SBSef 7242 Comfort NoFrost Комбиниран двокрилен ладилник со NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A++ / A++
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185,2 / 121,0 / 63,0 cm
Вкупен нето капацитет 634 l
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)

Опрема

NoFrost

NoFrost

За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната. Со NoFrost-Comfort чистењето мраз повеќе не е потребно.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти и посебно лесно се чисти.

Полица за шишиња

Полица за шишиња

За пијалаците во шишиња, полицата за шишиња нуди практично и сеопфатно решение. Овде, може да чувате шишиња за да заштедите простор.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

Автоматската функција SuperCool

Автоматската функција SuperCool

Автоматската функција SuperCool ја намалува температурата до 12 часа на +2 °C – идеална за ладење свежо складирана храна.

Аларм за врата

Аларм за врата

За безбедна заштита на храна, звучниот аларм на вратата предупредува ако вратата е отворена 60 секунди.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

FrostSafe

FrostSafe

Со FrostSafe екстра високите и подвижните фиоки се целосно затворени. Како резултат на тоа, студениот воздух не може да „избега“ толку брзо при отварање на уредот. Транспарентниот преден дел на преградите овозможува оптимален преглед на замрзнатата храна.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Проѕирни прегради за зеленчук

Проѕирни прегради за зеленчук

Проѕирните прегради за зеленчук нудат многу простор за прегледно складирање на овошје и зеленчук. Покрај тоа, лесно се чистат.

Технички податоци

Група на производ Комбинација со двокрилен уред
GTIN 4016803048596
Класа на енергетска ефикасност A++ / A++
Потрошувачка на енергија за 24 часа 0,982 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија 359 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 42 dB
Вкупен нето капацитет 634 l
Фрижидер 381 l
Замрзнувач 253 l
Вкупен бруто капацитет 696 l
Фрижидер 393 l
Замрзнувач 303 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Приклучна вредност 2,5A 259W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185,2 / 121,0 / 63,0 cm
Тежина (без пакување) 147,6 kg
Тежина (со пакување) 158,2 kg
Управување MagicEye со дигитален приказ на температура
Позиција зад вратата
Работење Електроника на допир
Индивидуални Температурни зони 2
Температурни зони 2
Приказ на температурата Дел за ладење и за замрзнување
Опсег на температура на дел за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм на врата на дел за ладење акустично
Аларм на врата на преграда на замрзнувач акустично
Аларм на врата на дел за вино
Заклучување за деца
SuperCool
SuperFrost управуван според време
Holidaymode
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
SmartDeviceBox
Кружење на ладењето
Осветлување LED-осветлување на горниот дел
Број на полиците во делот за ладење 7
оттаму прилагодив по висина 6
разделиво 1
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
VarioSafe Nein
Полица за шишиња Полица за шишиња
Дизајн на внатрешни полици на врата Комфор GlassLine
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 3
Број на Vario кутии 0
Сад за јајца
Број на BioFresh сефови 0
се извлекува на телескопските шини
со SoftTelescopic Nein
DrySafe 0
вклучувајќи употреба како Dry или HydroSafe 0
со осветлување
Број на садови за овошје/зеленчук 2
оттаму на телескопските механизми 2
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
со осветлување
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Lagerzeit bei Störung 20 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 20 kg
Фиоки во делот за замрзнување 8
Материјал на полици на преграда на замрзнувач Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 0
Сад за коцки мраз 0
IceMaker
Филтри за вода
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Полици за замрзнување 0
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Сребрено
Материјал на врата/капак Врата од не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Алуминиумска рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација

Преземања

Дијаграми за инсталација

Дијаграми за инсталација

JPG (75 KB)
Упатство за употреба SGNef 3036-21 \ SKef 4260-21 (en)

Упатство за употреба SGNef 3036-21 \ SKef 4260-21 (en)

PDF
Упатство за употреба SGNef 3036-21 \ SKef 4260-21 (en)

Упатство за употреба SGNef 3036-21 \ SKef 4260-21 (en)

PDF
Упатство за употреба SGNef 3036-21 \ SKef 4260-21 (en)

Упатство за употреба SGNef 3036-21 \ SKef 4260-21 (en)

PDF

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.