LGv 5010 MediLine Labor-замрзнувач со удобна електроника

Вкупен бруто волумен 478 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 184,4 / 75,1 / 75 cm
Прилагодлив опсег на температура -9 °C до -35 °C
Годишна потрошувачка на енергија 1.245 kWh/a

SmartMonitoring може да се надградува

SmartMonitoring може да се надградува

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. За да го поврзете потребниот SmartCoolingHub со овој уред, потребен ви е конвертер за интерфејс RS 485, што е достапен одделно.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Сериски Bus-интерфејс

Сериски Bus-интерфејс

Со помош на серискиот Bus-интерфејс, уредите можат да се приклучат на надворешен систем за следење. Доколку системот за следење поврзан преку интерфејс не е достапен, достапен е комплет за обновување на конвертер за интерфејс како дополнителна опрема кој што може да се користи за поврзување на компјутер или лаптоп. Со користење на Bus-интерфејсот, може да се поврзат до 20 уреди во серија и да бидат вмрежени. На овој начин температурата и алармот може да се документираат и архивираат, на пр., преку SmartMonitoring.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Labor-замрзнувач со удобна електроника
класификација MediLine
GTIN 9005382237397
Годишна потрошувачка на енергија 1.245 kWh/a
Потрошувачка на енергија за 24 часа 3,410 kWh / 24h
Акустична моќност 55 dB
Климатска класа 7
Sicherheitsklasse 7
Вкупен нето капацитет 337 l
Замрзнувач 337 l
Разладно средство R 290
Приклучна вредност 3,0 A
Предавање топлина 775 kJ / h
Нето волумен замрзнувач 337 l
вкупен нето волумен 337 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Cобна температура +16 °C до 35 °C
Изолирање 70 - 70 mm
Променлив систем за заптивање на врата
Прилагодливи стапала 0
Rollen
Кружење на ладењето
Tauwasserablauf
Приклучен кабел (должина) 2.400 mm
Аларм за прекин на електрична енергија при враќање на струјата
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Potentialfreier Kontakt
Вид на поврзување SmartCoolingHub
Интерфејс RS 485
Maximale Fluktuation 4,9 °C
Максимален градиент 5,8 °C
Управување Електронска контрола
Прилагодлив опсег на температура -9 °C до -35 °C
Технологија на ладење NoFrost
Систем за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување
Приказ на температурата надворешен дигитален
Фиоки во делот за замрзнување 8
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Челик
Рачка Ергономска рачка со вграден механизам за отворање
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на прилагодливи полици, преграда на замрзнувач Решетки обложени со пластика
Материјал на ногалки за нивелирање
Врата што се затвора самостојно
Стопирач за врата може да се смени десно
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 184,4 / 75,1 / 75 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.905,0 / 765,0 / 835,0 mm
Тежина (без пакување) 114,00 kg
Тежина (со пакување) 124 kg
Вкупен бруто волумен 478 l
Замрзнувач со бруто волумен 478 l
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.