GNP 2313 Comfort NoFrost Фрижидер за замрзнување со NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A++
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 144,7 / 60,0 / 63,0 cm
NoFrost
Вкупен нето капацитет 185 l
Фиоки 6
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)

Опрема

NoFrost

NoFrost

За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната. Со NoFrost-Comfort чистењето мраз повеќе не е потребно.

Извлекувања на телескопски шини

Извлекувања на телескопски шини

Фиоките се извлекуваат на мазни телескопски шини и погодно се отстрануваат под агол на отварање на вратата од 90°.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

Аларм за врата

Аларм за врата

За безбедна заштита на храна, звучниот аларм на вратата предупредува ако вратата е отворена 60 секунди.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

FrostSafe

FrostSafe

Со FrostSafe екстра високите и подвижните фиоки се целосно затворени. Како резултат на тоа, студениот воздух не може да „избега“ толку брзо при отварање на уредот. Транспарентниот преден дел на преградите овозможува оптимален преглед на замрзнатата храна.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Практичните рачки на вратите со интегриран механизам за отворање овозможуваат вратите на апаратот да се отвораат со минимален напор. Дури и повторното отворање на вратата е лесно заради отпорниот механизам на рачката на куќиштето на уредот.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на начинот на отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се користи во областа на инсталацијата.

Swingline дизајн

Swingline дизајн

Речиси сите фрижидери и замрзнувачи се изложени со оформени странични рабови за осветлување. Безвремениот елегантен SwingLine дизајн е дополнет со врежаниот натпис на Liebherr на вратата.

Технички податоци

Група на производ Самостоен фрижидери за замрзнување со NoFrost
GTIN 4016803028079
Класа на енергетска ефикасност * A++
Потрошувачка на енергија за 24 часа * 0,563 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија * 206 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 42 dB
Вкупен нето капацитет 185 l
Вкупен бруто капацитет 226 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 1,3 A 259 W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 144,7 / 60,0 / 63,0 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.515,0 / 617,0 / 711,0 mm
Тежина (без пакување) 56,8 kg
Тежина (со пакување) 61,4 kg
Управување MagicEye со LCD-екран и графички приказ на температурата
Работење Копчиња
Приказ на температурата Замрзнувач
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм за врата акустично
Заклучување за деца
SuperFrost управуван според време
SmartGrid-ready
Меко затворање
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
SmartDeviceBox
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Процес на одмрзнување на преграда на замрзнувач автоматски
Lagerzeit bei Störung 14 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 16 kg
Фиоки 6
оттаму на телескопските механизми 0
Материјал на полиците Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 0
Сад за коцки мраз
IceMaker
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Дизајн на врата Swingline дизајн
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата Челик
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата може да се менува од десно
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација
За да се достигне наведената потрошувачка на енергија, треба да се користат подметнувачите што се содржат во пакувањето на уредот. Со тоа се зголемува дебелината на уредот за околу 3,5 cm, а кај уредите BluPerformance за околу 1,5 cm. Уредот може да се употребува и без подметнувачите, но користи малку повеќе енергија.

Преземања

Дијаграми за инсталација

Дијаграми за инсталација

JPG (81,4 KB)
Упатство за употреба GNP 2313-21G (en)

Упатство за употреба GNP 2313-21G (en)

PDF

Додатоци

Art. Nr. 988103600

Art. Nr. 871302300

Art. Nr. 742608000

Art. Nr. 988117400

Art. Nr. 988180300

Art. Nr. 830133000

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.