Data Protection

MyLiebherr-portaalin ja Liebherr SmartDevice -sovelluksen tietojenkäsittelyperiaatteet (tiedonantovelvoitteet)

A. Yleistä

Mitä tämä tietosuojatiedote säätelee?

Pidämme henkilötietojesi suojaamista ja turvallisuutta erittäin tärkeänä. Siksi meille on tärkeää, että tiedät, mitä henkilötietojasi käytämme mihin tarkoituksiin ja mitä oikeuksia sinulla on määrätä henkilötiedoistasi.

MyLiebherr-portaali

MyLiebherr-portaali kattaa toimintasi MyLiebherr-verkkosivustossa, erityisesti mutta ei ainoastaan niihin rajoittuen MyLiebherr-tilin ja MyLiebherr-verkkokaupan sekä kaikkien muiden liitettyjen moduulien käyttämisen. Tarkempia tietoja MyLiebherr-portaalin ja MyLiebherr-tilin keskinäisistä riippuvaisuussuhteista löydät allaolevasta osiosta MyLiebherr-tili.

MyLiebherr-tili

MyLiebherr-tili on Liebherr-Hausgeräte GmbH:ssa ylläpidetty keskeinen käyttäjätilisi. MyLiebherr-tilin luomiseksi sinun tulee rekisteröityä. Rekisteröinti on mahdollista MyLiebherr-portaalissa (https://home.myliebherr.com). Rekisteröityessäsi MyLiebherr-portaalin kautta saat rekisteröintitapahtuman päätteeksi vahvistuslinkin sisältävän sähköpostiviestin. Sinun täytyy klikata tätä vahvistuslinkkiä viedäksesi rekisteröinti päätökseen. Vaihtoehtoisesti voit rekisteröityä myös Google-, Facebook- tai Microsoft-tililläsi MyLiebherr-tilille (jäljempänä käytämme näistä nimitystä some-login). Huomaathan, että emme voi vaikuttaa siihen, miten Google, Facebook ja Microsoft käsittelevät henkilötietojasi. MyLiebherr-tilisi avulla voit käyttää Liebherr Hausgeräte GmbH:n Single Sign-On -palvelua (jäljempänä lyhyesti "SSO"). SSO:n avulla voit käyttää samoilla pääsytiedoilla muita SSO-palveluun liitettyjä pääsyrajoitteisia digitaalisia tarjouksia (jäljempänä käytetään nimitystä "moduulit"). SSO:n avulla voit liikkua moduulista toiseen, ilman että tarvitaan erillistä rekisteröitymistä ja kirjautumista. SSO välittää MyLiebherr-tiliin ilmoitetut, kunkin moduulin käyttämiseen tarvittavat tietosi automatisoidusti kunkin moduulin tarjoajalle, jotta käytöstäsi tulee mahdollisimman helppoa. Moduuleja ylläpitävät joko Liebherr-Hausgeräte GmbH tai Liebherr-Hausgeräte GmbH:n tytäryhtiöt.

Liebherr SmartDevice -sovellus

Liebherr SmartDevice -sovellus mahdollistaa Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi tietojen visualisoinnin ja konfiguroinnin. Liebherr SmartDevice -sovelluksen käyttämiseen tarvitaan WiFi-kelpoinen moduuli (jäljempänä käytetään nimitystä SmartDeviceBox), MyLiebherr-tili sekä verkkoyhteys. SmartDeviceBox-laite liittää Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi WiFi-kelpoisen reitittimen kautta internetverkkoon. SmartDeviceBox-laite voidaan asentaa jälkeenpäinkin SmartDevice-kelpoisiin Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteisiin. Joissakin Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteissa SmartDeviceBox on jo sisäänrakennettuna. Yhdessä SmartDeviceBox-laitteen kanssa Liebherr SmartDevice -sovellus mahdollistaa sinulle Liebherr jääkaappi-pakastimesi eri toimintojen, kuten jäähdytyslämpötilan, ohjaamisen poissa ollessasi. Liebherr SmartDevice-sovelluksella saat suoraan näkyviisi kaikki tärkeät hälytykset, kuten esimerkiksi epähuomiossa avoimeksi jäänyt ovi. Liebherr SmartDevice -sovellus on varustettu ilmoitustoiminnolla, joka esimerkiksi muistuttaa sinua ilmansuodattimen seuraavasta vaihdosta tai tuuletusritilän puhdistamisesta.

II. Mitä ovat henkilötiedot ja mitä tarkoitetaan käsittelyllä?

1. Henkilötiedot (jäljempänä myös lyhyesti tiedot) käsittävät kaikki tiedot, jotka kertovat jotakin luonnollisesta henkilöstä. Henkilötietoja ovat tällöin ne tiedot, joista voidaan suoraan päätellä tietyn henkilön henkilöllisyys (kuten esimerkiksi henkilön nimi tai sähköpostiosoite), mutta niiden lisäksi myös sellaiset tiedot, joista voidaan vastaavilla lisätiedoilla saada selville tietyn henkilön henkilöllisyys.

2. Käsittelyllä tarkoitetaan kaikkia toimenpiteitä, jotka suoritetaan henkilötiedoillasi (kuten esimerkiksi tietojen saanti, kerääminen, organisointi, järjestäminen, tallentaminen, käyttö tai poistaminen).

B. Kuka on vastuussa tietojeni käsittelystä?

Tietojesi käsittelystä on vastuussa Liebherr-Hausgeräte GmbH, Memminger Straße 77-79, 88416 Ochsenhausen, Saksa; puhelin: +4973529280; faksi +497352928408; s-posti: [email protected]

C. MyLiebherr-tiliin ja MyLiebherr-portaaliin liittyvä tietojenkäsittely

I. Mitä tietoja keräämme mihin tarkoituksiin?

Kun MyLiebherr-portaali haetaan näytölle, niin verkkopalvelimemme käsittelee erityisesti seuraavia tietoja, jotka tallennamme niin sanottuihin Logfiles-tietueisiin:

1. MyLiebherr-portaalin saantipäivämäärä

2. MyLiebherr-portaalin saantikellonaika

3. sen verkkosivuston internetosoite (URL), jolla olet ollut MyLiebherr-portaalin hakemisen ajankohtana

4. tiedostot, jotka olet hakenut MyLiebherr-portaalin kautta

5. sinulle välitettyjen tietojen määrä

6. käyttämäsi selaintyyppi ja -versio

7. käyttämäsi käyttöjärjestelmä

8. verkkopalvelun tarjoajasi verkkotunnus (esimerkiksi Telekom, Vodafone, jne.)

9. (ulkoinen) IP-osoitteesi

Kun rekisteröidyt MyLiebherr-tiliin ja käytät sitä MyLiebherr-portaalin avulla käyttämättä some-kirjautumista, käsitelemme yllä, kohdissa 1–9 mainittujen tietojen ohella seuraavia tietoja:

10. rekisteröinnin päivämäärä

11. yksiselitteinen käyttäjätunnuksesi (UPN)

12. viimeisen onnistuneen kirjautumisen päivämäärä ja kellonaika

13. sähköpostiosoitteesi

Kun rekisteröidyt MyLiebherr-tiliin ja käytät sitä some-kirjautumisen avulla, käsitelemme yllä kohdissa 1–13 mainittujen tietojen lisäksi seuraavia tietoja:

14. some-kirjautumisen tunnistetiedot (ns. tunniste)

Huomautus: Kun rekisteröidyt tai vahvistat aitouden Facebook-sivuston some-kirjautumisella, niin Facebook välittää meille kohdissa 13 ja 14 lueteltujen tietojen ohella myös suku- ja etunimesi sekä profiilikuvasi. Emme käsittele näitä tietoja mihinkään tarkoitukseen.

Huomautus: Kun rekisteröidyt tai vahvistat aitouden Googlen some-kirjautumisella, niin Google välittää meille kohdissa 13 ja 14 lueteltujen tietojen ohella myös suku- ja etunimesi sekä linkin Google PLus -profiiliisi. Emme käsittele näitä tietoja mihinkään tarkoitukseen.

Huomautus: Kun rekisteröidyt tai vahvistat aitouden Microsoftin some-kirjautumisella, niin Microsoft välittää meille kohdissa 13 ja 14 lueteltujen tietojen ohella myös suku- ja etunimesi. Emme käsittele näitä tietoja mihinkään tarkoitukseen.

Voidaksesi käyttää MyLiebherr-portaaliin liitettyjä moduuleja parhaalla mahdollisella tavalla keräämme sinulta vapaaehtoisesti luovutettuina kohdissa 1–14 lueteltujen tietojen ohella seuraavat tiedot:

15. haluamasi kieli

16. puhuttelusi

17. osoitteesi

18. puhelinnumerosi

19. Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi sarjanumero

20. Liebherr jääkaappi-pakastinlaitteesi laitetyyppi

21. SmartDeviceBox-laitteesi sarjanumero

Näitä kohdissa 1–21 mainittuja tietoja käsittelemme seuraaviin tarkoituksiin:

1. verkkotarjontamme suojaaminen (käytetyt tietoryhmät 1–9)

2. MyLiebherr-tilin rekisteröimiseksi MyLiebherr-portaalin kautta (käytetyt tietoryhmät 10–13)

3. MyLiebherr-tilin rekisteröimiseksi some-kirjautumisen kautta (käytetyt tietoryhmät 10–14)

4. SSO:n käyttäjä- ja profiilitietojen keskitettyyn hallintaan (käytetyt tietoryhmät 10–21)

5. SSO:n käyttämiseen (käytetty tietoryhmä 11)

6. välitettäväksi valitsemasi moduulin tarjoajalle (käytetyt tietoryhmät 13, 15–21)

7. tukemaan MyLiebherr-tiliäsi (käytetyt tietoryhmät 1–21)

Huomautus: Pyydämme huomioimaan, että henkilötietosi voidaan välittää EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin, jos jonkin moduulisi tarjoajan kotipaikka on tällaisessa maassa. Ennen tietojen välittämistä tällaiselle tarjoajalle tulemme pyytämään sinulta nimenomaisen suostumuksesi tähän.

Käsittely muihin tarkoituksiin tulee kysymykseen vain silloin, jos siihen on tarvittavat oikeusperusteet GDPR:n artiklan 6 kohdan 4 mukaan. Siinä tapauksessa tulemme tietenkin noudattamaan GDPR:n artiklan 13 kohdan 3 ja artiklan 14 kohdan 4 mukaisia tiedotusvelvoitteitamme.

II. Mikä on tietojesi käsittelyn oikeusperuste?

Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on periaatteellisesti – mikäli vielä muita erityisiä lakisäädöksiä ei ole – GDPR:n artikla 6.

Tietojesi käsittely tapahtuu seuraavin oikeusperustein:

1. tietojenkäsittely sopimusten täyttämiseksi (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta b)) (koskee tarkoituksia 2–7)

2. tietojenkäsittely etujensovittelun pohjalta (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta f)) (koskee tarkoitusta 1)

3. tietojenkäsittely oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta c)) (koskee tarkoitusta 1)

4. suostumus (GDPR:n artikla 6 kohta 1 alakohta a)) (koskee mahdollista tietojesi välittämistä EU:n/ETA:n ulkopuoliseen maahan koskien tarkoitusta 6)

Meidän oikeusintressimme ovat:

portaalin vakauden, toimivuuden ja turvallisuuden parantaminen (koskee tarkoitusta 1)

Kun käsittelemme tietojasi etujensovittelun pohjalta, niin sinulla on oikeus kieltää tietojesi käsittely huomioiden GDPR:n artiklan 21 määräykset.

Käsittelemme tietojasi ainoastaan siinä määrin kuin se on tarpeen yllä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi.

III. Kenelle ja mihin tarkoituksiin välitämme mihin luokitukseen kuuluvia tietojasi?

Välitämme tietosi tarvittaessa:

1. Aktiivisesti käyttämiesi moduulien tarjoajille sekä mahdollisesti muille palveluille tai palvelusuorituksille (tietoryhmät 13, 15–21)

2. Liebherr-ryhmän muille yrityksille, siinä määrin kuin tämä on tarpeen sopimuksen valmisteluun, täyttämiseen tai lopettamiseen tai meillä on osaltamme oikeusintressi tietojen välittämiseen eikä pääasiallinen oikeusintressisi ole sen kanssa ristiriidassa; (tietoryhmät 13-21)

3. Valitsemallesi some-kirjautumisen tarjoajalle (tietoryhmä 14)

4. Palveluntarjoajillemme, joita käytämme yllä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseen (tietoryhmät 1–21)

5. Oikeusistuimille, välitysoikeuksille, viranomaisille tai oikeusavustajille, jos tämä on tarpeen voimassa olevien lakien noudattamiseksi tai oikeusvaatimusten esittämiseksi, täyttämiseksi tai puolustamiseksi. (tietoryhmät 1–21)

IV. Käsitelläänkö tietojani Euroopan unionin ulkopuolella?

Tietojen välitys Euroopan unionin ulkopuolisissa valtioissa (niin sanotuissa kolmansissa valtioissa) sijaitseviin kohteisiin on luvallista vain, (1) jos olet antanut meille suostumuksesi tähän tai (2) mikäli Euroopan komissio on päättänyt, että kolmannessa valtiossa vallitsee kohtuullinen suojaustaso (GDPR:n art. 45). Jos komissio ei ole näin päättänyt, saamme välittää tietosi kolmannessa valtiossa sijaitseville kolmansille osapuolille vain jos tähän on riittävät takuut (esim. vakiotietosuojauslausekkeet, jotka komissio tai valvontaviranomainen on hyväksynyt tietyssä menettelyssä) ja oikeuksiesi toteutus asianosaisena on varmistettu.

V. Milloin poistamme tai anonymisoimme tietosi?

Käsittelemme tietojasi niin kauan kuin tämä on tarpeen kutakin tarkoitusta varten, mikäli et ole pätevästi kieltänyt tietojesi käsittelyä tai olet pätevästi peruuttanut mahdollisesti antamasi suostumuksen.

Mikäli tietojasi koskee jokin lakimääräinen – esim. kauppa- tai verotusoikeudellinen – säilytysvelvoite, niin meidän täytyy tallentaa siihen kuuluvat tiedot säilytysvelvoitteen keston mukaisesti. Säilytysvelvoiteajanjakson kuluttua tarkastamme, onko tarpeen käsitellä tietoja edelleen. Mikäli tällaista tarvetta ei enää ole, poistamme tietosi.

D. Tietojenkäsittely Liebherr SmartDevice-sovelluksen yhteydessä

I. Mitä tietoja keräämme mihin tarkoituksiin?

Liebherr SmartDevice-sovelluksen käyttämiseen tarvitaan MyLiebherr-tili. Kohdassa C.I. mainittujen tietojen ohella keräämme sinulta erityisesti seuraavia tietoja:

1. Liebherr jääkaappi-pakastimesi laitetiedot (sarjanumero, valittu nimike, malli ja tyyppi)

2. Liebherr jääkaappi-pakastimesi sensoriikkatiedot (lämpötila, kompressorin kierrosluku, oven avaustila)

3. Liebherr SmartDeviceBox-laitteesi laitetiedot (sarjanumero, malli, tyyppi, yhteystila)

4. päätelaitteesi tekninen kokoonpano (malli, valmistaja, käytetty käyttöjärjestelmä, yhteystila)

Käytämme näitä tietoja periaatteellisesti vain seuraaviin tarkoituksiin:

1. Liebherr SmartDevice-sovelluksen toimintojen käyttöönanto (käytetyt tietoryhmät 1-4)

2. sovelluksen virheanalyysi ja parannus (käytetyt tietoryhmät 1–4 ja kohdan C.I. tietoryhmät 1–9)

Tietojen käsittely muihin tarkoituksiin tulee kysymykseen vain silloin, jos siihen on tarvittavat oikeusperusteet GDPR:n artiklan 6 kohdan 4 mukaan. Siinä tapauksessa tulemme tietenkin noudattamaan GDPR:n artiklan 13 kohdan 3 ja artiklan 14 kohdan 4 mukaisia tiedotusvelvoitteitamme.

II. Mikä on tietojesi keräämisen oikeusperuste?

Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on periaatteellisesti – mikäli vielä muita erityisiä lakisäädöksiä ei ole – GDPR:n artikla 6.

Tietojesi käsittely tapahtuu seuraavin oikeusperustein:

1. suostumus (GDPR, art. 6 kohta 1 alakohta a)) (koskee tarkoitusta 2)

2. tietojen käsittely sopimusten täyttämiseksi (GDPR, art. 6 kohta 1 alakohta b))

(koskee tarkoitusta 1)

Kun käsittelemme tietojasi antamasi suostumuksen perusteella, niin sinulla on oikeus peruuttaa suostumus meitä kohtaan milloin vain koskien tulevaa käsittelyä.

Käsittelemme tietojasi ainoastaan siinä määrin kuin se on tarpeen yllä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi.

III. Kenelle ja mihin tarkoituksiin välitämme mihin luokitukseen kuuluvia tietojasi?

Välitämme tietosi tarvittaessa:

1. Muille Liebherr-ryhmän konserniyhtiöille, mikäli tämä on tarpeen sopimuksen valmistelua, täyttämistä tai lopettamista varten tai meillä on osaltamme oikeusintressi tietojen välittämiseen eikä pääasiallinen oikeusintressisi ole sen kanssa ristiriidassa; (tietoryhmät 1–4)

2. Palveluntarjoajillemme, joita käytämme yllä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseen (tietoryhmät 1–4)

3. Oikeusistuimille, välitysoikeuksille, viranomaisille tai oikeusavustajille, jos tämä on tarpeen voimassa olevien lakien noudattamiseksi tai oikeusvaatimusten esittämiseksi, täyttämiseksi tai puolustamiseksi. (Tietoluokitus 1–4)

IV. Käsitelläänkö tietojani Euroopan unionin ulkopuolella?

Tietojen välitys Euroopan unionin ulkopuolisissa valtioissa (niin sanotuissa kolmansissa valtioissa) sijaitseviin kohteisiin on luvallista vain, (1) jos olet antanut meille suostumuksesi tähän tai (2) mikäli Euroopan komissio on päättänyt, että kolmannessa valtiossa vallitsee kohtuullinen suojaustaso (GDPR:n art. 45). Jos komissio ei ole näin päättänyt, saamme välittää tietosi kolmannessa valtiossa sijaitseville kolmansille osapuolille vain jos tähän on riittävät takuut (esim. vakiotietosuojauslausekkeet, jotka komissio tai valvontaviranomainen on hyväksynyt tietyssä menettelyssä) ja oikeuksiesi toteutus asianosaisena on varmistettu.

V. Milloin poistamme tai anonymisoimme tietosi?

Käsittelemme tietojasi niin kauan kuin tämä on tarpeen kutakin tarkoitusta varten, mikäli et ole pätevästi kieltänyt tietojesi käsittelyä tai olet pätevästi peruuttanut mahdollisesti antamasi suostumuksen.

Mikäli tietojasi koskee jokin lakimääräinen – esim. kauppa- tai verotusoikeudellinen – säilytysvelvoite, niin meidän täytyy tallentaa siihen kuuluvat tiedot säilytysvelvoitteen keston mukaisesti. Säilytysvelvoiteajanjakson kuluttua tarkastamme, onko tarpeen käsitellä tietoja edelleen. Mikäli tällaista tarvetta ei enää ole, poistamme tietosi.

VI. Liebherr SmartDevice -sovellus Skill Amazon Alexaa varten

Amazon Echo on Amazonin laitteisto puhesyöttöä ja puheenantoa varten. Amazon Echo-laitteiden avulla Amazon voi analysoida, arvioida ja toteuttaa puhekäskyjä. Amazon Echo- laitteiden käyttöa varten tarvitaan Amazon-käyttäjätili, ja niihin voidaan täydentää niin sanottuja Skills-rajapintoja muiden toimintojen lisäämistä varten. Liebherr SmartDevice -sovelluksen Skill-täydennyksen avulla sinun on mahdollista ohjata joitakin Liebherrin SmartDevice-sovelluksen toimintoja puheella Amazon Echo-laitteen kautta. Tätä varten sinun tarvitsee ottaa Liebherr SmartDevice-Skill -sovellus käyttöön Amazon-tililläsi ja yhdistää siellä MyLiebherr-tilisi tähän Skill-sovellukseen. Tämän yhteyden avulla Amazon voi analysoida antamasi puhekäskyt ja lähettää ne anonymisoidun sähköisen tunnisteen kautta Liebherr SmartDevice -sovellukselle toimeenpanoa varten. Lukuun ottamatta päiväystä sekä sitä, että käytettävissäsi on Amazon-tili sekä MyLiebherr-tili, emme lähetä mitään henkilötietoja Amazonille tai saa niitä Amazonilta.

VII. Liebherr SmartDevice -sovelluksen toiminnot Conrad Connect -järjestelmällä

Conrad Connect on Conrad Connect GmbH:n tarjoama palvelu, jonka avulla voit yhdistää Liebherr SmartDevice -sovelluksen toiminnot erilaisiin Conrad Connect:in tukemiin älylaitteisiin sekä sovelluksiin. Täten tietyllä tapahtumalla (esim. kellonajalla) käynnistetään jokin toiminto (esim. aktivoidaan SuperCool-toiminto). Conrad Connect -sovelluksen käyttöön tarvitaan Conrad Connect -käyttäjätili ja sitä voidaan laajentaa lisätoiminnoilla lisäämällä valmistajan tai merkin nimi. Tämän yhteyden avulla sinun on mahdollista ohjata joitakin Liebherr SmartDevice -sovelluksen toimintoja Conrad Connect:illa. Tätä varten sinun ottaa käyttöön Liebherr SmartDevice -sovellus Conrad Connect -käyttäjätililläsi ja yhdistää se MyLiebherr-tiliisi. Lukuun ottamatta päiväystä sekä sitä, että käytettävissäsi on Conrad Connect -käyttäjätili sekä MyLiebherr-tili, emme lähetä mitään henkilötietoja Conrad Connect:ille tai saa niitä Conrad Connect:ilta.

<VIII. Liebherr SmartDevice -sovelluksen IFTTT-Trigger

IFTTT on IFTTT Inc. -yhtiön tarjoama palvelu, jonka avulla voit yhdistää Liebherr SmartDevice -sovelluksen toiminnot erilaisiin IFTTT:n tukemiin sovelluksiin. Täten tietyllä tapahtumalla (esim. asuntoon tulemisella) käynnistetään jokin toiminto (esim. aktivoidaan Supercool-toiminto). IFTTT:n käyttämistä varten sinun täytyy toimentaa Liebherr SmartDevice-Trigger-sovellus IFTTT -tililläsi ja yhdistää siellä MyLiebherr-tilisi Liebherr SmartDevice-Trigger -sovellukseen. Lukuun ottamatta päiväystä sekä sitä, että käytettävissäsi on IFTTT-tili sekä MyLiebherr-tili, emme lähetä mitään henkilötietoja IFTTT:lle tai saa niitä IFTTT:ltä.

E. Miten henkilötietoni varmistetaan luvattomien tahojen saannilta tai niiden menettämiseltä?

Käytämme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimia varmistaaksemme, että tietosi on suojattu menettämiseltä, luvattomilta muutoksilta tai ulkopuolisten tahojen luvattomalta tietoihisi pääsyltä. Joka tapauksessa meidän puoleltamme muutoin vain tähän oikeutetuilla henkilöillä on pääsy tietoihisi, ja tämäkin vain siinä määrin kuin se on tarpeen yllämainittuihin tarkoituksiin. Kaikki tiedot välitetään salattuina.

F. Evästeet

Käytämme niin sanottuja evästeitä voidaksemme tunnistaa mielenkiintosi kohteet ja muokata verkkosivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä helpottaa liikkumistasi verkkosivustossa ja tekee käytöstä miellyttävämpää.

I. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan päätelaitteellesi. Niitä voidaan käyttää sen toteamiseksi, onko päätelaitteeltasi jo tapahtunut viestintää MyLiebherr-portaalimme kanssa. Tunnistamme vain evästeen päätelaitteellasi. Henkilötiedot voidaan tallentaa evästeisiin vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi tai se on teknisesti välttämätöntä esimerkiksi suojatun kirjautumisen mahdollistamiseksi.

Tarkempia tietoja evästeistä löytyy sivustosta www.allaboutcookies.org

II. Mihin käytämme evästeitä?

Käytämme evästeitä

tarkistaaksemme kirjautumistilasi ja tunnistaaksemme käyttäjän onnistuneen kirjautumisen jälkeen

varmistaaksemme turvallisen verkkoympäristön;

tutkiaksemme verkkosivustomme suoritustasoa;

arvioidaksemme, miten ja millä tavoin käytät verkkosivustojamme, voidaksemme parantaa palveluamme. Voimme esimerkiksi havaita, jos jokin prosessi on liian rasittava ja käyttäjä keskeyttää prosessin tämän vuoksi. Näillä tiedoilla voidaan yksinkertaistaa prosessin vaiheet ja muokata ne asiakaskohtaisemmin;

käyttäjäystävällisyyden ja selkeyden lisäämiseksi sekä verkkosivustoelämyksen parantamiseksi käyttäjäasiakkaillemme.

Emme käytä evästeitämme seurataksemme verkkotoimintaanne MyLiebherr-portaalin ja siihen liitettyjen moduulien ulkopuolella.

III. Mitä evästetyyppejä käytämme ja mikä on niiden tarkoitus?

a. Istuntoevästeet

Istuntoevästeet poistetaan selaimen sulkemisen jälkeen. Ne keräävät tietoa liikkumisestasi MyLiebherr-portaalissa sekä viipymisajan ja tallentavat MyLiebherr-portaalissa vierailun aikana kirjautumistietojesi sisällön. Lisäksi istuntoevästeet säilyttävät kirjautumisesi aktiivisena istunnon aikana.

b. Pysyvät evästeet tai Tracking Code -jäljityskoodit

Pysyvät evästeet tai Tracking Code -jäljityskoodit eivät sisällä mitään henkilötietoja. Kerättyihin tietoihin kuuluvat, mistä verkkosivu on kutsuttu, mitä hakukonetta on käytetty, mitä linkkiä on klikattu ja mikä hakukäsite on valittu, sekä käyttäjän sijaintipaikan paikallistus verkkosivustoon pääsyn ajankohtana. Lisäksi kerätään vierailujen lukumäärä sekä ensimmäisen, senhetkisen ja sitä edeltäneen vierailun kesto. Nämä evästeet kirjaavat vain vierailut MyLiebherr-portaalissa. Niitä ei aktivoida muilla verkkosivustoilla vierailtaessa.

c. Uudelleenmarkkinointi

Verkkosivustomme käyttää niin sanottua uudelleenmarkkinointiteknologiaa tehdäkseen verkkotarjonnan sinulle kiinnostavammaksi. Tällöin vierailusi tietyillä verkkosivustoilla merkitään evästeillä ja tunnistetaan myöhemmin uudelleen muilla verkkosivuilla näiden avulla. Olemme varmoja siitä, että yksilöityjen, kiinnostuksen kohteisiin liittyvien mainosten esittäminen on verkkokäyttäjästä yleensä kiinnostavampaa kuin mainonta, jolla ei ole henkilökohtaista yhteyttä. Näiden mainosten esittäminen liikekumppaneidemme sivustoissa tapahtuu evästeteknologian ja aiempien käyttötapojen analysoinnin perusteella. Tämä mainonnan muoto tapahtuu täysin nimettömänä. Mitään henkilötietoja ei tallenneta eikä henkilötiedoistasi myöskään koota käyttäjäprofiileja.

d. Konversioseuranta

Katso Google-tekniikan käyttö

I. Voinko poistaa päätelaitteelleni tallennetut evästeet?

Voit poistaa MyLiebherr-portaalia varten tallennetut evästeet. Mutta tässä tapauksessa yksilölliset tietosi ja sisältösi, mukaan lukien evästeasetuksesi, menetetään ja seuraavan kerran MyLiebherr-portaalissa vieraillessasi sinua ei tunnisteta toistuvana vierailijana.

II. Hyväksytkö evästeemme?

MyLiebherr-portaalimme käyttäjäsuunnitelmaan sisältyy muutamia verkko-ominaisuuksia, joiden tarkoitus on tehdä vierailustasi mahdollisimman miellyttävä. Mutta ne toimivat vain evästeiden avulla. Jos liikut edelleen sivustossamme, hyväksyt näiden evästeiden käytön. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin vain.

III. Miten voin peruuttaa suostumukseni evästeiden käyttöön?

Jos et halua, että tunnistamme päätelaitteesi jälleen, voit estää evästeiden tallentamisen päätelaitteellesi valitsemalla selainasetuksistasi "en hyväksy mitään evästeitä". Tarkat tiedot tästä löytyvät selaimesi valmistajan antamasta käyttöohjeesta.

Voit tehdä selaimessasi asetuksen, että evästeiden tallennus sallitaan vain, jos olet sen hyväksynyt. Jos et halua hyväksyä palveluntarjoajiemme ja kumppaneidemme evästeitä, voit valita selaimesi asetuksen "Estä muiden tarjoajien evästeet".

Yleensä verkkoselaimesi valikkorivillä sinulle näytetään Opastus-toiminnon avulla, miten voit estää uudet evästeet ja kytkeä jo asetetut evästeet pois.

Huomioi kuitenkin, että muutamat 'olennaiset' evästeet ovat välttämättömiä esteettömälle liikkumiselle MyLiebherr-portaalissa sekä valinnoille ja palvelun tarjonnalle. Näitä evästeitä käytämme ainoastaan MyLiebherr-portaalin tehokkuuden tarkistamiseen ja vierailutiheyden mittaamiseen.

G. Google-tekniikan käyttö

I. Miten voin estää Google-tekniikan (evästeiden) tallennuksen?

Jos et halua, että Liebherr-Hausgeräte GmbH kerää ja analysoi tietoja vierailuistasi, voit milloin vain vastustaa tätä tulevaisuudessa (niin sanottu "Opt Out").

Vastalauseesi teknistä toteuttamista varten selaimeesi asetetaan Opt-Out-eväste. Tätä evästettä käytetään ainoastaan vastalauseesi sijoittamiseen. Ole hyvä ja huomaa, että Opt-Out-evästettä voi teknisistä syistä käyttää vain siinä selaimessa, josta käsin se on asetettu. Jos poistat evästeet tai käytät toista selainta tai toista päätelaitetta, niin sinun täytyy asettaa Opt Out uudelleen.

Tästä voit asettaa Opt-Out-evästeen suoraan. Vaihtoehtoisesti voit ladata ja asentaa seuraavasta linkistä saatavan selainliitännäisen.

II. Mitä on Google Analytics?

MyLiebherr-portaali käyttää Google Analytics -palvelua, joka on Google Inc. -yhtiön, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (lyhyesti "Google") tarjoama verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä, jotka tallennetaan päätelaitteellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoinnin. Evästeen luomat tiedot siitä, miten käytät tätä verkkosivustoa, välitetään yleensä Googlen USA:ssa sijaitsevalle palvelimelle ja tallennetaan sinne.

Olemme aktivoineet IP-anonymisoinnin MyLiebherr-portaalissa, siksi Google lyhentää IP-osoitteesi jo Euroopan unionin jäsenvaltioiden tai muiden Euroopan talousalueen sopimusvaltioiden alueella. Vain poikkeustapauksissa täydellinen IP-osoite välitetään Googlen USA:ssa sijaitsevalle palvelimelle ja lyhennetään siellä. MyLiebherr-portaalin ylläpitäjän Liebherr-Hausgeräte GmbH:n toimeksiannosta Google käyttää yllä mainittuja tietoja arvioidakseen MyLiebherr-portaalin käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivustotoimista ja suorittaakseen Liebherr-Hausgeräte GmbH:lle muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluita.

Google Analytics:in puitteissa selaimestasi välitettyä IP-osoitetta ei liitetä muihin Googlen tietoihin. Voit estää evästeiden tallentamisen vastaavalla selainohjelmasi asetuksella; viittaamme kuitenkin siihen, että tässä tapauksessa et ehkä voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja koko laajuudessaan.

Tämän lisäksi voit estää tulevaisuudessa evästeen luomien ja verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) välittämisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta siten, että lataat ja asennat seuraavasta linkistä saatavan selainliitännäisen: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?.

II. Mikä on Google AdWords?

Käytämme Google AdWords-verkkomainontaohjelmaa ja Google AdWords-ohjelman puitteissa konversioseurantaa. Konversioseurantaeväste asetetaan, kun käyttäjä klikkaa Googlen asettamaa mainosta. Nämä evästeet lakkaavat toimimasta 30 päivän kuluttua eikä niitä käytetä henkilökohtaisena tunnisteena.

Jos käyttäjä vierailee tietyillä AdWords-asiakkaan verkkosivuston sivuilla eikä eväste ole vielä rauennut, niin Google ja asiakas voivat havaita, että käyttäjä on klikannut tätä mainosta ja hänet on johdatettu tälle sivulle. Jokaiselle asiakkaalle asetetaan eri eväste. Evästeitä ei täten voida jäljittää AdWords-asiakkaiden verkkosivustojen kautta.

Konversioevästeiden avulla kerättyjä tietoja käytetään laatimaan konversiotilastoja AdWords-asiakkaille, jotka ovat liittyneet konversioseurantaan. Nämä asiakkaat saavat tietoonsa niiden käyttäjien kokonaismäärän, jotka ovat klikanneet heidän mainostaan ja jotka on konversioseurantatagilla varustetulle sivulle. He eivät silti saa mitään tietoja, joilla käyttäjät voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti.

Google AdWords -ohjelmaa sovelletaan vain kun olet nimenomaisesti suostunut tähän ns. evästeviirin kautta. Jos haluat poistaa käytöstä konversioseurantaevästeet, voit tehdä selaimeesi asetuksen, jolla estetään verkkotunnusteen googleadservices.com asettamat evästeet.

Tarkempia tietoja aiheesta tietosuoja Google AdWords -verkkomainontaohjelmassa löytyy verkkosivustosta https://www.google.com/policies/privacy.

IV. Mikä on DoubleClick?

Doubleclick by Google on Google Inc. -yhtiön, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (lyhyesti "Google") tarjoama palvelu. Doubleclick by Google käyttää evästeitä esitelläkseen sinulle mainoksia, jotka liittyvät mieltymyksiisi. Tällöin selaimellesi annetaan salanimenä tunnistenumero (ID), jolla tarkastetaan, mitä mainoksia on näytetty selaimessasi ja mitä mainoksia on haettu nähtäväksi. Evästeet eivät sisällä mitään henkilötietoja. DoubleClick-evästeiden käyttö mahdollistaa Googlelle ja sen kumppaniverkkosivustoille ainoastaan aikaisempiin vierailuihin meidän tai muiden verkkosivustoissa perustuvien mainosten esittäminen. Google välittää evästeiden luomat tiedot USA:ssa sijaitsevalle palvelimelle, jonne ne tallennetaan. Tietojen välittäminen Googlelta ulkopuolisille tahoille on mahdollista vain lakisääteisten määräysten perusteella tai toimeksiantotietojen käsittelyn puitteissa. Google ei missään tapauksessa yhdistä tietojasi muihin Googlen keräämiin tietoihin.

Suostumuksellasi, jonka voit antaa ensimmäistä kertaa Liebherr-verkkosivulla käydessäsi sivulla näytetyn viirin avulla, ilmoitat hyväksyväsi sen, että Google käsittelee sinusta keräämiään tietoja edellä kuvatulla tietojen käsittelytavalla ja edellä mainittuun tarkoitukseen. Voit estää evästeiden tallentamisen vastaavalla selainohjelmasi asetuksella; viittaamme kuitenkin siihen, että tässä tapauksessa et ehkä voi käyttää kaikkia Liebherr-verkkosivuston toimintoja koko laajuudessaan.

Tämän lisäksi voit estää evästeen luomien ja verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) välittämisen Googlelle sekä näiden tietojen käsittelyn Googlen toimesta siten, että lataat ja asennat linkistä https://adssettings.google.com/ kohdasta DoubleClick-deaktivointilisäosa saatavan selainliitännäisen. Vaihtoehtoisesti voit poistaa käytöstä DoubleClick-evästeet Digital Advertising Alliance -sivustossa seuraavasta linkistä: http://optout.aboutads.info/?c=2#!/

H. Asianosaisen oikeudet ja oikeus valittaa

Sinulla on lain säätämissä puitteissa oikeus

1. saada selvitys tallennetuista tiedoistasi;

2. oikaista virheelliset tiedot ja täydentää puutteelliset tiedot;

3. poistaa tietosi, erityisesti jos (1) ne eivät enää ole tarpeen tässä tietosuojaselosteessa mainittuun tarkoitukseen, (2) peruuttaa suostumuksesi eikä käsittelylle ole muuta oikeusperustetta, (3) tietojasi on käsitelty lainvastaisesti tai (4) olet vastustanut tietojesi käsittelyä eikä käsittelylle ole etusijalla olevia oikeutettuja syitä.

4. rajoittaa tietojesi käsittelyä, erityisesti jos kiistät tietojen oikeellisuuden tai jos tietojesi käsittely on laitonta ja vaadit tietojen poistamisen sijaan käsittelyn rajoittamista.

5. saada tietosi rakenteellisesti selkeässä, yleisesti käytössä olevassa ja koneluettavassa muodossa ja määrätä, että me välitämme tietosi suoraan muulle vastuulliselle.

Huomaathan, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Mikäli vaadit yllämainittujen oikeuksiesi noudattamista muulla kuin kirjallisella tavalla, pyydämme ymmärtämään, että mahdollisesti vaadimme sinulta näyttöä todisteeksi siitä, että olet väittämäsi henkilö. Tämän lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

I. Miten tavoitan tietosuojavaltuutetun?

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta, ole hyvä ja ota yhteyttä seuraavaan tahoon:

Datenschutz

Liebherr-IT Services GmbH

St. Vitus 1

D-88457 Oberopfingen

[email protected]

Päivitys: Joulukuu 2019