Në ndarjen e frigoriferit vendosen në mënyrë ideale ushqimet si më poshtë:

 • Ushqime që konsumohen brenda ditës (p.sh. ushqime të parapërgatitura, ushqimet e mbetura dhe ëmbëlsira).
 • Ushqime me afat të gjatë ruajtjeje (p.sh. konserva, reçel dhe marmelatë).
 • Ushqime që nuk dëshironi t'i shijoni të ftohta (p.sh. kosi).
 • Ushqime që vazhdojnë të maturohen (p.sh. djathi)
 • Artikuj ushqimorë që shkrijnë lehtë
 • Në pjesën e sipërme: Fruta dhe perime të ndjeshme ndaj të ftohtit (p.sh. kunguj të njomë, tranguj, patate dhe ananas).

Pjesa me temperaturë më të ngrohtë në frigorifer është dera e frigoriferit. Kështu konservat, tubetat, pijet, gjalpi që hapet, si dhe djathi i maturuar në mënyrë të përkryer gjejnë vendin e tyre në raftet e derës. Edhe qumështi mund të vendoset këtu padyshim. Ndërsa qumështi i pazier duhet vendosur në "BioFresh-Safe".

Këto ushqime rrinë veçanërisht mirë në "BioFresh-Safe" e tyre:

 • Frutat dhe perimet (me lagështi të lartë ajri)
 • Produktet e qumështit, peshkut, sallamit dhe mishit (me lagështi të ulët ajri)
 • Vezët
 • Ushqime që hanë hapur tashmë

Shijoni sallatën tuaj deri në 8 ditë, luleshtrydhet e freskëta deri në 4 ditë dhe mishin e shijshëm të viçit deri në 6 ditë më gjatë se sa kur vendosen në ndarjen e frigoriferit.

Keni një "Fish & Seafood-Safe" shtesë (BioFresh-Plus)? Akoma më mirë.

Sepse këtu peshku dhe frutat e detit qëndrojnë madje dyfish më gjatë në krahasim me ndarjen e frigoriferit. Një shembull: Salmoni i freskët nga një ditë qëndron i freskët deri në 4 ditë.

Keni një pajisje "BioCool"? Këtu janë këshillat tona për vendosjen ideale:

 • Produktet e mishit, sallamit, qumështit, vezët dhe peshku futen në ndarjen e poshtme të ftohjes në frigoriferin tuaj
 • Frutat dhe perimet ruhen të freskëta më gjatë në "BioCool-Box"

Për ngrirjen e sigurt të ushqimeve tuaja të freskëta është treguar kujdes, sepse të gjitha pajisjet e firmës "Liebherr" kanë një ndarje ngrirjeje me 4 yje ose ngrirës. Në këtë mënyrë, falë temperaturave të akullta prej të paktën -18°C, ngrirësi është i përshtatshëm për ruajtje afatgjatë për disa muaj.

Kështu pjesa e ngrirjes përshtatet veçanërisht për vendosjen e ushqimit që rri në ngrirje dhe për prodhimin e kubave të akullit.

Nuk keni as bodrum dhe as depo? Atëherë jeni të pajisur padyshim siç duhet me ndarje kantine.

Sepse këtu ruhen ushqimet që nuk duhet të futen në asnjë mënyrë në pjesën e ngrirjes. Këto janë: ushqime jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj dritës dhe të ftohtit, temperatura e tyre ideale e ruajtjes është mbi 9°C (p.sh. bananet, domatet, trangujt, gjithë agrumet, patatet dhe qepët).