SBSes 8486 PremiumPlus BioFresh NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A+++ / A+++
0° фиока BioFreshPlus
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185 / 121,0 / 66,5 cm
Вкупен нето капацитет 645 l
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)

Опрема

BioFresh-Plus

BioFresh-Plus

BioFresh-Plus со одделна електроника овозможува уште повеќе флексибилност за поединечно складирање: На тој начин, за складирање риба, температурата во горната фиока може да падне на -2 °C. Заедно со поставките DrySafe, рибата и морските плодови остануваат свежи подолго време.

BluPerformance

BluPerformance

Поголем волумен во внатрешноста за храна, економски и енергетски ефикасен во работењето, тивко и удобно ракување со одличен дизајн: Во областа на ладење и замрзнување, BluPerformance уредите на Liebherr поставуваат нови стандарди.

DuoCooling

DuoCooling

Благодарение на две сосема одделни кола за ладење коишто може да се контролираат, DuoCooling овозможува прецизно и самостојно регулирање на температурата во комбинациите на фрижидер-замрзнувач во преградата на фрижидерот и замрзнувачот. Притоа, меѓу деловите за ладење и замрзнување не настанува никаква размена на воздухот. Со тоа се спречува ширењето на миризбите и сушењето на складираната храна.

IceMaker со постојан приклучок за вода

IceMaker со постојан приклучок за вода

Со IceMaker со постојан приклучок за вода, достапни се висококвалитетни коцки мраз за секоја пригода.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Цврстите рачки со интегриран механизам за отворање во благородна и висококвалитетна оптика овозможуваат практично и лесно отворање на вратата.

Задни LED светла

Задни LED светла

Задното ѕидно LED светло е интегрирано во задниот дел на хоризонталната разделна плоча. Енергетски ефикасни, еколошки LED светилки за коишто не е потребно одржување обезбедуваат оптимално осветлување на задниот дел во делот за ладење од дното до врвот и на тој начин обезбедуваат рамномерен и висококвалитетен концепт на осветлување.

PowerCooling

PowerCooling

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. FreshAir филтерот со активен јаглен вграден во вентилаторот го чисти воздухот што циркулира и спречува непријатен мирис. Функцијата за потсетување во командите означува кога треба да се замени филтерот.

SmartDevice

SmartDevice

Кај уредите на Liebherr означени со „SmartDevice“, SmartDeviceBox овозможува контролирање на уредот и користење други услуги преку компјутери и мобилни уреди. SmartDeviceBox може да се нарача како додаток. Кај некои уреди, SmartDeviceBox е веќе интегриран, ова е означено со „i“ во името на уредот, на пример „KBi 4350“.

Softsystem

Softsystem

SoftSystem-системот за меко затворање интегриран во вратата го ублажува движењето кога вратата се затвора и овозможува особено благо затворање, дури и кога внатрешната врата е целосно наполнета.

SuperCool

SuperCool

За брзо ладење на свежо складираната храна SuperCool создава поголеми ладни резерви. При намалување на +2°C во делот за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

SuperFrost

SuperFrost

SuperFrost креира поголеми ладни резерви за витамини или свежо складирана храна. При намалување на -32°C во преградата за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

Заптивање на вратата

Заптивање на вратата

Заптивањето на вратата коешто може да се менува придонесува за безбедно складирање на храната. Оптички погодно за соодветната врата или бојата на куќиштето, може лесно да се вметне, чисти или замени, со што се овозможува совршена хигиена.

Прилагодлива полица за шишиња

Прилагодлива полица за шишиња

Практична карактеристика на опремата е полицата за шишиња којашто може да го менува местото. Во зависност од навиките на користење, интегрираната стаклена плоча се користи за складирање чаши или шолји.

Технички податоци

Група на производ Комбинација со двокрилен уред
GTIN 4016803048435
Класа на енергетска ефикасност A+++ / A+++
Потрошувачка на енергија за 24 часа 0,664 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија 244 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 38 dB
Вкупен нето капацитет 645 l
Фрижидер 519 l
оттаму BioFresh 132 l
Замрзнувач 126 l
Дел за вино 153 l
Вкупен бруто капацитет 740 l
Фрижидер 586 l
оттаму BioFresh 163 l
Замрзнувач 154 l
Дел за вино 173 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Приклучна вредност 2,6A 231W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 185 / 121,0 / 66,5 cm
Тежина (без пакување) 178,6 kg
Тежина (со пакување) 190,0 kg
Управување 2,4-инчен TFT-екран на допир во боја со дигитален приказ на температурата
Позиција зад вратата
Работење Електроника на допир
Индивидуални Температурни зони 4
Температурни зони 6
Приказ на температурата Дел за ладење/замрзнување/вино и BioFresh
Опсег на температура на дел за вино +5°C до +20°C
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм на врата на дел за ладење визуелно и акустично
Аларм на врата на преграда на замрзнувач визуелно и акустично
Аларм на врата на дел за вино визуелно и акустично
Заклучување за деца
SuperCool
SuperFrost управуван според количина
Holidaymode
Меко затворање SoftSystem
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice) *
SmartDeviceBox се опремува дополнително
Кружење на ладењето
Осветлување LED-осветлување на горниот дел со функција за затемнување
Број на полиците во делот за ладење 6
оттаму прилагодив по висина 5
разделиво 1
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
VarioSafe Ja
Полица за шишиња
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 1
Број на Vario кутии 2
Сад за јајца
0° фиока ** BioFreshPlus
Број на BioFresh сефови 3
со SoftTelescopic Ja
DrySafe 1
вклучувајќи употреба како Dry или HydroSafe 2
со осветлување LED-осветлување
Број на садови за овошје/зеленчук 0
оттаму на телескопските механизми 0
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
со осветлување
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l 48
Осветлување LED-осветлување
Број полици 4
вклучувајќи телескопски шини коишто може да се продолжат 4
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Lagerzeit bei Störung 24 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 16 kg
Фиоки во делот за замрзнување 5
Материјал на полици на преграда на замрзнувач Стакло
VarioSpace
Осветлување LED-осветлување во вратата
Акумулатори за ладење 2
Сад за коцки мраз 0
IceMaker
Производство на коцки мраз за 24 h 1,2 kg / 24h
Место за коцки мраз 1,8 kg
Филтри за вода
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Полици за замрзнување 0
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата/капак Затемнета врата со изолационо стакло во делот за вино / SmartSteel
Материјал на странични ѕидови Не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Рачка Алуминиумска рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Transportrollen hinten
Вметнато преку предната вентилација
SmartDevice функција, ако е достапна
** 
BioFresh: одговара на преградата за разладување, според DIN EN ISO 15502 (германско издание)

Преземања

Дијаграми за инсталација

Дијаграми за инсталација

JPG (113,7 KB)
Упатство за употреба SWTNes 4265-21 \ SKBes 4360-20 (en)

Упатство за употреба SWTNes 4265-21 \ SKBes 4360-20 (en)

PDF
Упатство за употреба SWTNes 4265-21 \ SKBes 4360-20 (en)

Упатство за употреба SWTNes 4265-21 \ SKBes 4360-20 (en)

PDF
Упатство за монтажа и инсталација SWTNes 4265-21 \ SKBes 4360-20 (en)

Упатство за монтажа и инсталација SWTNes 4265-21 \ SKBes 4360-20 (en)

PDF

Додатоци

Art. Nr. 988111600

Art. Nr. 988117000

Art. Nr. 988113200

Art. Nr. 988103600

Art. Nr. 871302300

Art. Nr. 988117200

Art. Nr. 988112800

Art. Nr. 603004100

Art. Nr. 988117400

Art. Nr. 909641400

Art. Nr. 742120400

Art. Nr. 600915801

Art. Nr. 990000434

Art. Nr. 742055800

Art. Nr. 988112600

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.