GP 1386 Мал фрижидер за замрзнување со SmartFrost

Надворешни димензии (В/Ш/Д) 85,1 / 55,3 / 62,4 cm
Фиоки 4
Класа на енергетска ефикасност E

SmartFrost

SmartFrost

Со SmartFrost, заледувањето на внатрешноста и храната е значително намалено. Од таа причина, одмрзнувањето е потребно во помал број на случаи. Внатрешните ѕидови се мазни и лесни за чистење. Испарувачот обвиткан со пена обезбедува висока енергетска ефикасност и рамномерно ладење.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

FrostSafe

FrostSafe

Со FrostSafe екстра високите и подвижните фиоки се целосно затворени. Како резултат на тоа, студениот воздух не може да „избега“ толку брзо при отварање на уредот. Транспарентниот преден дел на преградите овозможува оптимален преглед на замрзнатата храна.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на начинот на отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се користи во областа на инсталацијата.

FrostProtect

FrostProtect

За да се обезбеди оптимално работење на замрзнувачите дури и на ниски амбиентални температури, единиците се изработени со FrostProtect за одржливост на ниска температура до -15°C. Ако амбиенталната температура падне под +10°C, тие продолжуваат ефективно да работат. На тој начин, уредите исто така може да се инсталираат во незагреани простории, како што е гаражата.

Група на производ Мал фрижидер за замрзнување со SmartFrost
GTIN 4016803073031
Вкупна зафатнина 102 l
Волумен на прегради за замрзнување 103 l
Вклучувајќи преграда со 4 ѕвездички 102,6 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 1,3 A
Класа на енергетска ефикасност E
Годишна потрошувачка на енергија 171,14 kWh/a
Климатска класа SN-T
Нивото на бучава 39 dB
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 85,1 / 55,3 / 62,4 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 911,0 / 567,0 / 711,0 mm
Тежина (без пакување) 40,50 kg
Тежина (со пакување) 43,20 kg
Управување MagicEye со LCD-екран и дигитален приказ на температурата
Работење Копчиња
Приказ на температурата Преграда на замрзнувач
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм за врата
Заклучување за деца
SuperFrost автоматски
SmartGrid-ready
Време на одложување поради дефект ГС * 14,00 h
Знак за ѕвезда 4
Процес на одмрзнување рачно
Фиоки 4
оттаму на телескопските механизми 0
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
Материјал на полиците Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 2
Сад за коцки мраз 0
FrostSafe-систем целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Дизајн на врата SwingDesign
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата Челик
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Ергономска рачка
Стопирач за врата може да се смени десно
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација
Вредност според глобален стандард (ГС)

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.