Смарт карактеристики за поголем комфор

Што го олеснува чистењето на ладилникот? Како да се складираат прехранбените производи и пијалаците прегледно без да зафатат премногу место? И зошто рачното чистење на мразот е веќе непотребно? При развојот на апарати за ладење и замрзнување Liebherr се ориентира на потребите на своите клиенти. Тоа резултира со апарати кои се одликуваат со моќност, ефикасност и удобност при употреба.

Повеќе време за убавите работи во животот

Да се однесат децата на училиште, да се оди на работа, да се пазари, да се исперат алиштата: Секојдневието нѐ има цврсто зграбено. Со цел да заштедиме време по дома, повеќето од нас денес посегнуваме по интелигентни технологии кои ни олеснуваат дел од работата.

Liebherr си постави за цел да развие апарати кои ќе ви го поедностават секојдневието и ќе бидат удобни за употреба. Нашите ладилници и замрзнувачи уверуваат со високиот квалитет како и ефикасните технологии и „паметни“ карактеристики.

На пример, системот NoFrost: Тука, воздухот што циркулира спречува создавање мраз во замрзнувачот. Со тоа рачното чистење на мразот е веќе непотребно. Тоа штеди енергија, време и напор. Други карактеристики ви помагаат за чување на складираната храна и при чистење и одржување на ладилникот. И: Нашите апарати се конципирани на тој начин за флексибилно да можете да ја испланирате вашата кујна. Може прецизно да се вградат и лесно да се транспортираат.

Задоволство

Со иновативни технологии апаратите на Liebherr за ладење и замрзнување овозможуваат долготрајна свежина на складираната храна. Функции за поголемо задоволство

Повеќе комфор при употреба

Наутро, напладне, навечер: Ладилниците и замрзнувачите не само што работат постојано, туку и постојано се отвораат, се полнат и користат. Токму затоа ние од Liebherr при развојот на производите секогаш внимаваме на максимален комфор при употреба. Робусните телескопски шини, извлекувањето на тркалца како и висококвалитетните рачки гарантираат комфор при употреба на нашите апарати.

Функции и детали на опрема за максимален комфор при употреба

 • Рачка
  Благодарение на интегрираната механика за отворање апаратот се отвора исклучително едноставно – и при повеќекратно користење едно по друго.

  Рачка

  Благодарение на интегрираната механика за отворање апаратот се отвора исклучително едноставно – и при повеќекратно користење едно по друго.

 • Целосно извлекување
  Моделите со преграда-визба имаат фиока која целосно се извлекува. Складирани на две нивоа, прехранбените производи и шишињата можат брзо да се дофатат.

  Целосно извлекување

  Моделите со преграда-визба имаат фиока која целосно се извлекува. Складирани на две нивоа, прехранбените производи и шишињата можат брзо да се дофатат.

 • Меко затворање
  Интегрираниот систем за меко затворање SoftSystem го придушува звукот на движење на вратата. Со него и при максимална исполнетост самата врата се затвора меко и тивко.

  Меко затворање

  Интегрираниот систем за меко затворање SoftSystem го придушува звукот на движење на вратата. Со него и при максимална исполнетост самата врата се затвора меко и тивко.

 • Екран на допир
  Нашите премиум-модели го нудат иновативниот комфор на екраните на допир. Сите функции се поставуваат со лесен допир на корисничкиот интерфејс.

  Екран на допир

  Нашите премиум-модели го нудат иновативниот комфор на екраните на допир. Сите функции се поставуваат со лесен допир на корисничкиот интерфејс.

 • SuperCool
  Автоматската функција SuperCool ја намалува температурата до 12 часа на +2°C – идеална за ладење свежо складирана храна.

  SuperCool

  Автоматската функција SuperCool ја намалува температурата до 12 часа на +2°C – идеална за ладење свежо складирана храна.

 • SoftTelescopic
  Кај премиум-моделите за вградување осветлените прегради BioFresh-Safes се со целосно извлекување. Опремени со механизам за автоматско повлекување како и за меко затворање тие нудат врвен комфор.

  SoftTelescopic

  Кај премиум-моделите за вградување осветлените прегради BioFresh-Safes се со целосно извлекување. Опремени со механизам за автоматско повлекување како и за меко затворање тие нудат врвен комфор.

 • HolidayMode
  Кој патува често, тој ја има можноста што ја нуди Liebherr да го постави ладилникот на режим за одмор. Кога ќе се активира режимот за одмор внатрешната температура е +15°C наместо од +5 до +7°C. Тоа ја намалува потрошувачката на струја. Константната температура спречува непријатни миризби и појава на мувла. Здодевното чистење по одморот повеќе не е неопходно.

  HolidayMode

  Кој патува често, тој ја има можноста што ја нуди Liebherr да го постави ладилникот на режим за одмор. Кога ќе се активира режимот за одмор внатрешната температура е +15°C наместо од +5 до +7°C. Тоа ја намалува потрошувачката на струја. Константната температура спречува непријатни миризби и појава на мувла. Здодевното чистење по одморот повеќе не е неопходно.

 • Видео

  Филмот ги прикажува функциите и предностите на технологијата SoftSystem.
  We need your consent This video is provided by Google*. When you load this video, your data, including your IP address, is transmitted to Google, and may be stored and processed by Google, also for its own purposes, outside the EU or the EEA and thus in a third country, in particular in the USA**. We have no influence on further data processing by Google. By clicking on “ACCEPT”, you consent to the data transmission to Google for this video pursuant to Art. 6 para. 1 point a GDPR. If you do not want to consent to each YouTube video individually in the future and want to be able to load them without this blocker, you can also select “Always accept YouTube videos” and thus also consent to the respectively associated data transmissions to Google for all other YouTube videos that you will access on our website in the future. You can withdraw given consents at any time with effect for the future and thus prevent the further transmission of your data by deselecting the respective service under “Miscellaneous services (optional)” in the settings later also accessible via the “Privacy Settings” in the footer of our website). For further information, please refer to Data Protection Declaration and the Google Privacy Policy. * Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland; parent company: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  ** Note: The data transfer to the USA associated with the data transmission to Google takes place on the basis of the European Commission’s adequacy decision of 10 July 2023 (EU-U.S. Data Privacy Framework).
  Филмот ги прикажува функциите и предностите на технологијата SoftSystem. Пушти видео
  Филмот ги прикажува функциите и предностите на технологијата SoftSystem.
  We need your consent This video is provided by Google*. When you load this video, your data, including your IP address, is transmitted to Google, and may be stored and processed by Google, also for its own purposes, outside the EU or the EEA and thus in a third country, in particular in the USA**. We have no influence on further data processing by Google. By clicking on “ACCEPT”, you consent to the data transmission to Google for this video pursuant to Art. 6 para. 1 point a GDPR. If you do not want to consent to each YouTube video individually in the future and want to be able to load them without this blocker, you can also select “Always accept YouTube videos” and thus also consent to the respectively associated data transmissions to Google for all other YouTube videos that you will access on our website in the future. You can withdraw given consents at any time with effect for the future and thus prevent the further transmission of your data by deselecting the respective service under “Miscellaneous services (optional)” in the settings later also accessible via the “Privacy Settings” in the footer of our website). For further information, please refer to Data Protection Declaration and the Google Privacy Policy. * Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland; parent company: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  ** Note: The data transfer to the USA associated with the data transmission to Google takes place on the basis of the European Commission’s adequacy decision of 10 July 2023 (EU-U.S. Data Privacy Framework).

  Поголем ред во складирањето

  Кој знае сè што има во ладилникот, ќе може да си го купи само она што навистина му е потребно. На овој начин се избегнува да се заборави храната зафрлена во некој агол и нејзино расипување. Затоа ладилниците на Liebherr се конципирани на тој начин да можат да ја зачуваат посакуваната прегледност на складираните пијалаци и храна.

  Вака ја зачувувате прегледноста

 • Ефикасно осветлување
  Liebherr употребува штедливи и долготрајни LED-светилки за оптимален преглед. Во зависност од моделот светлечките столбови, интегрираното таванско осветлување или страничното светлечко куќиште овозможуваат оптимално осветлување на внатрешноста.

  Ефикасно осветлување

  Liebherr употребува штедливи и долготрајни LED-светилки за оптимален преглед. Во зависност од моделот светлечките столбови, интегрираното таванско осветлување или страничното светлечко куќиште овозможуваат оптимално осветлување на внатрешноста.

 • Прилагодлива полица за шишиња
  Сите наши апарати со функција BioFresh располагаат со прилагодлива полица за шишиња. Таа може оптимално да се прилагоди во зависност од складираната храна. Самата полица не само што нуди сигурно и прегледно чување на шишињата, туку и по потреба на стаклената полица што се наоѓа под неа може да се стават чаши и шолји.

  Прилагодлива полица за шишиња

  Сите наши апарати со функција BioFresh располагаат со прилагодлива полица за шишиња. Таа може оптимално да се прилагоди во зависност од складираната храна. Самата полица не само што нуди сигурно и прегледно чување на шишињата, туку и по потреба на стаклената полица што се наоѓа под неа може да се стават чаши и шолји.

 • Флексибилни полици и боксови
  Внатрешните врати на нашите премиум-модели се опремени со прилагодливи полици GlassLine. Тие располагаат со полица за 12 јајца, како и практичен држач за конзерви и шишиња. Транспарентните VarioBoxen можат едноставно да се извадат и повторно да се закачат.

  Флексибилни полици и боксови

  Внатрешните врати на нашите премиум-модели се опремени со прилагодливи полици GlassLine. Тие располагаат со полица за 12 јајца, како и практичен држач за конзерви и шишиња. Транспарентните VarioBoxen можат едноставно да се извадат и повторно да се закачат.

 • Делива стаклена плоча
  Деливата стаклена плоча овозможува прилагодлива употреба на просторот во ладилникот: Едноставно едниот дел од плочата ставете го под другиот и веќе има место за еден бокал. Уште поголема флексибилност нудат полиците прилагодливи на висина, со што се овозможува складирање високи садови.

  Делива стаклена плоча

  Деливата стаклена плоча овозможува прилагодлива употреба на просторот во ладилникот: Едноставно едниот дел од плочата ставете го под другиот и веќе има место за еден бокал. Уште поголема флексибилност нудат полиците прилагодливи на висина, со што се овозможува складирање високи садови.

 • Транспарентни прегради
  Поради долгото складирање храната ставена во сегментот за замрзнување честопати се заборава. Токму затоа нашите прегради се со транспарентен преден дел и со самото отворање на вратата гледате јасно што храна сте замрзнале.

  Транспарентни прегради

  Поради долгото складирање храната ставена во сегментот за замрзнување честопати се заборава. Токму затоа нашите прегради се со транспарентен преден дел и со самото отворање на вратата гледате јасно што храна сте замрзнале.

 • VarioSpace
  Кај апаратите со NoFrost и SmartFrost сегментот за замрзнување може да се користи со прилагодувања. Фиоките и стаклените полици под нив можат удобно да се извадат. Вака настанува VarioSpace – екстра простор за складирање за поголеми парчиња храна за замрзнување.

  VarioSpace

  Кај апаратите со NoFrost и SmartFrost сегментот за замрзнување може да се користи со прилагодувања. Фиоките и стаклените полици под нив можат удобно да се извадат. Вака настанува VarioSpace – екстра простор за складирање за поголеми парчиња храна за замрзнување.

 • Поголема хигиена со помал напор

  Преградите, фиоките и полиците во ладилникот треба да се чистат редовно и темелно. Зашто можат да се размножат микроорганизми и покрај ниската температура. Со цел да ви ја олесниме работата се грижиме за тоа нашите апарати да бидат едноставни за чистење.

  Liebherr го олеснува чистењето и одржувањето на следниов начин

  SmartSteel: Дизајн во интерес на функционалноста

  Апаратите со надворешност од „паметен челик“ (SmartSteel) не само што имаат елегантен дизајн, туку и специјалната завршница значително ја редуцира видливоста на отпечатоци од прсти и ја прави надворешноста отпорна на гребење. Со облагородување на челикот материјалот станува многу поедноставен за чистење.

  NoFrost: Капацитет на ладење со професионален квалитет

  Слоевите мраз во преградата за замрзнување бараат постојано чистење и ја зголемуваат потрошувачката на струја. Затоа ние употребуваме професионална технологија на ладење која спречува да се создаде мраз во преградата за замрзнување и на храната. Кај апаратите со NoFrost технологија храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. Не се создаваат слоеви мраз и не мора постојано да чистите.

  SafetyGlass: долговечно и лесно за чистење

  Мазните завршници без остри рабови се едноставни, брзи и сигурни за чистење. Liebherr ги изработува сите полици од сигурносно стакло. Поради висококвалитетната обработка на SafetyGlass површините се екстремно отпорни на товар, како и отпорни на кршење и гребење.

  Прегради и фиоки: едноставни за вадење

  Со цел да го поедноставиме чистењето на вашиот ладилник и замрзнувач сите наши апарати се опремени со прегради и фиоки кои се едноставни за вадење.

  Дизајн

  Исклучителен дизајн: Кај површините и формите Liebherr се фокусира на безвременска елеганција и на актуелните трендови за уредување на просторот за живеење. Дизајнерски едиции

  Добри причини

  Докажан квалитет, повеќе свежина при складирањето прехранбени производи и висока енергетска ефикасност: Постојат многу причини за да се одлучите за Liebherr. Зошто Liebherr?

  Повеќе можности за планирање на кујната

  Ладилниците и замрзнувачите на Liebherr перфектно се вклопуваат во секоја кујна.

  Ладилниците и замрзнувачите на Liebherr перфектно се вклопуваат во секоја кујна.

  Независно дали сакате да купите нов ладилник, да ги обновите надворешните врати или да купите целосно нова кујна - нашиот асортиман нуди соодветен апарат за речиси секоја големина на ниша. Тоа ви помага, на пример, да најдете нов апарат за постоечката кујна или ви отвора повеќе можности за вградување на ладилник или замрзнувач при планирање на новата кујна. Практичните функции и карактеристиките на опремата директно на апаратот на Liebherr ви овозможуваат едноставно и прецизно да го интегрирате во вашата кујна.

  Нашите ладилници и замрзнувачи се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Но апаратите се така конципирани што отворањето може да се промени и да се намести налево, на пример, кога ладилникот би бил поставен во левиот агол од кујната. Прилагодливите ногарки овозможуваат ладилникот флексибилно да се прилагоди на нерамни подови и различни висини и перфектно да се вклопи во вашата кујна.

  Сигурно ракување со нашите апарати овозможуваат цврстите рачки за транспорт и интегрираните тркалца. На тој начин секој апарат може да се преместува и позиционира без голем напор.

  Апаратите на Liebherr може да се интегрираат на два начина: со монтажа на фиксна врата или врата на лизгање. При монтажа на фиксна врата мебелот и вратата на апаратот се цврсто поврзани еден со друг; вратата од мебелот директно се поставува на вратата од апаратот. Спротивно на тоа, при монтажа на лизгачка врата вратата од мебелот се прицврстува на шкафот со помош на шарки и е поврзана со вратата на апаратот со лизгачки шини. На тој начин вратата од мебелот при отворање и затворање се лизга по шините. Освен тоа, промената од врата на лизгање во фиксна врата се прави многу едноставно. Во однос на визуелноста важи следново: Кога вратите се затворени и двата вида врати изгледаат идентично.

  Прицврстувањето на 4 точки овозможува едноставна, сигурна и прецизна монтажа и е стандард кај сите апарати на Liebherr со фиксна врата. Кај моделите над 140 cm ногарките прилагодливи на висина и шините за нивелирање овозможуваат апаратите да стојат стабилно и оптимално да се затвораат.

  Апарати за домаќинство

  Без разлика дали се интегрира во кујнска единица или самостоечки - Liebherr нуди голем избор на самостоечки и вградени фрижидери.

  Продажба

  Дали сакате да видите како работи уред на Liebherr во живо пред да го купите? Нашите најблиски специјализирани претставници со задоволство ќе ви помогнат. Кон пребарување претставник