Изберете асортиман
Затвори

Вие концентрирајте се на најдобрите состојки, а ние ќе се погрижиме за сè друго.

Нашите апарати за ладење постојано се рангирани на највисоките позиции. И не само во однос на енергетската ефикасност.

Нашите шампиони за ефикасност се навистина сестрани. Покрај ниската потрошувачка на енергија, тие импресионираат и со ниското ниво на бучава, имаат голем простор за складирање храна, долг работен век, пристојни резерви на енергија, оптимална искористеност на просторот и апсолутна доверливост при секојдневна употреба.

    
        
        
    

Кога станува збор за ефикасноста, ние сме фокусирани на повеќе фактори одеднаш, а не само на еден. Сите елементи на нашите апарати се разумно и хармонично координирани со цел да се постигнат оптимални резултати за аспекти како што се ефикасност, одржливост, практичност и цена.

Сега е полесно да се разликуваат ефикасните од неефикасните апарати.

Новата енергетска ознака за фрижидери и замрзнувачи со функција за директна продажба беше воведена на 1 март 2021 година.

Според новата европска регулатива, енергетската ефикасност на сите фрижидери и замрзнувачи со функција за директна продажба мора да биде наведена по 1 март. Ова се прави со помош на нова ознака која ќе помогне во одлуката за купување. Апаратите се оценети на скала од А до Г, во зависност од ефикасноста. Задолжителните податоци што треба да бидат вклучени на ознаката варираат за следните групи производи: ладилници за пијалаци, замрзнувачи за сладолед и разладни апарати за супермаркети. Ова значи дека има различни верзии на новата ознака.

Патем, вертикалните фрижидери се предмет на задолжителни ознаки од 1 јули 2019 година. Покрај тоа, лабораториските апарати и фрижидерите за лекови се исклучени од правилото за задолжителни ознаки.

    
        
        
    

Висока ефикасност. Колку можат да бидат економични апаратите на „Либхер“.

Онлај алатката на нашите проекти финансирани од EU LABEL2020 и BELT покажува колку се ефикасни нашите апарати. На оваа страница може да ја прегледате и да ја споредите потрошувачката на енергија и многу други податоци за електричните апарати . Калкулаторот ги зема предвид локалните цени на електричната енергија и ги прикажува трошоците во текот на целиот век на траење на апаратот. Споредувањето покажува: Liebherr се исплати!

За проверка на ефикасноста

Откријте го нашиот најефикасен соработник.

Нашите фрижидери трошат многу малку електрична енергија. Затоа, не е изненадување што многу уреди на „Либхер“ спаѓаат во најекономичните класи на енергетска ефикасност. Оваа ефикасност има две предности: ја заштитува животната средина и ја намалува сметката за струја. Ниските нивоа на потрошувачка немаат влијание врз ладењето: вашите прехранбени производи остануваат свежи долго време. Лековите и другите чувствителни супстанции се чуваат безбедно.

 • 0
  Список со омилени производи
  Производот е ставен во вашиот список со омилени производи.
 • 0 Список за споредба
  Изберете уште најмалку еден производ за да започнете со споредбата. Може да споредувате само maximal 7 производи на еден список. Отстранете производи од списокот или ресетирајте го списокот. Може да имате само maximal 7 различни списоци за споредба истовремено. Производот е успешно додаден.
  Стартувај ја споредбата
  Вашиот список за споредба е празен. На сајтовите на производите може да изберете производи за споредба.
 • Пронајди дистрибутер
 • Контакт и услуги
 • Преземања
Вашиот список со омилени производи содржи:
Последно додадено: Нема ништо во вашиот список со омилени производи.
close