GN 1066 Premium NoFrost Мал фрижидер за замрзнување со NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A+
NoFrost
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 85,1 / 60,2 / 62,8 cm
Вкупен нето капацитет 91 l
Фиоки 3
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)

Опрема

NoFrost

NoFrost

За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната. Со NoFrost-Comfort чистењето мраз повеќе не е потребно.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

Аларм за врата

Аларм за врата

За безбедна заштита на храна, звучниот аларм на вратата предупредува ако вратата е отворена 60 секунди.

FrostControl

FrostControl

По прекин на електрична енергија на екранот FrostControl се прикажува највисоката достигната температура во преградата на замрзнувачот. Помага да се процени квалитетот и преостанатиот рок на траење на замрзнатата храна по прекин на електричната енергија.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

Аларм за температура

Аларм за температура

Алармот за температура моментално оптички и акустично известува за несакани температурни отстапувања, на пример со отворена врата или по прекин на електричната енергија.

FrostSafe

FrostSafe

Со FrostSafe екстра високите и подвижните фиоки се целосно затворени. Како резултат на тоа, студениот воздух не може да „избега“ толку брзо при отварање на уредот. Транспарентниот преден дел на преградите овозможува оптимален преглед на замрзнатата храна.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на начинот на отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се користи во областа на инсталацијата.

Отстранлива работна површина

Отстранлива работна површина

Кај самостоечки уреди коишто немаат вградена електроника на работната површина, истата може да лесно да се отстрани.

Технички податоци

Група на производ Мал фрижидер за замрзнување со NoFrost
GTIN 4016803022916
Класа на енергетска ефикасност A+
Потрошувачка на енергија за 24 часа 0,521 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија 191 kWh/a
Климатска класа SN-ST
Акустична моќност 42 dB
Вкупен нето капацитет 91 l
Вкупен бруто капацитет 102 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 1,3 A 132 W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 85,1 / 60,2 / 62,8 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 911,0 / 617,0 / 711,0 mm
Тежина (без пакување) 41,20 kg
Тежина (со пакување) 43,90 kg
Управување MagicEye со LCD-екран и дигитален приказ на температурата
Работење Копчиња
Приказ на температурата Замрзнувач
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм за врата акустично
Заклучување за деца
SuperFrost управуван според количина
SmartGrid-ready
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Процес на одмрзнување на преграда на замрзнувач автоматски
Lagerzeit bei Störung 21 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 14 kg
Фиоки 3
оттаму на телескопските механизми 0
Материјал на полиците Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 2
Сад за коцки мраз 0
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Дизајн на врата SwingDesign
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата Челик
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Ергономска рачка
Стопирач за врата може да се менува од десно
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација

Преземања

Додатоци

Art. Nr. 988103600

Art. Nr. 871302300

Art. Nr. 742608000

Art. Nr. 988117400

Art. Nr. 830133000

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.