SBS 7222 Comfort NoFrost Комбиниран двокрилен ладилник со NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A+ / A+
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185 / 121,0 / 63,0 cm
Вкупен нето капацитет 640 l

Опрема

NoFrost

NoFrost

За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната. Со NoFrost-Comfort чистењето мраз повеќе не е потребно.

PowerCooling систем

PowerCooling систем

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. Со прекинувач на контакт на вратите се исклучува вентилаторот кога вратата е отворена. На тој начин се заштедува значајно количество енергија.

Полица за шишиња

Полица за шишиња

За пијалаците во шишиња, полицата за шишиња нуди практично и сеопфатно решение. Овде, може да чувате шишиња за да заштедите простор.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

Автоматската функција SuperCool

Автоматската функција SuperCool

Автоматската функција SuperCool ја намалува температурата до 12 часа на +2 °C – идеална за ладење свежо складирана храна.

Аларм за врата

Аларм за врата

За безбедна заштита на храна, звучниот аларм на вратата предупредува ако вратата е отворена 60 секунди.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Проѕирни прегради за зеленчук

Проѕирни прегради за зеленчук

Проѕирните прегради за зеленчук нудат многу простор за прегледно складирање на овошје и зеленчук. Покрај тоа, лесно се чистат.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Практичните рачки на вратите со интегриран механизам за отворање овозможуваат вратите на апаратот да се отвораат со минимален напор. Дури и повторното отворање на вратата е лесно заради отпорниот механизам на рачката на куќиштето на уредот.

Swingline дизајн

Swingline дизајн

Речиси сите фрижидери и замрзнувачи се изложени со оформени странични рабови за осветлување. Безвремениот елегантен SwingLine дизајн е дополнет со врежаниот натпис на Liebherr на вратата.

Технички податоци

Група на производ Комбинација со двокрилен уред
GTIN 4016803167624
Класа на енергетска ефикасност A+ / A+
Потрошувачка на енергија за 24 часа 1,258 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија 460 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 42 dB
Вкупен нето капацитет 640 l
Фрижидер 383 l
Замрзнувач 257 l
Вкупен бруто капацитет 709 l
Фрижидер 405 l
Замрзнувач 304 l
Напон 220-230 / 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 2,5A 259W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185 / 121,0 / 63,0 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.909,0 / 1.230,0 / 709,0 mm
Тежина (без пакување) 149,8 kg
Тежина (со пакување) 160,5 kg
Управување MagicEye со дигитален приказ на температура
Позиција зад вратата
Работење Копчиња
Индивидуални Температурни зони 2
Температурни зони 2
Приказ на температурата Дел за ладење и за замрзнување
Опсег на температура на дел за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм на врата на дел за ладење
Аларм на врата на преграда на замрзнувач акустично
Аларм на врата на дел за вино
Заклучување за деца
SuperCool
SuperFrost управуван според време
Holidaymode
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
Процес на одмрзнување автоматски
Кружење на ладењето
Осветлување LED-осветлување на горниот дел
Број на полиците во делот за ладење 6
оттаму прилагодив по висина 5
разделиво 1
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
Полица за шишиња Полица за шишиња
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 3
Број на Vario кутии 0
Сад за јајца
Број на садови за овошје/зеленчук 2
оттаму на телескопските механизми 2
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Процес на одмрзнување автоматски
Lagerzeit bei Störung 20 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 20 kg
Фиоки во делот за замрзнување 8
Материјал на полици на преграда на замрзнувач Стакло
VarioSpace
Акумулатори за ладење 0
Сад за коцки мраз
IceMaker
Филтри за вода
Полици за замрзнување 0
Дизајн на врата Swingline дизајн
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Челик
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација

Преземања

Дијаграми за инсталација

Дијаграми за инсталација

JPG (105,3 KB)
Упатство за употреба (en)

Упатство за употреба (en)

PDF
Упатство за употреба 2 (en)

Упатство за употреба 2 (en)

PDF
Упатство за употреба 3 (en)

Упатство за употреба 3 (en)

PDF
Упатство за употреба 4 (en)

Упатство за употреба 4 (en)

PDF
Упатство за монтажа и инсталација (en)

Упатство за монтажа и инсталација (en)

PDF

Додатоци

Art. Nr. 988117000

Art. Nr. 988103600

Art. Nr. 871302300

Art. Nr. 988117200

Art. Nr. 988117400

Art. Nr. 988180300

Art. Nr. 830133000

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.