SBSef 7343 Comfort BioFresh NoFrost Комбиниран двокрилен ладилник со BioFresh и NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A++ / A++
0° фиока BioFresh
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185,2 / 121,0 / 63,0 cm
Вкупен нето капацитет 654 l

Опрема

BioFresh

BioFresh

Колку е посвежа храната, толку е повредна за здравата исхрана. Преградите BioFresh на телескопски шини гарантираат совршена клима за долготрајна свежина. На температура малку повисока од 0 °C и идеална влажност на воздухот овошјето и зеленчукот, месото, рибата и млечните производи ги задржуваат витамините, деликатната арома и вкусниот изглед до три пати подолго отколку во обичниот сегмент за ладење.

NoFrost

NoFrost

За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната. Со NoFrost-Comfort чистењето мраз повеќе не е потребно.

DuoCooling

DuoCooling

Со две сосема одделни кола за ладење коишто може да се контролираат, DuoCooling овозможува прецизно и самостојно регулирање на температурата во комбинациите на фрижидер-замрзнувач во преградата на фрижидерот и замрзнувачот. Притоа, меѓу деловите за ладење и замрзнување не настанува никаква размена на воздухот. На овој начин се спречува пренос на мириси и сушење на складираната храна.

IceMaker со постојан приклучок за вода

IceMaker со постојан приклучок за вода

Со IceMaker со постојан приклучок за вода, достапни се висококвалитетни коцки мраз за секоја пригода.

Извлекувања на телескопски шини

Извлекувања на телескопски шини

Фиоките се извлекуваат на мазни телескопски шини и погодно се отстрануваат под агол на отварање на вратата од 90°.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти и посебно лесно се чисти.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

Автоматската функција SuperCool

Автоматската функција SuperCool

Автоматската функција SuperCool ја намалува температурата до 12 часа на +2 °C – идеална за ладење свежо складирана храна.

Аларм за врата

Аларм за врата

За безбедна заштита на храна, звучниот аларм на вратата предупредува ако вратата е отворена 60 секунди.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

Аларм за температура

Аларм за температура

Алармот за температура моментално оптички и акустично известува за несакани температурни отстапувања, на пример со отворена врата или по прекин на електричната енергија.

FrostSafe

FrostSafe

Со FrostSafe екстра високите и подвижните фиоки се целосно затворени. Како резултат на тоа, студениот воздух не може да „избега“ толку брзо при отварање на уредот. Транспарентниот преден дел на преградите овозможува оптимален преглед на замрзнатата храна.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Проѕирни прегради за зеленчук

Проѕирни прегради за зеленчук

Проѕирните прегради за зеленчук нудат многу простор за прегледно складирање на овошје и зеленчук. Покрај тоа, лесно се чистат.

Технички податоци

Група на производ Комбинација со двокрилен уред
GTIN 4016803184768
Класа на енергетска ефикасност A++ / A++
Потрошувачка на енергија за 24 часа 1,048 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија 383 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 40 dB
Вкупен нето капацитет 654 l
Фрижидер 539 l
оттаму BioFresh 155 l
Замрзнувач 115 l
Вкупен бруто капацитет 726 l
Фрижидер 576 l
оттаму BioFresh 171 l
Замрзнувач 150 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 2,6A 186W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185,2 / 121,0 / 63,0 cm
Тежина (без пакување) 159,4 kg
Тежина (со пакување) 169,5 kg
Управување MagicEye со дигитален приказ на температура
Позиција зад вратата
Работење Електроника на допир
Индивидуални Температурни зони 3
Температурни зони 3
Приказ на температурата Дел за ладење/замрзнување и BioFresh
Опсег на температура на дел за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм на врата на дел за ладење акустично
Аларм на врата на преграда на замрзнувач акустично
Аларм на врата на дел за вино
Заклучување за деца
SuperCool
SuperFrost управуван според време
Holidaymode
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
Процес на одмрзнување автоматски
Кружење на ладењето
Осветлување LED-осветлување на горниот дел
Број на полиците во делот за ладење 6
оттаму прилагодив по висина 5
разделиво 1
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
VarioSafe
Полица за шишиња
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 2
Број на Vario кутии 2
Сад за јајца
0° фиока * BioFresh
Број на BioFresh сефови 2
се извлекува на телескопските шини
DrySafe 0
вклучувајќи употреба како Dry или HydroSafe 2
со осветлување
Број на садови за овошје/зеленчук 2
оттаму на телескопските механизми 2
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
со осветлување
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Процес на одмрзнување автоматски
Lagerzeit bei Störung 19 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 16 kg
Фиоки во делот за замрзнување 5
Материјал на полици на преграда на замрзнувач Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 2
Сад за коцки мраз
IceMaker
Производство на коцки мраз за 24 h 0,8 kg / 24h
Место за коцки мраз 1,5 kg
Филтри за вода
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Полици за замрзнување 0
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Сребрено
Материјал на врата/капак Врата од не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Алуминиумска рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација
BioFresh: одговара на преградата за разладување, според DIN EN ISO 15502 (германско издание)

Додатоци

Art. Nr. 988117000

Art. Nr. 988103600

Art. Nr. 871302300

Art. Nr. 988117200

Art. Nr. 742608000

Art. Nr. 988117400

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.