебелот – за поголема безбедност.

Рамна рачка

Рамна рачка

Арт. бр. 990146100

Рамната рачка направена од четкан алуминиум добро лежи во раката и овозможува удобно отворање на уредот. Благодарение на убавата форма, дава уште попривлечен изглед на уредот.

Квадратна рачка

Квадратна рачка

Арт. бр. 990149200

Квадратната рачка направена од четкан алуминиум добро лежи во раката и овозможува удобно отворање на уредот. Благодарение на убавата форма, дава уште попривлечен изглед на уредот.

Арт. бр. 909669901

Арт. бр. 990149600

Арт. бр. 990155200

Арт. бр. 990176500

Арт. бр. 990178700

Цокле од 60 инчи

Цокле од 60 инчи

Арт. бр. 990236600

Цоклето од 60-инчен не'рѓосувачки челик е лесно за монтирање, спречува навлегување нечистотија под уредот и дава убав надворешен изглед.

Арт. бр. 990239000

Арт. бр. 990281900

Сет за загревање на страничниот ѕид на двокрилен Monolith

Сет за загревање на страничниот ѕид на двокрилен Monolith

Арт. бр. 990306100

Комплетот за двокрилен уред има грејач за страничниот ѕид, што спречува формирање на кондензација. Не е потребно дополнително напојување за грејачот на страничниот ѕид; за ова има приклучок на задниот дел на уредите.

Арт. бр. 840902201

Арт. бр. 990153300

Арт. бр. 840903001

Троделен комплет штици за дрвена полица

Троделен комплет штици за дрвена полица

Арт. бр. 990302400

Без разлика дали големи или мали - сега сите влегуваат внатре. Складирајте сигурно со дополнителните дрвени штици и мали шишиња вино во вашиот ладилник за вино од Liebherr. Ставете ги штиците едноставно во дрвената полица и готово.

If Design Award

If Design Award

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.