Sigurimi i kushteve më të mira të ruajtjes

Një verë prestigjioze e cilësisë së lartë duhet ruajtur e patrazuar nën kushte të kontrolluara. Vetëm kështu mund të zhvillohen brenda në shishe nuancat komplekse të aromës dhe shijes. Dridhjet, erërat dhe drita UV e dëmtojnë këtë proces. Kështu për shembull, rrezet e UV mund të nxisin procese biokimike brenda verës, nga të cilat ajo humbet shijen dhe ngjyrën. Edhe dridhjet e dëmtojnë një pije të ndjeshme. Nëse molekulat e verës përzihen me njëra-tjetrën, atëherë kjo gjë ndikon në procesin e maturimit natyral.

Teknologjia më e mirë për të apasionuarit e verës

 • Mbajtur në temperaturën perfekte
  Në frigoriferët për verën Liebherr, shishet e verës janë të mbrojtura ndaj kushteve të pafavorshme të ruajtjes. Për një fleksibilitet sa më të madh në përdorim, shumica e këtyre pajisje kanë një interval rregullimi nga +5°C deri në +20°C. Teknologjia inovative siguron që shishet e verës të ruhen në temperaturë konstante. Shumë verëra cilësore e zhvillojnë shijen dhe aromën e tyre të plotë në temperaturën optimale +10°C deri në +12°C.

  Teknologjia më moderne për klimën Mbajtur në temperaturën perfekte

  Në frigoriferët për verën Liebherr, shishet e verës janë të mbrojtura ndaj kushteve të pafavorshme të ruajtjes. Për një fleksibilitet sa më të madh në përdorim, shumica e këtyre pajisje kanë një interval rregullimi nga +5°C deri në +20°C. Teknologjia inovative siguron që shishet e verës të ruhen në temperaturë konstante. Shumë verëra cilësore e zhvillojnë shijen dhe aromën e tyre të plotë në temperaturën optimale +10°C deri në +12°C.

 • Mbrojtje ndaj erërave
  Erërat e ndryshme ndikojnë në aromën e verës. Nëse ato arrijnë te shishja, atëherë vera i përthith ato. Në frigoriferët për verën filtri me karbon aktiv kujdeset që shishet tuaja me verë të paçmuar të rrethohen nga ajër të mbrojtur nga erërat.

  Filtri me karbon aktiv Mbrojtje ndaj erërave

  Erërat e ndryshme ndikojnë në aromën e verës. Nëse ato arrijnë te shishja, atëherë vera i përthith ato. Në frigoriferët për verën filtri me karbon aktiv kujdeset që shishet tuaja me verë të paçmuar të rrethohen nga ajër të mbrojtur nga erërat.

 • Mbrojtje ndaj rrezatimit
  Drita UV mund ta shkatërrojë verën. Për këtë arsye, dyert prej xhami izolues të laminuar të frigoriferëve tanë për verën sigurojnë mbrojtjen ndaj ngarkesës së rrezatimit nga jashtë. Në brendësi, dritat LED krijojnë një dritë të këndshme për shishet dhe e prezantojnë verën tuaj me anën më të mirë të saj.

  Mbrojtje nga drita UV Mbrojtje ndaj rrezatimit

  Drita UV mund ta shkatërrojë verën. Për këtë arsye, dyert prej xhami izolues të laminuar të frigoriferëve tanë për verën sigurojnë mbrojtjen ndaj ngarkesës së rrezatimit nga jashtë. Në brendësi, dritat LED krijojnë një dritë të këndshme për shishet dhe e prezantojnë verën tuaj me anën më të mirë të saj.

 • E ruajtur në dridhje minimale
  Edhe dridhjet më të lehta, si p.sh. zhurma e përplasjes, e shqetësojnë procesin e maturimit të verës. Frigoriferët tanë për verën janë me kompresorë me dridhje shumë të ulëta, komponentë me zbutje dhe modelet më të mira kanë si pajim shtesë edhe sistemin me mbyllje të butë "SoftSystem". Në një qetësi kaq të madhe vera mund të qëndrojë për shumë kohë – derisa të vijë momenti i përshtatshëm për ta shijuar atë.

  Mbrojtja ndaj dridhjeve E ruajtur në dridhje minimale

  Edhe dridhjet më të lehta, si p.sh. zhurma e përplasjes, e shqetësojnë procesin e maturimit të verës. Frigoriferët tanë për verën janë me kompresorë me dridhje shumë të ulëta, komponentë me zbutje dhe modelet më të mira kanë si pajim shtesë edhe sistemin me mbyllje të butë "SoftSystem". Në një qetësi kaq të madhe vera mund të qëndrojë për shumë kohë – derisa të vijë momenti i përshtatshëm për ta shijuar atë.

 • Të organizuar, funksionalë dhe me trajtim natyror
  Për të pasur gati shishen e duhur të verës sipas rastit, njohësit e verës bëjnë një përzgjedhje paraprake të verërave. Në raftet e ekspozimit gjendet shpejt vera e duhur. Në modelet tona "Vinidor" shishet e verës mbahen mbi shina teleskop – kështu lehtësohen edhe arritja në rreshtat e pasmë.

  Raftet krejtësisht prej druri Të organizuar, funksionalë dhe me trajtim natyror

  Për të pasur gati shishen e duhur të verës sipas rastit, njohësit e verës bëjnë një përzgjedhje paraprake të verërave. Në raftet e ekspozimit gjendet shpejt vera e duhur. Në modelet tona "Vinidor" shishet e verës mbahen mbi shina teleskop – kështu lehtësohen edhe arritja në rreshtat e pasmë.