FRTSvg 7522 Performance Маса за ладење со динамично ладење

Вкупен бруто волумен 280 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 85 / 130 / 70 cm
Разладно средство R 290

1/3, 1/2 и 2/3 фиоки

1/3, 1/2 и 2/3 фиоки

Ладилниците од Liebherr може да се конфигурираат со фиоки со различна висина, секоја погодна за GN 1/1 садови. Можете да изберете помеѓу три варијанти: 1/3 фиока за GN садови високи до 15 cm, 1/2 фиока 26,5 cm висока – на пример, за гајби со шишиња од 0,2 литри – или 2/3 фиока висока 37,5 cm за Euronorm садови или гајби за пијалоци 30x40 cm .

Резервни делови достапни десет години

Резервни делови достапни десет години

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот професионален уред долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години откако ќе заврши производството. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливите тркалца, професионалните уреди на Liebherr остануваат исклучително подвижни. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

15 годишен дизајн на компоненти

15 годишен дизајн на компоненти

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и траен. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови откако ќе заврши производството, го прават Liebherr уредот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна употреба.

Врати

Врати

Нашите ладилници се лесни за полнење и празнење. Секој од нив доаѓа како верзија со фиоки или со врата. Вториот останува отворен автоматски под агол на отворање поголем од 90°, што значително ја олеснува вашата работа. Ладилниците обично се опремени со врати.

Енергетска ознака според Директивата на ЕУ 2015/1094

Енергетска ознака според Директивата на ЕУ 2015/1094

Енергетска ефикасност на прв поглед: Енергетската ознака покажува колку се економични професионалните уреди на Liebherr. Оваа ниска потрошувачка на енергија исто така се претвора во ниски вкупни оперативни трошоци.

Зголемен температурен опсег −2 °C/+8 °C

Зголемен температурен опсег −2 °C/+8 °C

Вкусно подолго време: Liebherr фрижидерите имаат продолжен температурен опсег од -2°C до +8°C, така што сè во нив останува свежо и вкусно подолго време, вклучително и месото.

Греење на рамката

Греење на рамката

Нема потреба од повторни грижи поради мувла или мраз. За да се спречи кондензација, сите професионални ладилници и замрзнувачи од Liebherr се опремени со греење на рамката. Ова не само што го намалува напорот за чистење, туку и ја подобрува хигиената.

Компатибилен со стандардни садови

Компатибилен со стандардни садови

Liebherr фрижидерите за угостителската индустрија воглавно се дизајнирани за употреба со садови за угостителство со Еуро стандард. Ова значи дека секој стандарден сад користен досега ќе се вклопи и во вашиот нов Liebherr.

Внатрешност безбедна за храна

Внатрешност безбедна за храна

Сите материјали користени во Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија се безбедни за храна и погодни за складирање на неспакувана храна

Без потреба за одржување

Без потреба за одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Нема дополнителни барања за чистење.

Приклучно решение и далечинско ладење

Приклучно решение и далечинско ладење

Сите наши ладилници и замрзнувачи се достапни или како приклучен уред или со далечинско ладење. Ова значи дека тие можат совршено да се прилагодат на вашите индивидуални потреби или локални услови. Уредите со далечинско ладење може да се наместат и на постолје.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и максималната температура која била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот.

Отстранливи фиоки

Отстранливи фиоки

Секој детал од Liebherr ладилникот е дизајниран за функционалност. На пример, фиоките може без напор да се отстранат за да се исчистат. Потоа, тие исто толку лесно се вметнуваат назад во телескопските шини.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната UKCA/CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Издржливи, хигиенски и пред се лесни за чистење: Сите ладилници и замрзнувачи за шалтер од Liebherr се изработени од висококвалитетен нерѓосувачки челик и се достапни во три различни големини.

Внатрешност од нерѓосувачки челик

Внатрешност од нерѓосувачки челик

Хигиенски и трајни: Целата внатрешност е изработена од висококвалитетен нерѓосувачки челик, што значи дека уредот лесно се чисти и клиентот може да ужива во него долго време.

Горна работна површина

Горна работна површина

Со соодветната работна плоча од не'рѓосувачки челик, вашиот ладилник од Liebherr се претвора во совршена работна површина - со или без заштита од прскање по ваш избор. А, доколку планирате приспособливо решение, нашите ладилници се достапни и како изведба без работна плоча.

Беспрекорно, навалено мени

Беспрекорно, навалено мени

Лесен за читање, уште полесен за чистење: Големиот дисплеј беспрекорно се вклопува во изработката, а благодарение на неговото мало навалување, нуди совршен приказ на температурата, со висок контраст и е многу лесен за користење. Бидејќи се наоѓа под работната плоча, исто така е оптимално заштитен од нечистотија.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Ногалки со приспособлива висина

Ногалки со приспособлива висина

Каде секојдневната хигиена е важна, ногалките со приспособлива висина обезбедуваат доволно растојание од земјата и го прават чистењето под уредот лесно и удобно.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Група на производ Маса за ладење со динамично ладење
GTIN 9005382257050
класификација Performance
Класа на енергетска ефикасност C
Годишна потрошувачка на енергија 821 kWh/a
Климатска класа 4
Sicherheitsklasse 5
Вкупен нето капацитет 131 l
Акустична моќност 56 dB
Разладно средство R 290
Приклучна вредност 1,15 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Вметнување GN 1/1, 530 x 325 mm (Längseinschub)
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 85 / 130 / 70 cm
Управување Електронска контрола
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно
min./max. Temperaturaufzeichnung Ja
Грејач на предна рамка достапно
SmartMonitoring-fähig Nein
Решение за поврзување надградлив
Potentialfreier Kontakt
Врата што се затвора самостојно
Прилагодлив опсег на температура -2 °C bis +8 °C
Систем за ладење на дел за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Број на полиците 0
приспособливо 0
Систем во фрижидерот за извлекување фиоки целосно вадливи телескопски шини
Подна решетка
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Хром-никел-челик
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата Челик од хром-никел
Материјал на внатрешен сад Хром-никел-челик
Материјал на полици на дел за ладење Решетки обложени со пластика
Рачка Рачка во вид на лајсна
Материјал на ногалки за нивелирање Не’рѓосувачки челик
Стопирач за врата
Ногалки со приспособлива висина 100-150 mm
Rollen
Anzahl der Abteile 2
Abteil 1 2 фиоки 1/2
Abteil 2 2 фиоки 1/2
Arbeitsplatte mit Arbeitsplatte
Прилагодливи стапала 4
Тип на тркалца
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 990,0 / 800,0 / 1.395,0 mm
Тежина (без пакување) 166 kg
Тежина (со пакување) 184 kg
Вкупен бруто волумен 280 l
Бруто волумен на одделот за фрижидер 280 l
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 30 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.