SBSes 8496 PremiumPlus BioFresh NoFrost Комбинација со двокрилен уред

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 1.850 / 1.210 / 665 mm
IceMaker Да
Ги содржи следниве единечни уреди:
BioFresh-Plus

BioFresh-Plus

BioFresh-Plus со одделна електроника овозможува уште повеќе флексибилност за поединечно складирање: На тој начин, за складирање риба, температурата во горната фиока може да падне на -2 °C. Заедно со поставките DrySafe, рибата и морските плодови остануваат свежи подолго време.

BluPerformance

BluPerformance

Поголем волумен во внатрешноста за храна, економски и енергетски ефикасен во работењето, тивко и удобно ракување со одличен дизајн: Во областа на ладење и замрзнување, BluPerformance уредите на Liebherr поставуваат нови стандарди.

NoFrost

NoFrost

Кај апаратите со NoFrost технологија храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната.

DuoCooling

DuoCooling

Благодарение на два потполно одделни кола за ладење, DuoCooling осигурува дека нема размена на воздух помеѓу ладилникот и замрзнувачот. Храната не се исуши и мирисот не се пренесува. А тоа значи: помалку фрлање, помалку купување, но и поголема заштеда и уживање.

IceMaker со постојан приклучок за вода

IceMaker со постојан приклучок за вода

Со IceMaker со постојан приклучок за вода, достапни се висококвалитетни коцки мраз за секоја пригода.

Екран во боја од 2,4 инчи

Екран во боја од 2,4 инчи

Екранот на допир од 2,4 инчи, со висока резолуција и со голем контраст со електроника на допир е интегриран зад вратата и овозможува интуитивно поставување на температурата.

Заптивање на вратата

Заптивање на вратата

Заптивањето на вратата коешто може да се менува придонесува за безбедно складирање на храната. Оптички погодно за соодветната врата или бојата на куќиштето, може лесно да се вметне, чисти или замени, со што се овозможува совршена хигиена.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Цврстите рачки со интегриран механизам за отворање во благородна и висококвалитетна оптика овозможуваат практично и лесно отворање на вратата.

Задни LED светла

Задни LED светла

Задното ѕидно LED светло е интегрирано во задниот дел на хоризонталната разделна плоча. Енергетски ефикасни, еколошки LED светилки за коишто не е потребно одржување обезбедуваат оптимално осветлување на задниот дел во делот за ладење од дното до врвот и на тој начин обезбедуваат рамномерен и висококвалитетен концепт на осветлување.

PowerCooling

PowerCooling

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. FreshAir филтерот со активен јаглен вграден во вентилаторот го чисти воздухот што циркулира и спречува непријатен мирис. Функцијата за потсетување во командите означува кога треба да се замени филтерот.

SabbathMode

SabbathMode

Во Sabbath, сите активности се запрени – ова важи и за електричните уреди. Liebherr го има ова предвид. Во SabbathMode, целото осветлување на ладилникот е исклучено, како и сите тонови, звуци и дисплејот. SabbathMode се деактивира по 80 часа.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти. Со рафинирање на нерѓосувачкиот челик, SmartSteel површините се особено лесни за чистење и помалку осетливи на гребнатини.

Softsystem

Softsystem

SoftSystem-системот за меко затворање интегриран во вратата го ублажува движењето кога вратата се затвора и овозможува особено благо затворање, дури и кога внатрешната врата е целосно наполнета.

SuperCool

SuperCool

За брзо ладење на свежо складираната храна SuperCool создава поголеми ладни резерви. При намалување на +2°C во делот за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

SuperFrost

SuperFrost

SuperFrost креира поголеми ладни резерви за витамини или свежо складирана храна. При намалување на -32°C во преградата за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

Прилагодлива полица за шишиња

Прилагодлива полица за шишиња

Практична карактеристика на опремата е полицата за шишиња којашто може да го менува местото. Во зависност од навиките на користење, интегрираната стаклена плоча се користи за складирање чаши или шолји.

VarioSpace

VarioSpace

Со отстранување на преградата на замрзнувачот и основните стаклени полици се создава VarioSpace, практичен систем за дополнителен простор за складирање.

Група на производ Комбинација за ладење и замрзнување со NoFrost
GTIN 4016803067672
Series PremiumPlus
Werteklasse Peak
Класа на енергетска ефикасност D
Годишна потрошувачка на енергија 187 kWh/a
Климатска класа SN-T
Нивото на бучава 37 dB
Приклучна вредност 1,4 A 231 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Управување 2,4"-TFT-Touchdisplay, farbig mit digitaler Temperaturanzeige
број на температурни зони 3
Број на контролни кола за ладење 3
Приказ на температурата Преграда за вино и замрзнувач
BottleTimer
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Заклучување за деца
Внатрешно осветлување на дел за ладење
Број на полиците во делот за ладење 0
Број на полици за конзерви 0
VarioBox
Полица за јајца
Полици за врата
вклучувајќи табли за презентација 2
Број на дрвени решетки на продолжување 4
вклучувајќи телескопски шини коишто може да се продолжат 4
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l 48
Опсег на температура на преграда на замрзнувач -14 °C до -26 °C
Технологија на ладење NoFrost
Позиција за замрзнувач долу
Процес на одмрзнување автоматски
Капацитет на замрзнување 24 часа според ГС * 9,00 kg / 24h
Број на фиоки во преграда на замрзнувач 5
оттаму на телескопските механизми 0
FrostSafe целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Внатрешно осветлување на преграда на замрзнувач ЛЕД осветлување во вратата
VarioSpace
IceMaker Да
Производство на коцки мраз 1,20 kg / 24h
Место за коцки мраз 1,8 kg
Сад за коцки мраз
Број на сад за коцки мраз 0
Број на батерии за ладење 2
Број на послужавници за замрзнување 0
Знак за ѕвезда 4
Време на одложување поради дефект ГС * 16,00 h
Материјал на полици на врата
Материјал на полици на дел за ладење
Материјал на врата Getönte Isolierglastür im Weinteil aus SmartSteel
Материјал на прилагодливи полици, преграда на замрзнувач Стакло
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Рачка Рачка од алуминиумски шипки со интегриран механизам за отворање
Стопирач за врата може да се смени лево
Агол на отварање на врати 115°
Заптивање на вратата може да се смени
Ногалки со приспособлива висина 4
Рачки за транспорт напред и назад
Transportrollen hinten
Вентилација Предна вентилација
Тип на приклучок Euro
Приклучен кабел (должина) 2.100 mm
Rauminhalt Weinlagerfach GS 156,4 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 185 / 60 / 66,5 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.927,0 / 615,0 / 751,0 mm
Тежина (без пакување) 99,8 kg
Тежина (со пакување) 105 kg
Вкупна зафатнина ** 289 l
Волумен на прегради за ладење 156 l
Волумен на прегради за замрзнување 133 l
Вклучувајќи преграда со 4 ѕвездички 132,8 l
Вредност според глобален стандард (ГС)
** 
Gemäß Verordnung EU 2019/2016 bilden wir das Gesamtvolumen als ganze Zahl (abgerundet) und das Volumen der Tiefkühl- und Frischhaltefächer mit einer Stelle nach dem Komma ab. Das komplette Spektrum der Effizienzklassen finden Sie auf Seite 9. Entsprechend (EU) 2017/1369 6a. Die Bezeichnung „Volumen“ bezieht sich auf den in der aktuellen Verordnung genannten Begriff „Rauminhalt“.
Група на производ Самостоен фрижидер со BioFresh
GTIN 4016803067610
Series PremiumPlus
Класа на енергетска ефикасност D
Годишна потрошувачка на енергија 133 kWh/a
Климатска класа SN-T
Нивото на бучава 36 dB
Приклучна вредност 1,2 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Управување 2,4"-TFT-Touchdisplay, farbig mit digitaler Temperaturanzeige
број на температурни зони 3
Број на контролни кола за ладење 1
Приказ на температурата Преграда на фрижидер и BioFresh фиока
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Заклучување за деца
Прилагодлив температурен опсег во преградата на фрижидерот +2 °C до +9 °C
Технологија за свежина BioFreshPlus
Број на BioFresh сефови 3
се извлекува на телескопските шини
Внатрешно осветлување во фиоките BioFresh ЛЕД осветлување
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување на дел за ладење ЛЕД таванско осветлување со функција за затемнување
Број на полиците во делот за ладење 6
разделиво 1
оттаму прилагодив по висина 5
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 1
VarioBox со капак
Број на Vario кутии 2
Сад за путер
Полица за јајца варијабилно
Број на FlexSystem 0
Полици за врата Полица за шишиња и конзерви
Материјал на полици на врата Стакло со лајсна од не'рѓосувачки челик
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
Материјал на врата Edelstahltür mit SmartSteel
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Рачка Рачка од алуминиумски шипки со интегриран механизам за отворање
Стопирач за врата може да се смени десно
Агол на отварање на врати 115°
Заптивање на вратата може да се смени
Ногалки со приспособлива висина 2
Рачки за транспорт напред и назад
Transportrollen hinten
Вентилација Предна вентилација
Тип на приклучок Euro
Приклучен кабел (должина) 2.100 mm
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 185 / 60 / 66,5 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.927,0 / 615,0 / 751,0 mm
Тежина (без пакување) 79,00 kg
Тежина (со пакување) 84 kg
Вкупна зафатнина * 371 l
Волумен на прегради за ладење 372 l
оттаму BioFresh 135,8 l
Gemäß Verordnung EU 2019/2016 bilden wir das Gesamtvolumen als ganze Zahl (abgerundet) und das Volumen der Tiefkühl- und Frischhaltefächer mit einer Stelle nach dem Komma ab. Das komplette Spektrum der Effizienzklassen finden Sie auf Seite 9. Entsprechend (EU) 2017/1369 6a. Die Bezeichnung „Volumen“ bezieht sich auf den in der aktuellen Verordnung genannten Begriff „Rauminhalt“.

Арт. бр. 988117400

Арт. бр. 988117200

Арт. бр. 871302300

Арт. бр. 988113200

Арт. бр. 988103600

Арт. бр. 988112800

Арт. бр. 742282800

Арт. бр. 990036801

Арт. бр. 990187100

Арт. бр. 909641400

Арт. бр. 742120400

Арт. бр. 612577800

Приклучок за уред од 3 метри

Приклучок за уред од 3 метри

Арт. бр. 600915801

Ако стандардната должина од 2,10 метри не е доволна, 3-метарскиот приклучок на уредот овозможува поголема флексибилност при поставувањето. Приклучокот на уредот може лесно да се извади од уредот и да се замени без многу напор.

Арт. бр. 742055800

Арт. бр. 988112600

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.