Наградуван и одликуван со признанија

Liebherr гарантира врвен квалитет на ладилници и замрзнувачи кои задоволуваат премиум-стандарди. Тоа претставува наша посветеност кон клиентите ширум светот. Независните институти како, на пример, Stiftung Warentest или Red Dot Design Award потврдуваат преку постојани тестови и анкетни прашалници пополнети од клиентите дека нашите апарати соодветствуваат на највисоките стандарди. И тоа на сите нивоа во однос на квалитетот, дизајнот и иновацијата.

Наградуван: Секогаш најдобрите оцени

Stiftung Warentest (StiWa) е германска организација за заштита на потрошувачите којашто врши независни тестирања и споредби на стоки и услуги на различни компании. Фондацијата претежно се финансира од продажба на своите публикации, особено од продажба на списанијата „test“ и „Finanztest“. Со непродавање рекламен простор, фондацијата спречува да потпадне под финансиско влијание.

Plus X Award со повеќе од 130 индустриски неутрални членови на жири од 32 земји, 32 компетентни партнери и инвестиран маркетинг волумен од преку 25 милиони евра е денес најголемата светска награда за иновации во технологијата, спортот и животниот стил. Таму, на производите кои добиваат најмалку еден фактор »Plus X« им се доделува сертификат за квалитет. Сертификатите за квалитет се доделуваат во седум различни категории: Иновација, висок квалитет, дизајн, едноставност при употреба, функционалност, ергономија и екологија.

Ова е меѓународно признат натпревар чиишто признанија како што се сертификатот за квалитет на добар дизајн се високовреднувани во експертските кругови. Со повеќе од 12000 апликации од преку 60 земји red dot design award се вбројува во најголемите светски признанија за дизајн. Натпреварот е поделен во три области за кои наградите се распишуваат независно една од друга и за кои има посебно жири: производен дизајн, комуникациски дизајн и концепциски дизајн.

Ова претставува натпревар за сите области на производниот дизајн. Тој на иновациите поврзани со дизајнот им нуди платформа за етаблирање и со тоа ги зема предвид глобализацијата и динамиката на сегашноста. Од 1953 година iF product design award важи како трговска марка за признанието за добар дизајн.

Interior Innovation Award спаѓа во најпрестижните награди за дизајн во браншата за внатрешно уредување и беше иницирана во 2002 година од imm cologne, која исто така е спонзор на натпреварот. Оваа награда оценува иновативни врвни достигнувања во сите области на производство на браншата. Организатор е Rat für Formgebung/German Design Council. Со натпреварот imm cologne и Rat für Formgebung создадоа ефективен инструмент за позиционирање на компаниите и диференцирање на производите на пазарот за уредување.

Годишното доделување на наградата од потрошувачите »KüchenInnovation des Jahres®« има за цел особено да ги потенцира производите корисни за потрошувачите и конкретно да им помогне при донесување на одлуката за купување. Оценувањето го вршат како стручните лица, така и самите потрошувачи со цел производот да биде објективно и независно оценет. Овој процес на две нивоа е особеност на наградата од публиката „KüchenInnovation des Jahres®“.

Меѓународната награда GOOD DESIGN Award важи за најстарата и најреномирана награда за производен и графички дизајн. Се доделува од 1950 година од страна на Chicago Athenaeum (Museum of Architecture and Design and Metropolitan Arts Press Ltd) и European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies. Дополнително, една од одлучувачките причини за доделување признание е дали производот со својот дизајн го збогатува секојдневието на човекот.

Видео

We need your consent This YouTube video is provided by Google*. If you load the video, your data - including your IP address - is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA. We have no influence over further data processing by Google. By clicking on "Accept", you consent to the transmission of data to Google for this video in accordance with Art. 6 (1) (a) GDPR and at the same time expressly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art. 49 (1) (a) GDPR. If you no longer wish to consent to each YouTube video individually in the future and wish to be able to load the videos without this blocker, you can also select "Always accept YouTube" and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other YouTube videos which you open on our website in the future. Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide suitable safeguards to protect your data and offset this shortcoming. Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, criminal prosecution or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective means of redress being available to you. You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the settings. For further information, please see our Data Protection Declaration and Google's Privacy Policy. *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
Независно дали како комбиниран или како компактен апарат: Ние ги вреднуваме најмалите детали - како кај технологијата така и кај дизајнот. Пушти видео We need your consent This YouTube video is provided by Google*. If you load the video, your data - including your IP address - is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA. We have no influence over further data processing by Google. By clicking on "Accept", you consent to the transmission of data to Google for this video in accordance with Art. 6 (1) (a) GDPR and at the same time expressly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art. 49 (1) (a) GDPR. If you no longer wish to consent to each YouTube video individually in the future and wish to be able to load the videos without this blocker, you can also select "Always accept YouTube" and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other YouTube videos which you open on our website in the future. Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide suitable safeguards to protect your data and offset this shortcoming. Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, criminal prosecution or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective means of redress being available to you. You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the settings. For further information, please see our Data Protection Declaration and Google's Privacy Policy. *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Брошури

Во брошурите може да најдете детални информации за опремата, технологиите и потрошувачката на нашите производи. Преземи брошури

Задоволство

Со иновативни технологии апаратите на Liebherr за ладење и замрзнување овозможуваат долготрајна свежина на складираната храна. Функции за поголемо задоволство

Апарати за домаќинство

Без разлика дали се интегрира во кујнска единица или самостоечки - Liebherr нуди голем избор на самостоечки и вградени фрижидери.