Freski nga ndarja e ngrirjes

Produktet sezonale të ngrira ofrojnë një kënaqësi të shijimit të aromave në çdo stinë të vitit.

Produktet sezonale të ngrira ofrojnë një kënaqësi të shijimit të aromave në çdo stinë të vitit.

Barishte aromatike, fruta pylli të ëmbla ose perime aromatike me gjethe – kush dëshiron të shijojë produkte sezonale në çdo stinë të vitit duhet t'i ngrijë ato të freskëta.

Ngrirja e ushqimeve nuk rrit vetëm jetëgjatësinë e tyre: Sa më të freskëta dhe sa më shpejt të ngrihen ushqimet, aq më shumë vitamina dhe lëndë minerale do të ruhen. Prandaj peshku i freskët, për shembull, futet në ngrirje direkt që në det të hapur. Falë kësaj "ngrirjeje shokuese" ai arrin të jetë akoma mjaft i freskët kur shitet në dyqanet e peshkut, me gjithë rrugën e gjatë të transportit që mund bëjë për të arritur deri aty. Kjo është një metodë që mund ta përdorni edhe në shtëpi. Funksioni automatik "SuperFrost" nga Liebherr e ul temperaturën në zonën e ngrirjes deri në -32°C. Si rezultat krijohen rezerva ftohtësie që nëpërmjet ngrirjes së shpejtë mundësojnë konservimin e shijes dhe të vitaminave të perimeve të freskëta të sezonit. Pasi ushqimet të kenë ngrirë, funksioni "SuperFrost" rikthehet automatikisht në gjendje pune normale – dhe në këtë mënyrë kontribuon në kursimin e energjisë.

Këshillë: Ndryshe nga procesi i ngrirjes së shpejtë, shkrirja duhet kryer ngadalë dhe me delikatesë – mundësisht në frigorifer.

Novacionet e pajisjeve ngrirëse Liebherr

 • Jo më shkrirje
  Shkrirja e rregullt mundëson kursimin e energjisë. Por me funksionin "NoFrost" i gjithë ky proces kryhet automatikisht. Sapo në avullues krijohet një shtresë akulli, sensori sinjalizon nevojën e një procesi shkrirjeje. Si rezultat ventilatori fiket, tubat e avulluesit ngrohen dhe shtresa e akullit shkrin, pa qenë nevoja që të rritet vetë temperatura në ndarjen e ngrirjes. Pajisja nuk formon akull dhe konsumi i energjisë prej saj mbetet konstant. Dhe juve s'ju duhet më kurrë ta shkrini vetë frigoriferin.

  NoFrost Jo më shkrirje

  Shkrirja e rregullt mundëson kursimin e energjisë. Por me funksionin "NoFrost" i gjithë ky proces kryhet automatikisht. Sapo në avullues krijohet një shtresë akulli, sensori sinjalizon nevojën e një procesi shkrirjeje. Si rezultat ventilatori fiket, tubat e avulluesit ngrohen dhe shtresa e akullit shkrin, pa qenë nevoja që të rritet vetë temperatura në ndarjen e ngrirjes. Pajisja nuk formon akull dhe konsumi i energjisë prej saj mbetet konstant. Dhe juve s'ju duhet më kurrë ta shkrini vetë frigoriferin.

 • E mban ftohtësinë brenda ndarjes së ngrirjes
  Nga çdo hapje e frigoriferit ngrirës ftohtësia priret të dalë jashtë. Kjo gjë nuk çon vetëm në rritje të konsumit të energjisë. Ajo shkakton edhe luhatje të temperaturave, të cilat ndikojnë në cilësinë e ushqimeve. Falë kasetave shumë të larta dhe të mbyllura nga të gjitha anët, në pajisjet me "FrostSafe" ftohtësia që del jashtë është shumë e vogël sesa në ndarjet e zakonshme të ngrirjes. Përveç kësaj, edhe faqja ballore transparente është një element që siguron që në moment ju të shihni brenda në kasetë pa e hapur atë.

  FrostSafe E mban ftohtësinë brenda ndarjes së ngrirjes

  Nga çdo hapje e frigoriferit ngrirës ftohtësia priret të dalë jashtë. Kjo gjë nuk çon vetëm në rritje të konsumit të energjisë. Ajo shkakton edhe luhatje të temperaturave, të cilat ndikojnë në cilësinë e ushqimeve. Falë kasetave shumë të larta dhe të mbyllura nga të gjitha anët, në pajisjet me "FrostSafe" ftohtësia që del jashtë është shumë e vogël sesa në ndarjet e zakonshme të ngrirjes. Përveç kësaj, edhe faqja ballore transparente është një element që siguron që në moment ju të shihni brenda në kasetë pa e hapur atë.

 • Të lehta për t'u hapur
  Në modelet e serisë së frigoriferëve ngrirës me "NoFrost" dhe gjerësi 70 cm kasetat mund të nxirren jashtë me lehtësi me anë të shinave udhëzuese teleskop. Ato janë të pajisura me dorezë mbajtëse të integruar në mënyrë që të hiqen sa më lehtë.

  Shinat teleskop Të lehta për t'u hapur

  Në modelet e serisë së frigoriferëve ngrirës me "NoFrost" dhe gjerësi 70 cm kasetat mund të nxirren jashtë me lehtësi me anë të shinave udhëzuese teleskop. Ato janë të pajisura me dorezë mbajtëse të integruar në mënyrë që të hiqen sa më lehtë.

 • Kuba akulli sipas nevojës
  Ushqimi është i përgatitur, vera dhe shampanja janë ftohur dhe gotat janë të pastra – mysafirët janë të mirëpritur. Por në përgatitjet për festën është harruar mbushja e formave të kubave të akullit. Me "IceMaker", mbushja manuale e formave të akullit i përket së shkuarës. Me anë të lidhjes fikse të ujit ose depozitës së integruar të ujit, kubat e akullit janë në dispozicion në çdo moment.

  IceMaker Kuba akulli sipas nevojës

  Ushqimi është i përgatitur, vera dhe shampanja janë ftohur dhe gotat janë të pastra – mysafirët janë të mirëpritur. Por në përgatitjet për festën është harruar mbushja e formave të kubave të akullit. Me "IceMaker", mbushja manuale e formave të akullit i përket së shkuarës. Me anë të lidhjes fikse të ujit ose depozitës së integruar të ujit, kubat e akullit janë në dispozicion në çdo moment.

 • Fruta pylli dhe bimë aromatike në formë të përkryer
  Kush ka ngrirë më parë fruta pylli, hudhra të egra ose borzilok e njeh problemin. Frutat dhe bimët aromatike priren të ngjiten me njëra-tjetrën në qeset e ngrirjes, gjë e cila vështirëson marrjen e tyre në porcione të vogla. Edhe forma e tyre prishet nga ngjitja. Por kjo nuk ndodh me ndarjen për frutat e pyllit dhe bimët aromatike: Këtu mund të ruani fruta pylli dhe spinaq në mënyrë të ndarë. Pas ngrirjes paraprake për dhjetë deri në dymbëdhjetë orë, produktet e ngrira mund të kalohen të veçuara në qese për ngrirje të veçanta ose në enë plastike me rimbyllje.

  Ndarja për frutat e pyllit Fruta pylli dhe bimë aromatike në formë të përkryer

  Kush ka ngrirë më parë fruta pylli, hudhra të egra ose borzilok e njeh problemin. Frutat dhe bimët aromatike priren të ngjiten me njëra-tjetrën në qeset e ngrirjes, gjë e cila vështirëson marrjen e tyre në porcione të vogla. Edhe forma e tyre prishet nga ngjitja. Por kjo nuk ndodh me ndarjen për frutat e pyllit dhe bimët aromatike: Këtu mund të ruani fruta pylli dhe spinaq në mënyrë të ndarë. Pas ngrirjes paraprake për dhjetë deri në dymbëdhjetë orë, produktet e ngrira mund të kalohen të veçuara në qese për ngrirje të veçanta ose në enë plastike me rimbyllje.

 • Ngrirja e lehtësuar
  Funksioni automatik "SuperFrost" e bën ngrirjen e ushqimeve një proces të thjeshtë dhe kënaqësi për energjinë që kursehet. Ai realizon uljen e shpejtë të temperaturës deri në -32°C dhe krijon kështu një rezervë ftohtësie për ngrirjen delikate për ruajtjen e vitaminave. Sapo përfundon procesi i ngrirjes, funksioni automatik "SuperFrost" rikthehet në gjendje pune normale dhe kështu kontribuon në kursimin e energjisë.

  SuperFrost Ngrirja e lehtësuar

  Funksioni automatik "SuperFrost" e bën ngrirjen e ushqimeve një proces të thjeshtë dhe kënaqësi për energjinë që kursehet. Ai realizon uljen e shpejtë të temperaturës deri në -32°C dhe krijon kështu një rezervë ftohtësie për ngrirjen delikate për ruajtjen e vitaminave. Sapo përfundon procesi i ngrirjes, funksioni automatik "SuperFrost" rikthehet në gjendje pune normale dhe kështu kontribuon në kursimin e energjisë.

 • Video

  Në pajisjet me funksionin "NoFrost" produktet ngrijnë nga qarkullimi i ajrit të ftohur dhe lagështia e ajrit largohet. Për rrjedhojë, hapësira e ngrirjes mbetet gjithmonë pa akull dhe nuk ka nevojë për shkrirje manuale.

  Në pajisjet me funksionin "NoFrost" produktet ngrijnë nga qarkullimi i ajrit të ftohur dhe lagështia e ajrit largohet. Për rrjedhojë, hapësira e ngrirjes mbetet gjithmonë pa akull dhe nuk ka nevojë për shkrirje manuale. Hap videon

  Në pajisjet me funksionin "NoFrost" produktet ngrijnë nga qarkullimi i ajrit të ftohur dhe lagështia e ajrit largohet. Për rrjedhojë, hapësira e ngrirjes mbetet gjithmonë pa akull dhe nuk ka nevojë për shkrirje manuale.