Data Protection

MyLiebherr-portaalin ja Liebherr SmartDevice -sovelluksen tietojenkäsittelyperiaatteet (tiedonantovelvoitteet)

A. Yleistä

Mitä tämä tietosuojatiedote koskee?

Pidämme henkilötietojesi suojaamista ja turvallisuutta erittäin tärkeänä asiana. Siksi meille on tärkeää, että tiedät, mitä henkilötietojasi käytämme, mihin tarkoituksiin ja mitä oikeuksia sinulla on koskien henkilötietojasi.

MyLiebherr-portaali

MyLiebherr-portaali kattaa toimintasi MyLiebherr-verkkosivustossa, erityisesti mutta ei ainoastaan niihin rajoittuen MyLiebherr-tilin ja MyLiebherr-verkkokaupan sekä kaikkien muiden liitettyjen moduulien käyttämisen. Tarkempia tietoja MyLiebherr-portaalin ja MyLiebherr-tilin keskinäisistä riippuvaisuussuhteista löydät alla olevasta osiosta MyLiebherr-tili.

MyLiebherr-tili

MyLiebherr-tili on Liebherr-Hausgeräte GmbH:ssa ylläpidetty keskeinen käyttäjätilisi. MyLiebherr-tilin luomiseksi sinun tulee rekisteröityä. Rekisteröinti on mahdollista MyLiebherr-portaalissa (https://home.myliebherr.com). Rekisteröityessäsi MyLiebherr-portaalin kautta saat rekisteröintitapahtuman päätteeksi vahvistuslinkin sisältävän sähköpostiviestin. Sinun täytyy klikata tätä vahvistuslinkkiä viedäksesi rekisteröinti päätökseen. Vaihtoehtoisesti voit rekisteröityä myös Google-, Facebook- tai Microsoft-tililläsi MyLiebherr-tilille (jäljempänä käytämme näistä nimitystä some-login). Huomaathan, että emme voi vaikuttaa siihen, miten Google, Facebook ja Microsoft käsittelevät henkilötietojasi. MyLiebherr-tilisi avulla voit käyttää Liebherr Hausgeräte GmbH:n Single Sign-On -palvelua (jäljempänä lyhyesti "SSO"). SSO:n avulla voit käyttää samoilla pääsytiedoilla muita SSO-palveluun liitettyjä pääsyrajoitteisia digitaalisia tarjouksia (jäljempänä käytetään nimitystä "moduulit"). SSO:n avulla voit liikkua moduulista toiseen, ilman että tarvitaan erillistä rekisteröitymistä ja kirjautumista. SSO välittää MyLiebherr-tiliin ilmoitetut, kunkin moduulin käyttämiseen tarvittavat käyttäjätiedot automatisoidusti kunkin moduulin tarjoajalle, jotta käytöstäsi tulee mahdollisimman helppoa. Moduuleja ylläpitävät joko Liebherr-Hausgeräte GmbH tai Liebherr-Hausgeräte GmbH:n tytäryhtiöt.

Liebherr SmartDevice -sovellus

Liebherr SmartDevice -sovellus mahdollistaa Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi tietojen visualisoinnin ja konfiguroinnin. Liebherr SmartDevice -sovelluksen käyttämiseen tarvitaan WiFi-kelpoinen moduuli (jäljempänä käytetään nimitystä SmartDeviceBox), MyLiebherr-tili sekä verkkoyhteys. SmartDeviceBox-laite liittää Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi WiFi-kelpoisen reitittimen kautta internetverkkoon. SmartDeviceBox-laite voidaan asentaa jälkeenpäinkin SmartDevice-kelpoisiin Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteisiin. Joissakin Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteissa SmartDeviceBox on jo sisäänrakennettuna. Yhdessä SmartDeviceBox-laitteen kanssa Liebherr SmartDevice -sovellus mahdollistaa sinulle Liebherr jääkaappi-pakastimesi eri toimintojen, kuten jäähdytyslämpötilan, ohjaamisen poissa ollessasi. Liebherr SmartDevice-sovelluksella saat suoraan näkyviisi kaikki tärkeät hälytykset, kuten esimerkiksi epähuomiossa avoimeksi jääneen oven. Liebherr SmartDevice -sovellus on varustettu ilmoitustoiminnolla, joka esimerkiksi muistuttaa sinua ilmansuodattimen seuraavasta vaihdosta tai tuuletusritilän puhdistamisesta.

II. Mitä ovat henkilötiedot ja mitä tarkoitetaan käsittelyllä?

1. Henkilötiedot (jäljempänä myös lyhyesti tiedot) käsittävät kaikki tiedot, jotka kertovat jotakin luonnollisesta henkilöstä. Henkilötietoja ovat tällöin ne tiedot, joista voidaan suoraan päätellä tietyn henkilön henkilöllisyys (kuten esimerkiksi henkilön nimi tai sähköpostiosoite), mutta niiden lisäksi myös sellaiset tiedot, joista voidaan vastaavilla lisätiedoilla saada selville tietyn henkilön henkilöllisyys.

2. Käsittelyllä tarkoitetaan kaikkia toimenpiteitä, jotka suoritetaan henkilötiedoillasi (kuten esimerkiksi tietojen saanti, kerääminen, organisointi, järjestäminen, tallentaminen, käyttö tai poistaminen).

B. Kuka on vastuussa tietojeni käsittelystä?

Tietojesi käsittelystä on vastuussa Liebherr-Hausgeräte GmbH, Memminger Straße 77-79, 88416 Ochsenhausen, Saksa; puhelin: +4973529280; faksi +497352928408; s-posti: [email protected]

C. MyLiebherr-tiliin ja MyLiebherr-portaaliin liittyvä tietojenkäsittely

I. Mitä tietoja keräämme mihin tarkoituksiin?

Kun MyLiebherr-portaali haetaan näytölle, niin verkkopalvelimemme käsittelee erityisesti seuraavia tietoja, jotka tallennamme niin sanottuihin Logfiles-tietueisiin:

1. MyLiebherr-portaalin saantipäivämäärä

2. MyLiebherr-portaalin saantikellonaika

3. sen verkkosivuston internetosoite (URL), jolla olet ollut MyLiebherr-portaalin hakemisen ajankohtana

4. tiedostot, jotka olet hakenut MyLiebherr-portaalin kautta

5. sinulle välitettyjen tietojen määrä

6. käyttämäsi selaintyyppi ja -versio

7. käyttämäsi käyttöjärjestelmä

8. verkkopalvelun tarjoajasi verkkotunnus (esimerkiksi Telekom, Vodafone, jne.)

9. (ulkoinen) IP-osoitteesi

Kun rekisteröidyt MyLiebherr-tiliin ja käytät sitä MyLiebherr-portaalin avulla käyttämättä some-kirjautumista, käsitelemme yllä, kohdissa 1–9 mainittujen tietojen ohella seuraavia tietoja:

10. rekisteröinnin päivämäärä

11. yksiselitteinen käyttäjätunnuksesi (UPN)

12. viimeisen onnistuneen kirjautumisen päivämäärä ja kellonaika

13. sähköpostiosoitteesi

Kun rekisteröidyt MyLiebherr-tiliin ja käytät sitä some-kirjautumisen avulla, käsitelemme yllä kohdissa 1–13 mainittujen tietojen lisäksi seuraavia tietoja:

14. some-kirjautumisen tunnistetiedot (ns. tunniste)

Huomautus: Kun rekisteröidyt tai vahvistat aitouden Facebook-sivuston some-kirjautumisella, niin Facebook välittää meille kohdissa 13 ja 14 lueteltujen tietojen ohella myös suku- ja etunimesi sekä profiilikuvasi. Emme käsittele näitä tietoja mihinkään tarkoitukseen.

Huomautus: Kun rekisteröidyt tai vahvistat aitouden Googlen some-kirjautumisella, niin Google välittää meille kohdissa 13 ja 14 lueteltujen tietojen ohella myös suku- ja etunimesi sekä linkin Google PLus -profiiliisi. Emme käsittele näitä tietoja mihinkään tarkoitukseen.

Huomautus: Kun rekisteröidyt tai vahvistat aitouden Microsoftin some-kirjautumisella, niin Microsoft välittää meille kohdissa 13 ja 14 lueteltujen tietojen ohella myös suku- ja etunimesi. Emme käsittele näitä tietoja mihinkään tarkoitukseen.

Voidaksesi käyttää MyLiebherr-portaaliin liitettyjä moduuleja parhaalla mahdollisella tavalla keräämme sinulta vapaaehtoisesti luovutettuina kohdissa 1–14 lueteltujen tietojen ohella seuraavat tiedot:

15. haluamasi kieli

16. puhuttelusi

17. osoitteesi

18. puhelinnumerosi

19. Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi sarjanumero

20. Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi laitetyyppi

21. SmartDeviceBox-laitteesi sarjanumero

Näitä kohdissa 1–21 mainittuja tietoja käsittelemme seuraaviin tarkoituksiin:

1. verkkotarjontamme suojaaminen (käytetyt tietoryhmät 1–9)

2. MyLiebherr-tilin rekisteröimiseksi MyLiebherr-portaalin kautta (käytetyt tietoryhmät 10–13)

3. MyLiebherr-tilin rekisteröimiseksi some-kirjautumisen kautta (käytetyt tietoryhmät 10–14)

4. SSO:n käyttäjä- ja profiilitietojen keskitettyyn hallintaan (käytetyt tietoryhmät 10–21)

5. SSO:n käyttämiseen (käytetty tietoryhmä 11)

6. välitettäväksi valitsemasi moduulin tarjoajalle (käytetyt tietoryhmät 13, 15–21)

7. tukemaan MyLiebherr-tiliäsi (käytetyt tietoryhmät 1–21)

Huomautus: Pyydämme huomioimaan, että henkilötietosi voidaan välittää EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin, jos jonkin moduulisi tarjoajan kotipaikka on tällaisessa maassa. Ennen tietojen välittämistä tällaiselle tarjoajalle tulemme pyytämään sinulta nimenomaisen suostumuksesi tähän.

Käsittely muihin tarkoituksiin tulee kysymykseen vain silloin, jos siihen on tarvittavat oikeusperusteet GDPR:n artiklan 6 kohdan 4 mukaan. Siinä tapauksessa tulemme tietenkin noudattamaan GDPR:n artiklan 13 kohdan 3 ja artiklan 14 kohdan 4 mukaisia tiedotusvelvoitteitamme.

II. Mikä on tietojesi käsittelyn oikeusperuste?

Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on periaatteellisesti – mikäli vielä muita erityisiä lakisäädöksiä ei ole – GDPR:n artikla 6.

Tietojesi käsittely tapahtuu seuraavin oikeusperustein:

1. tietojenkäsittely sopimusten täyttämiseksi (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta b)) (koskee tarkoituksia 2–7)

2. tietojenkäsittely etujensovittelun pohjalta (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta f)) (koskee tarkoitusta 1)

3. tietojenkäsittely oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta c)) (koskee tarkoitusta 1)

4. suostumus (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta a)) (koskee mahdollista tietojesi välittämistä EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan koskien tarkoitusta 6)

Meidän oikeusintressimme ovat:

portaalin vakauden, toimivuuden ja turvallisuuden parantaminen (koskee tarkoitusta 1)

Kun käsittelemme tietojasi etujensovittelun pohjalta, niin sinulla on oikeus kieltää tietojesi käsittely huomioiden GDPR:n artiklan 21 määräykset.

Käsittelemme tietojasi ainoastaan siinä määrin kuin se on tarpeen yllä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi.

III. Kenelle ja mihin tarkoituksiin välitämme mihin luokitukseen kuuluvia tietojasi?

Välitämme tietosi tarvittaessa:

1. Aktiivisesti käyttämiesi moduulien tarjoajille sekä mahdollisesti muille palveluille tai palvelusuorituksille (tietoryhmät 13, 15–21)

2. Liebherr-ryhmän muille yrityksille, siinä määrin kuin tämä on tarpeen sopimuksen valmisteluun, täyttämiseen tai lopettamiseen tai meillä on osaltamme oikeusintressi tietojen välittämiseen eikä pääasiallinen oikeusintressisi ole sen kanssa ristiriidassa; (tietoryhmät 13-21)

3. Valitsemallesi some-kirjautumisen tarjoajalle (tietoryhmä 14)

4. Palveluntarjoajillemme, joita käytämme yllä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseen (tietoryhmät 1–21)

5. Oikeusistuimille, välitysoikeuksille, viranomaisille tai oikeusavustajille, jos tämä on tarpeen voimassa olevien lakien noudattamiseksi tai oikeusvaatimusten esittämiseksi, täyttämiseksi tai puolustamiseksi. (tietoryhmät 1–21)

IV. Käsitelläänkö tietojani Euroopan unionin ulkopuolella?

Tietojen välitys Euroopan unionin ulkopuolisissa valtioissa (niin sanotuissa kolmansissa valtioissa) sijaitseviin kohteisiin on luvallista vain, (1) jos olet antanut meille suostumuksesi tähän tai (2) mikäli Euroopan komissio on päättänyt, että kolmannessa valtiossa vallitsee kohtuullinen suojaustaso (GDPR:n art. 45). Jos komissio ei ole näin päättänyt, saamme välittää tietosi kolmannessa valtiossa sijaitseville kolmansille osapuolille vain jos tähän on riittävät takuut (esim. vakiotietosuojauslausekkeet, jotka komissio tai valvontaviranomainen on hyväksynyt tietyssä menettelyssä) ja oikeuksiesi toteutus asianosaisena on varmistettu.

V. Milloin poistamme tai anonymisoimme tietosi?

Käsittelemme tietojasi niin kauan kuin tämä on tarpeen kutakin tarkoitusta varten, mikäli et ole pätevästi kieltänyt tietojesi käsittelyä tai olet pätevästi peruuttanut mahdollisesti antamasi suostumuksen.

Mikäli tietojasi koskee jokin lakimääräinen – esim. kauppa- tai verotusoikeudellinen – säilytysvelvoite, niin meidän täytyy tallentaa siihen kuuluvat tiedot säilytysvelvoitteen keston mukaisesti. Säilytysvelvoiteajanjakson kuluttua tarkastamme, onko tarpeen käsitellä tietoja edelleen. Mikäli tällaista tarvetta ei enää ole, poistamme tietosi.

D. Tietojenkäsittely Liebherr SmartDevice-sovelluksen yhteydessä

I. Mitä tietoja keräämme mihin tarkoituksiin?

Liebherr SmartDevice-sovelluksen käyttämiseen tarvitaan MyLiebherr-tili. Kohdassa C.I. mainittujen tietojen ohella keräämme sinulta erityisesti seuraavia tietoja:

1. Liebherr jääkaappi-pakastimesi laitetiedot (sarjanumero, valittu nimike, malli ja tyyppi)

2. Liebherr jääkaappi-pakastimesi sensoriikkatiedot (lämpötila, kompressorin kierrosluku, oven avaustila)

3. Liebherr SmartDeviceBox-laitteesi laitetiedot (sarjanumero, malli, tyyppi, yhteystila)

4. päätelaitteesi tekninen kokoonpano (malli, valmistaja, käytetty käyttöjärjestelmä, yhteystila)

Käytämme näitä tietoja periaatteellisesti vain seuraaviin tarkoituksiin:

1. Liebherr SmartDevice-sovelluksen toimintojen käyttöönanto (käytetyt tietoryhmät 1-4)

2. sovelluksen virheanalyysi ja parannus (käytetyt tietoryhmät 1–4 ja kohdan C.I. tietoryhmät 1–9)

Tietojen käsittely muihin tarkoituksiin tulee kysymykseen vain silloin, jos siihen on tarvittavat oikeusperusteet GDPR:n artiklan 6 kohdan 4 mukaan. Siinä tapauksessa tulemme tietenkin noudattamaan GDPR:n artiklan 13 kohdan 3 ja artiklan 14 kohdan 4 mukaisia tiedotusvelvoitteitamme.

II. Mikä on tietojesi keräämisen oikeusperuste?

Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on periaatteellisesti – mikäli vielä muita erityisiä lakisäädöksiä ei ole – GDPR:n artikla 6.

Tietojesi käsittely tapahtuu seuraavin oikeusperustein:

1. suostumus (GDPR, art. 6 kohta 1 alakohta a)) (koskee tarkoitusta 2)

2. tietojen käsittely sopimusten täyttämiseksi (GDPR, art. 6 kohta 1 alakohta b))

(koskee tarkoitusta 1)

Kun käsittelemme tietojasi antamasi suostumuksen perusteella, niin sinulla on oikeus peruuttaa suostumus meitä kohtaan milloin vain koskien tulevaa käsittelyä.

Käsittelemme tietojasi ainoastaan siinä määrin kuin se on tarpeen yllä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi.

III. Kenelle ja mihin tarkoituksiin välitämme mihin luokitukseen kuuluvia tietojasi?

Välitämme tietosi tarvittaessa:

1. Muille Liebherr-ryhmän konserniyhtiöille, mikäli tämä on tarpeen sopimuksen valmistelua, täyttämistä tai lopettamista varten tai meillä on osaltamme oikeusintressi tietojen välittämiseen eikä pääasiallinen oikeusintressisi ole sen kanssa ristiriidassa; (tietoryhmät 1–4)

2. Palveluntarjoajillemme, joita käytämme yllä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseen (tietoryhmät 1–4)

3. Oikeusistuimille, välitysoikeuksille, viranomaisille tai oikeusavustajille, jos tämä on tarpeen voimassa olevien lakien noudattamiseksi tai oikeusvaatimusten esittämiseksi, täyttämiseksi tai puolustamiseksi. (Tietoluokitus 1–4)

IV. Käsitelläänkö tietojani Euroopan unionin ulkopuolella?

Tietojen välitys Euroopan unionin ulkopuolisissa valtioissa (niin sanotuissa kolmansissa valtioissa) sijaitseviin kohteisiin on luvallista vain, (1) jos olet antanut meille suostumuksesi tähän tai (2) mikäli Euroopan komissio on päättänyt, että kolmannessa valtiossa vallitsee kohtuullinen suojaustaso (GDPR:n art. 45). Jos komissio ei ole näin päättänyt, saamme välittää tietosi kolmannessa valtiossa sijaitseville kolmansille osapuolille vain jos tähän on riittävät takuut (esim. vakiotietosuojauslausekkeet, jotka komissio tai valvontaviranomainen on hyväksynyt tietyssä menettelyssä) ja oikeuksiesi toteutus asianosaisena on varmistettu.

V. Milloin poistamme tai anonymisoimme tietosi?

Käsittelemme tietojasi niin kauan kuin tämä on tarpeen kutakin tarkoitusta varten, mikäli et ole pätevästi kieltänyt tietojesi käsittelyä tai olet pätevästi peruuttanut mahdollisesti antamasi suostumuksen.

Mikäli tietojasi koskee jokin lakimääräinen – esim. kauppa- tai verotusoikeudellinen – säilytysvelvoite, niin meidän täytyy tallentaa siihen kuuluvat tiedot säilytysvelvoitteen keston mukaisesti. Säilytysvelvoiteajanjakson kuluttua tarkastamme, onko tarpeen käsitellä tietoja edelleen. Mikäli tällaista tarvetta ei enää ole, poistamme tietosi.

VI. Liebherr SmartDevice -sovellus Skill Amazon Alexaa varten

Amazon Echo on Amazonin laitteisto puhesyöttöä ja puheenantoa varten. Amazon Echo-laitteiden avulla Amazon voi analysoida, arvioida ja toteuttaa puhekäskyjä. Amazon Echo- laitteiden käyttöa varten tarvitaan Amazon-käyttäjätili, ja niihin voidaan täydentää niin sanottuja Skills-rajapintoja muiden toimintojen lisäämistä varten. Liebherr SmartDevice -sovelluksen Skill-täydennyksen avulla sinun on mahdollista ohjata joitakin Liebherrin SmartDevice-sovelluksen toimintoja puheella Amazon Echo-laitteen kautta. Tätä varten sinun tarvitsee ottaa Liebherr SmartDevice-Skill -sovellus käyttöön Amazon-tililläsi ja yhdistää siellä MyLiebherr-tilisi tähän Skill-sovellukseen. Tämän yhteyden avulla Amazon voi analysoida antamasi puhekäskyt ja lähettää ne anonymisoidun sähköisen tunnisteen kautta Liebherr SmartDevice -sovellukselle toimeenpanoa varten. Lukuun ottamatta tietoja sekä sitä, että käytettävissäsi on Amazon-tili sekä MyLiebherr-tili, emme lähetä mitään henkilötietoja Amazonille tai saa niitä Amazonilta.

VII. Liebherr SmartDevice -sovelluksen toiminnot Conrad Connect -järjestelmällä

Conrad Connect on Conrad Connect GmbH:n tarjoama palvelu, jonka avulla voit yhdistää Liebherr SmartDevice -sovelluksen toiminnot erilaisiin Conrad Connect:in tukemiin älylaitteisiin sekä sovelluksiin. Täten tietyllä tapahtumalla (esim. kellonajalla) käynnistetään jokin toiminto (esim. aktivoidaan SuperCool-toiminto). Conrad Connect -sovelluksen käyttöön tarvitaan Conrad Connect -käyttäjätili ja sitä voidaan laajentaa lisätoiminnoilla lisäämällä valmistajan tai merkin nimi. Tämän yhteyden avulla sinun on mahdollista ohjata joitakin Liebherr SmartDevice -sovelluksen toimintoja Conrad Connect:illa. Tätä varten sinun ottaa käyttöön Liebherr SmartDevice -sovellus Conrad Connect -käyttäjätililläsi ja yhdistää se MyLiebherr-tiliisi. Lukuun ottamatta tietoja sekä sitä, että käytettävissäsi on Conrad Connect -käyttäjätili sekä MyLiebherr-tili, emme lähetä mitään henkilötietoja Conrad Connect:ille tai saa niitä Conrad Connect:ilta.

<VIII. Liebherr SmartDevice -sovelluksen IFTTT-Trigger

IFTTT on IFTTT Inc. -yhtiön tarjoama palvelu, jonka avulla voit yhdistää Liebherr SmartDevice -sovelluksen toiminnot erilaisiin IFTTT:n tukemiin sovelluksiin. Täten tietyllä tapahtumalla (esim. asuntoon tulemisella) käynnistetään jokin toiminto (esim. aktivoidaan Supercool-toiminto). IFTTT:n käyttämistä varten sinun täytyy toimentaa Liebherr SmartDevice-Trigger-sovellus IFTTT -tililläsi ja yhdistää siellä MyLiebherr-tilisi Liebherr SmartDevice-Trigger -sovellukseen. Lukuun ottamatta tietoja sekä sitä, että käytettävissäsi on IFTTT-tili sekä MyLiebherr-tili, emme lähetä mitään henkilötietoja IFTTT:lle tai saa niitä IFTTT:ltä.

E. Miten henkilötietoni varmistetaan luvattomien tahojen saannilta tai niiden menettämiseltä?

Käytämme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimia varmistaaksemme, että tietosi on suojattu menettämiseltä, luvattomilta muutoksilta tai ulkopuolisten tahojen luvattomalta tietoihisi pääsyltä. Joka tapauksessa meidän puoleltamme muutoin vain tähän oikeutetuilla henkilöillä on pääsy tietoihisi, ja tämäkin vain siinä määrin kuin se on tarpeen yllämainittuihin tarkoituksiin. Kaikki tiedot välitetään salattuina.

F. Evästeet ja muut tekniikat

Käytämme evästeitä ja muita tekniikoita osana verkkosivustomme tarjontaa. Löydät tästä tietoa evästeilmoituksistamme.

G. Asianosaisen oikeudet ja oikeus valittaa

Sinulla on lain säätämissä puitteissa oikeus

1. saada selvitys tallennetuista tiedoistasi;

2. oikaista virheelliset tiedot ja täydentää puutteelliset tiedot;

3. poistaa tietosi, erityisesti jos (1) ne eivät enää ole tarpeen tässä tietosuojaselosteessa mainittuun tarkoitukseen, (2) peruuttaa suostumuksesi eikä käsittelylle ole muuta oikeusperustetta, (3) tietojasi on käsitelty lainvastaisesti tai (4) olet vastustanut tietojesi käsittelyä eikä käsittelylle ole etusijalla olevia oikeutettuja syitä.

4. rajoittaa tietojesi käsittelyä, erityisesti jos kiistät tietojen oikeellisuuden tai jos tietojesi käsittely on laitonta ja vaadit tietojen poistamisen sijaan käsittelyn rajoittamista.

5. saada tietosi rakenteellisesti selkeässä, yleisesti käytössä olevassa ja koneluettavassa muodossa ja määrätä, että me välitämme tietosi suoraan muulle vastuulliselle.

Huomaathan, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Mikäli vaadit yllämainittujen oikeuksiesi noudattamista muulla kuin kirjallisella tavalla, pyydämme ymmärtämään, että mahdollisesti vaadimme sinulta näyttöä todisteeksi siitä, että olet väittämäsi henkilö. Tämän lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

H. Miten tavoitan tietosuojavaltuutetun?

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta, ole hyvä ja ota yhteyttä seuraavaan tahoon:

Datenschutz

Liebherr-IT Services GmbH

St. Vitus 1

D-88457 Oberopfingen

[email protected]

Päivitys: Lokakuu 2020