BG 5040 Замрзнувач со статично ладење

Вкупен бруто волумен 491 l
Надворешни димензии висина / ширина / длабочина 164 / 75 / 73 cm
Разладно средство R 290

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Замрзнувач со статично ладење
GTIN 9005382166819
класификација
Вкупен нето капацитет 378 l
Нето волумен замрзнувач 378 l
вкупен нето волумен 378 l
Годишна потрошувачка на енергија 614 kWh/a
Климатска класа 5
Sicherheitsklasse 5
Акустична моќност 52 dB
Разладно средство R 290
Собна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 2,5 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Изолирање 60 mm
Управување Механичко управување
Работење Вртливо копче
Предупредувачки сигнал во случај на дефект
Приказ на температурата надворешен дигитален
Potentialfreier Kontakt
Vernetzbarkeit
Опсег на температура -9 °C до -26 °C
Технологија на ладење SmartFrost
Систем за ладење Статички
Процес на одмрзнување рачно
Фиоки во делот за замрзнување 0
Број полици 10
приспособливо 10
Боја на куќиште Бела
Материјал на странични ѕидови Челик
Материјал на врата/капак Челик
Рачка Ергономска рачка
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на полиците Шини за држење од хром-никел челик во форма на L
Материјал на ногалки за нивелирање Поцинкуван челик
Türe selbstschließend
Вметнување 600x400mm (напречен жлеб)
Стопирач за врата може да се смени десно
Променлив систем за заптивање на врата
Прилагодливи стапала 2
Rollen
Тип на тркалца
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 1.900 mm
Брава достапно
Дизајн на врата HardLine
Надворешни димензии висина / ширина / длабочина 164 / 75 / 73 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.699,0 / 765,0 / 799,0 mm
Тежина (без пакување) 86,00 kg
Тежина (со пакување) 93,00 kg
Вкупен бруто волумен 491 l
Замрзнувач со бруто волумен 491 l
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.