Дизајн во интерес на максимални технички перформанси

Преку принципот на отворена кујна преодите меѓу кујната и дневната соба се сѐ пофлуидни. Уште поважни за многумина се апаратите кои визуелно одговараат. Liebherr го има препознаено овој тренд и нуди модели кои се одликуваат со технички иновации и со нивната особена синергија на боја, форма и материјал.

Ладилникот како дизајниран предмет

Отворената кујна бара од дизајнот да постои интеракција со амбиентот.

Отворената кујна бара од дизајнот да постои интеракција со амбиентот.

Отворената кујна бара од дизајнот да постои интеракција со амбиентот.

Веќе подолго животниот стил веќе не се однесува само на модата, модните додатоци, патувањето и автомобилите. Сѐ поважен е аспектот на готвење и уживање како доживување во кругот на семејството или друштвото. Па така, кујната во многу домаќинства не е само работна соба, туку многу повеќе од тоа – соба за средби. Тука се јаде, се случуваат дружби со пријателите – па дури тука се прави и по некоја забава.

Независно дали интегрирани или самостојни: Апаратите на Liebherr пленат како со иновативната внатрешност, така и со висококвалитетната надворешност. Сите дизајни ги развиваме сами, во модерно опремени развојни центри на различни производствени локации. Како при развојот на новите технологии така и во развојот на дизајнот желбите и барањата на нашите клиенти се во фокусот.

Награди и признанија

Нашите апарати во континуитет добиваат награди за високиот квалитет на нивната опрема и за иновативност. Списокот се протега од reddot award преку Plus X Award, iF product design award и interior innovation award, па сѐ до награда за иновација во кујната на Initiative Lifecare.

Дизајн и квалитет

Апаратите за ладење и замрзнување на Liebherr пленат со нивниот дизајн и редовно се наградувани за нивниот квалитет. Награди и признанија

Дизајнерски визии во духот на времето

Развојот на дизајнот и производите секогаш е во контекст на социјалниот и општествениот развој. Актуелните трендови како индивидуализацијата, порастот на животниот век, свесноста за здравјето, мобилноста, дигиталното вмрежување и урбанизацијата ги оформуваат потребите на нашите потрошувачи и постојано навлегуваат во развојот на нашите производи.

Светлечките инсталации CoolVision покажуваат какви ефекти може да создаде светлото.

Светлечките инсталации CoolVision покажуваат какви ефекти може да создаде светлото.

Светлечките инсталации CoolVision покажуваат какви ефекти може да создаде светлото.
Некои од студиите за дизајн и прототиповите подоцна се произведуваат во серија како DesignEdition, другите ни даваат поттик да го посматраме ладилникот од поинаков агол. Со светлечките инсталации CoolVision Liebherr покажува креативни можности налик на светлечко сценско шоу.

CoolVision – со поглед кон иднината

Ладилникот се одредува прекунеговата функција: иновативни технологии за ладење и замрзнување, кои за нас значат постојано подобрување. За да се развијат носечки идеи за иднината потребни се визии. „CoolVision“ на Liebherr значи игрива интеракција и експериментирање со бои, форма и материјал како и соработка со дизајнери, уметници и млади таленти. Вистински иновации настануваат поради флексибилноста и подготвеноста техниката и материјалот да се гледаат од поинакви перспективи. Од овие сознанија развиваме идеи и студии за дизајн кои ги презентираме на саеми како што се IFA и Futura.

Експериментирање со материјалите: Реализиран прототип со градежен материјал бетон

Експериментирање со материјалите: Реализиран прототип со градежен материјал бетон

Експериментирање со материјалите: Реализиран прототип со градежен материјал бетон
Бетонот се преобрази од функционален градежен материјал во популарен елемент во дизајнот. Причина повеќе за Liebherr да го искористи како суровински материјал. Така при развој на дизајнот се реализираа и пробни прототипови во комбинација со дрво, метал налик на ’рѓа и со кожа. На практичниот тест материјалите како што се стаклото и црниот облагороден челик се покажаа најубедливи за производство како DesignEdition во серија.

Дизајнот ставен на практичен тест

Производите на Liebherr имаат особено долготрајна вредност. Со цел да ги задоволиме нашите високи стандарди за квалитет, секој дизајн го мериме според корисноста и едноставноста за употреба за нашите клиенти. Дали му се допаѓа апаратот на потрошувачот? Дали дизајнот ги следи актуелните трендови, а притоа останува долговечен? Дали материјалот се докажува при секојдневна употреба? Пред еден апарат да почне да се произведува во серија, ги тестираме дизајнот и секоја одделна компонента. На овој начин нашите апарати на крајот не само што се визуелно привлечни и изработени од висококвалитетни материјали туку и соодветни за секојдневна употреба, едноставни за чистење и интуитивни за употреба.

Патентираната рачка ги обединува практичната функционалност и привлечниот дизајн.

Патентираната рачка ги обединува практичната функционалност и привлечниот дизајн.

Бескомпромисни до најмал детаљ

Независно дали како комбиниран или како компактен апарат: Ние ги вреднуваме ситните, но одлучувачки детали – тоа се однесува и на техниката и на дизајнот. Пример за бескомпромисната конфронтација на корисноста и дизајнот: патентираната рачка. Тука се соединија формата и функцијата. Рачката од облагороден челик е особено ергономска; паметниот механизам го поедноставува отворањето на вратата од ладилникот. Со цел облагородениот челик да остане врвен во изгледот, со технологијата SmartSteel нудиме посебен начин на облагородување на горниот површински слој, кој го штити челикот од траги на отпечатоци од прсти и го прави особено едноставен за чистење.

Комфор

При развојот на апарати за ладење и замрзнување Liebherr се ориентира на потребите на своите клиенти. Како резултат на тоа, се добиваат удобни уреди коишто го олеснуваат животот. Комфорни функции

Видео

Сеопфатното тестирање Liebherr го спроведува во специјални соби за мерење на температурата, соба за мерење на звук и институции за тестирање механичко оптоварување.
We need your consent This video is provided by Google*. When you load this video, your data, including your IP address, is transmitted to Google, and may be stored and processed by Google, also for its own purposes, outside the EU or the EEA and thus in a third country, in particular in the USA**. We have no influence on further data processing by Google. By clicking on “ACCEPT”, you consent to the data transmission to Google for this video pursuant to Art. 6 para. 1 point a GDPR. If you do not want to consent to each YouTube video individually in the future and want to be able to load them without this blocker, you can also select “Always accept YouTube videos” and thus also consent to the respectively associated data transmissions to Google for all other YouTube videos that you will access on our website in the future. You can withdraw given consents at any time with effect for the future and thus prevent the further transmission of your data by deselecting the respective service under “Miscellaneous services (optional)” in the settings later also accessible via the “Privacy Settings” in the footer of our website). For further information, please refer to Data Protection Declaration and the Google Privacy Policy. * Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland; parent company: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
** Note: The data transfer to the USA associated with the data transmission to Google takes place on the basis of the European Commission’s adequacy decision of 10 July 2023 (EU-U.S. Data Privacy Framework).
За врвен квалитет Liebherr ги тестира сигурноста и функционалноста на дизајнот и техничките компоненти уште во текот на процесот на развој. Пушти видео
Сеопфатното тестирање Liebherr го спроведува во специјални соби за мерење на температурата, соба за мерење на звук и институции за тестирање механичко оптоварување.
We need your consent This video is provided by Google*. When you load this video, your data, including your IP address, is transmitted to Google, and may be stored and processed by Google, also for its own purposes, outside the EU or the EEA and thus in a third country, in particular in the USA**. We have no influence on further data processing by Google. By clicking on “ACCEPT”, you consent to the data transmission to Google for this video pursuant to Art. 6 para. 1 point a GDPR. If you do not want to consent to each YouTube video individually in the future and want to be able to load them without this blocker, you can also select “Always accept YouTube videos” and thus also consent to the respectively associated data transmissions to Google for all other YouTube videos that you will access on our website in the future. You can withdraw given consents at any time with effect for the future and thus prevent the further transmission of your data by deselecting the respective service under “Miscellaneous services (optional)” in the settings later also accessible via the “Privacy Settings” in the footer of our website). For further information, please refer to Data Protection Declaration and the Google Privacy Policy. * Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland; parent company: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
** Note: The data transfer to the USA associated with the data transmission to Google takes place on the basis of the European Commission’s adequacy decision of 10 July 2023 (EU-U.S. Data Privacy Framework).

Игра на структурата и бојата

Liebherr редовно пласира на пазарот дизајнерски едиции кои, меѓу другото, се одликуваат со особени површини и материјали. Сите овие едиции со класичен дизајн чија вредност е долготрајна можат да се интегрираат во дневниот простор ставајќи акцент во него со нивната боја, форма и материјал.

Дизајнерски едиции

 • Црн облагороден челик
  Со BlackSteel Liebherr креираше модерна интерпретација на класичната надворешност од облагороден челик. Моделите се одликуваат со нивната маркантно црна боја и посебната структура на површината. Грубата површина поставува визуелни акценти и создава особено чувство. Патентираната рачка на Liebherr со интегрирана механика за отворање во едицијата BlackSteel е изведена со комплементарен алуминиум. Дизајнот и технологијата се повеќекратно наградувани.

  BlackSteel Црн облагороден челик

  Со BlackSteel Liebherr креираше модерна интерпретација на класичната надворешност од облагороден челик. Моделите се одликуваат со нивната маркантно црна боја и посебната структура на површината. Грубата површина поставува визуелни акценти и создава особено чувство. Патентираната рачка на Liebherr со интегрирана механика за отворање во едицијата BlackSteel е изведена со комплементарен алуминиум. Дизајнот и технологијата се повеќекратно наградувани.

 • Предни површини од сатинирано стакло
  Независно дали во студено бела или елегантно црна, рефлектирачките предни површини на GlassEdition се изработени од одзади печатено стакло. Материјалот не само што му дава на апаратот посебен изглед, туку и површината е лесна за чистење и отпорна на гребење. Со цел да се задржи изгледот на рефлектирачка површина, рачката ја поставивме странично. Изведбата во црна боја особено одговара со чисти површини од облагороден челик и кујни со сива и црна боја. Моделите со бела боја прават убав контраст со кујните од дрво.

  GlassEdition Предни површини од сатинирано стакло

  Независно дали во студено бела или елегантно црна, рефлектирачките предни површини на GlassEdition се изработени од одзади печатено стакло. Материјалот не само што му дава на апаратот посебен изглед, туку и површината е лесна за чистење и отпорна на гребење. Со цел да се задржи изгледот на рефлектирачка површина, рачката ја поставивме странично. Изведбата во црна боја особено одговара со чисти површини од облагороден челик и кујни со сива и црна боја. Моделите со бела боја прават убав контраст со кујните од дрво.

 • Инспиративна палета на бои
  Со ColourEdition Liebherr за првпат ја претстави палетата на бои на IFA 2014 во форма на прототипови која опфаќаше од впечатливи и силни до придушени бои. Посетителите ги избраа своите фаворити. Победниците: Самостојните апарати во водено сина, авокадо зелена и огнено црвена боја сега се достапни во продажба и даваат акценти во боја во кујната и дневниот простор.

  ColourEdition Инспиративна палета на бои

  Со ColourEdition Liebherr за првпат ја претстави палетата на бои на IFA 2014 во форма на прототипови која опфаќаше од впечатливи и силни до придушени бои. Посетителите ги избраа своите фаворити. Победниците: Самостојните апарати во водено сина, авокадо зелена и огнено црвена боја сега се достапни во продажба и даваат акценти во боја во кујната и дневниот простор.

 • Варијанти во палетата на бои
  Според она што го знаеме, за кујната да ја сфатиме како простор за живеење, трендот води кон напуштање на чисто белите апарати. Liebherr го следи овој тренд и ги изработува своите производи од облагороден челик и BlackSteel. Нашите ладилници за вино се достапни во сјајна земја боја, интензивна бордо црвена или мат црна. Во некои земји самостојните комбинирани ладилници се достапни и во црна или сребрена боја.

  Класични Варијанти во палетата на бои

  Според она што го знаеме, за кујната да ја сфатиме како простор за живеење, трендот води кон напуштање на чисто белите апарати. Liebherr го следи овој тренд и ги изработува своите производи од облагороден челик и BlackSteel. Нашите ладилници за вино се достапни во сјајна земја боја, интензивна бордо црвена или мат црна. Во некои земји самостојните комбинирани ладилници се достапни и во црна или сребрена боја.

 • Повеќе од ладилник

  Функционален крадец на погледи: Кој ја разбира кујната како отворен дневен простор, тој очекува неговиот ладилник да биде во хармонија со дневниот амбиент. Оправдано, при развој на производот го земаме предвид влијанието на апаратот во интеракција со материјалите, формите и пропорциите. Резултатот на тоа се апарати кои ги збогатуваат просториите со избалансиран концепт за осветлување, врвни материјали и хармоничен дизајн.

  Двокрилниот ладилник е потврда за врвен дизајн во вистинска хармонија со сивите кујнски површини.

  Двокрилниот ладилник е потврда за врвен дизајн во вистинска хармонија со сивите кујнски површини.

  Влијанието на светлото во просторот

  Светлото во внатрешниот простор му служи на хомогеното ниво на осветлување во апаратот. Токму затоа развивме специјален концепт за осветлување кој изгледа помалку студено од обичните LED-светилки и, бидејќи е интегриран во внатрешноста, зафаќа помалку простор. Складираните прехранбени производи се капат во пријатна светлина. Кај апаратите кои се опремени со стаклени врати внатрешното осветлување може дополнително да се регулира и да се користи како амбиентално светло.

  Апаратот од облагороден челик прави убав контраст со бела лакирана кујна и дрвен под.

  Апаратот од облагороден челик прави убав контраст со бела лакирана кујна и дрвен под.

  Апарати со посебен формат

  Дополнителен простор за ставање пијалаци и оптимални услови за складирање пури ви нудат нашите компактни апарати. Независно дали самостојни или ѕидни: Тие се така создадени да можат да се вметнат во ентериерот како мебел со функција за ладење. Од друга страна, пак, вистинска потврда за врвен дизајн е волуменозниот двокрилен ладилник од облагороден челик. Тој ги поврзува техничката иновација со елегантната изведба на линиите. Транспарентната стаклена врата на интегрираниот вински ладилник вешто ѝ се спротивставува на надворешноста од облагороден челик. Дополнителна потврда за дизајн за големи кујни и мансарди е стаклената врата. Со неговите големи, практични фиоки и двокрилните врати тој претставува модерна технологија во просторот.

  Полиците од природно буково дрво се одлика на внатрешната опрема на ладилниците за вино.

  Полиците од природно буково дрво се одлика на внатрешната опрема на ладилниците за вино.

  Природни материјали во внатрешноста

  Суровите материјали како дрво не само што се особено издржливи туку и создаваат убав амбиент за домување. Токму затоа ги употребуваме во внатрешноста на апаратите со стаклени врати. Во нашите ладилници за вино црвеното вино, белото вино и розето се чуваат на полици од природна бука. Шпанскиот кедар во хумидорот овозможува оптимални услови за складирање. Во ладилниците и замрзнувачите голем дел од внатрешната опрема се состои од сигурносно стакло отпорно на гребење и кршење, погодно за миење во машина за садови.

  Компактни апарати

  Ексклузивни пури, благородни вина, свежо изладени пијалаци – компактните уреди од Liebherr овозможуваат идеален простор за значително задоволство. Компактни апарати

  Ладилници за вино

  Елегантна надворешност и иновативни технологии: Ладилниците за вино на Liebherr се репрезентативни и овозможуваат оптимални услови за складирање вино.

  Двокрилни ладилници

  Моделите на двокрилни ладилници на Liebherr ги комбинираат предностите на ладилникот и замрзнувачот, се пространи и нудат многу удобни дополнителни додатоци.

  Апарати за домаќинство

  Без разлика дали се интегрира во кујнска единица или самостоечки - Liebherr нуди голем избор на самостоечки и вградени фрижидери.

  Продажба

  Дали сакате да видите како работи уред на Liebherr во живо пред да го купите? Нашите најблиски специјализирани претставници со задоволство ќе ви помогнат. Кон пребарување претставник