SBSbs 8673 Premium BioFresh NoFrost Комбиниран двокрилен ладилник со BioFresh и NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A+++ / A+++
0° фиока BioFresh
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185 / 121,0 / 66,5 cm
Вкупен нето капацитет 629 l

Опрема

BluPerformance

BluPerformance

Поголем волумен во внатрешноста за храна, економски и енергетски ефикасен во работењето, тивко и удобно ракување со одличен дизајн: Во областа на ладење и замрзнување, BluPerformance уредите на Liebherr поставуваат нови стандарди.

BioFresh

BioFresh

BioFresh гарантира совршена клима за долготрајна свежина. При температура од малку над 0°C и идеална влажност, овошјето и зеленчукот, месото и рибата ги задржуваат сите витамини.

IceMaker со постојан приклучок за вода

IceMaker со постојан приклучок за вода

Со IceMaker со постојан приклучок за вода, достапни се висококвалитетни коцки мраз за секоја пригода.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти и посебно лесно се чисти.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Цврстите рачки со интегриран механизам за отворање во благородна и висококвалитетна оптика овозможуваат практично и лесно отворање на вратата.

PowerCooling

PowerCooling

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. FreshAir филтерот со активен јаглен вграден во вентилаторот го чисти воздухот што циркулира и спречува непријатен мирис. Функцијата за потсетување во командите означува кога треба да се замени филтерот.

SmartDevice

SmartDevice

Кај уредите на Liebherr означени со „SmartDevice“, SmartDeviceBox овозможува контролирање на уредот и користење други услуги преку компјутери и мобилни уреди. SmartDeviceBox може да се нарача како додаток. Кај некои уреди, SmartDeviceBox е веќе интегриран, ова е означено со „i“ во името на уредот, на пример „KBi 4350“.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти. Со рафинирање на нерѓосувачкиот челик, SmartSteel површините се особено лесни за чистење и помалку осетливи на гребнатини.

Softsystem

Softsystem

SoftSystem-системот за меко затворање интегриран во вратата го ублажува движењето кога вратата се затвора и овозможува особено благо затворање, дури и кога внатрешната врата е целосно наполнета.

SoftTelescopic

SoftTelescopic

Системот за практично автоматско затворање со меко затворање на BioFresh сефовите со SoftTelescopic придонесува за практична и безбедна секојдневна употреба.

SuperCool

SuperCool

За брзо ладење на свежо складираната храна SuperCool создава поголеми ладни резерви. При намалување на +2°C во делот за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

SuperFrost

SuperFrost

SuperFrost креира поголеми ладни резерви за витамини или свежо складирана храна. При намалување на -32°C во преградата за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

Заптивање на вратата

Заптивање на вратата

Заптивањето на вратата коешто може да се менува придонесува за безбедно складирање на храната. Оптички погодно за соодветната врата или бојата на куќиштето, може лесно да се вметне, чисти или замени, со што се овозможува совршена хигиена.

Прилагодлива полица за шишиња

Прилагодлива полица за шишиња

Практична карактеристика на опремата е полицата за шишиња којашто може да го менува местото. Во зависност од навиките на користење, интегрираната стаклена плоча се користи за складирање чаши или шолји.

VarioSafe

VarioSafe

Практичниот VarioSafe овозможува преглед и креира редослед. Идеално место за помали пакувања, туби и тегли. За повисоко полнење, достапен е втор ред во рамките на VarioSafe.

VarioSpace

VarioSpace

Со отстранување на преградата на замрзнувачот и основните стаклени полици се создава VarioSpace, практичен систем за дополнителен простор за складирање.

Технички податоци

Група на производ Комбинација со двокрилен уред
GTIN 4016803184249
Класа на енергетска ефикасност A+++ / A+++
Потрошувачка на енергија за 24 часа 0,696 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија 255 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 38 dB
Вкупен нето капацитет 629 l
Фрижидер 367 l
оттаму BioFresh 133 l
Замрзнувач 262 l
Вкупен бруто капацитет 726 l
Фрижидер 411 l
оттаму BioFresh 161 l
Замрзнувач 315 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Приклучна вредност 2,5A 248W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185 / 121,0 / 66,5 cm
Тежина (без пакување) 164,5 kg
Тежина (со пакување) 175,3 kg
Управување 2,4-инчен TFT-екран на допир во боја со дигитален приказ на температурата
Позиција зад вратата
Работење Електроника на допир
Индивидуални Температурни зони 2
Температурни зони 3
Приказ на температурата Дел за ладење/замрзнување и BioFresh
Опсег на температура на дел за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм на врата на дел за ладење визуелно и акустично
Аларм на врата на преграда на замрзнувач визуелно и акустично
Заклучување за деца
SuperCool
SuperFrost управуван според количина
Holiday
Меко затворање SoftSystem
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
SmartDeviceBox се опремува дополнително
Процес на одмрзнување автоматски
Кружење на ладењето
Осветлување LED-осветлување на горниот дел со функција за затемнување
Број на полиците во делот за ладење 6
оттаму прилагодив по висина 5
разделиво 1
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
VarioSafe
Полица за шишиња
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 1
Број на Vario кутии 2
Сад за јајца
0° фиока * BioFresh
Број на BioFresh сефови 3
се извлекува на телескопските шини
со SoftTelescopic
DrySafe 1
вклучувајќи употреба како Dry или HydroSafe 2
со осветлување LED-осветлување
Број на садови за овошје/зеленчук 0
оттаму на телескопските механизми 0
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
со осветлување
NoFrost
Star-coding 4
Процес на одмрзнување автоматски
Storage time during interruptions in power supply 20 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 18 kg
Фиоки во делот за замрзнување 9
Материјал на полици на преграда на замрзнувач Стакло
VarioSpace
Осветлување LED-осветлување
Акумулатори за ладење 2
Сад за коцки мраз 0
IceMaker
Производство на коцки мраз за 24 h 0,8 kg / 24h
Место за коцки мраз 0,8 kg
Филтри за вода
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Полици за замрзнување 0
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште BlackSteel
Материјал на врата/капак Врата од не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Материјал на странични ѕидови Не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Рачка Алуминиумска рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Transport castors at back
Transport handles at back
Вметнато преку предната вентилација
BioFresh: одговара на преградата за разладување, според DIN EN ISO 15502 (германско издание)

Преземања

Сертификати

iF-DesignAward2017red-p-CMYK.ai.jpg

iF-DesignAward2017red-p-CMYK.ai.jpg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.