FNsddi 1624 Plus NoFrost Мал фрижидер за замрзнување со NoFrost

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 85 / 60 / 60,7 cm
Вкупна зафатнина 92 l
Нивото на бучава 37 dB

NoFrost

NoFrost

Кога го отворате замрзнувачот, сакате да видите замрзната храна, а секако не мраз. NoFrost го штити делот за замрзнување од несакан мраз, којшто троши многу енергија и може да ве чини многу. NoFrost значи дека не мора да трошите енергија и време за одмрзнување на замрзнувачот, односно повеќе време за други работи, а и штедење пари.

ЛЕД осветлување на замрзнувачот

ЛЕД осветлување на замрзнувачот

Кога ќе ги отворите фиоките во вашиот Liebherr замрзнувач, не само што ќе бидете воодушевени од глетката на храната - туку и од привлечното осветлување: За сето тоа се грижат моќни, издржливи и еколошки ЛЕД светла. Осветлувањето го прави прегледот на содржината уште полесен и во исто време е необичен дизајнерски елемент.

SuperFrost

SuperFrost

Сакате да ја замрзнете вашата свежа храна на начин на којшто ќе ги зачува витамините? Едноставно активирајте го SuperFrost - и замрзнувачот ќе го зголеми капацитетот на ладење. На овој начин, температурата останува константна кога ќе ставите незамрзната храна. SuperFrost исто така заштедува енергија: ако не ја деактивирате функцијата рачно, таа автоматски ќе се деактивира по 65 часа.

TouchControl

TouchControl

Нежен допир со прстот и ги вклучувате функциите како што се Супер замрзнување или други сокриени функции, без да ја отворате вратата на замрзнувачот. Толку едноставно - а исто така и енергетски ефикасно, тоа е TouchControl.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна

FrostProtect

FrostProtect

Не ги поставуваат сите замрзнувачи во загреани простории. Некои ги поставуваат во студени гаражи или шупи. Супер е тоа што вашиот Liebherr е идеално поставен за таква студена околина, затоа што сите делови се дизајнирани да работат на амбиентална температура до -15°C.

Вграден SmartDeviceBox

Вграден SmartDeviceBox

Вашиот Liebherr може да стои во кујната - но, ако сакате, исто така може да го поврзете на Интернет во секое време. Интегрираниот SmartDeviceBox ви ги отвора вратите за сите придобивки на Паметниот дом. Едноставно вклучете го и поврзете го вашиот Liebherr со мрежата преку wi-fi.

Тенка рачка со интегриран механизам за отворање

Тенка рачка со интегриран механизам за отворање

Цврстите рачки со интегриран механизам за отворање, со врвен изглед и квалитет, овозможуваат практично и лесно отворање на вратата.

Издржлива работна површина

Издржлива работна површина

Никогаш не ви е доволен работниот простор додека готвите. Токму затоа, нашите Undercounter апарати се направени од цврста и издржлива површина, којашто може да ги издржи гребаниците, а со тоа и да послужи како продолжение на вашата работна површина.

Опрема што е соодветна за миење во машина за садови

Опрема што е соодветна за миење во машина за садови

Опремата на вашиот Liebherr е двојно практична: Од една страна поддржува секојдневна употреба, а од друга страна лесно се чисти. Дали садот за путер, FlexSystem или садот за коцки мраз треба да се исчистат? Слободно ставете ги во машина за миење садови. На тој начин имате повеќе време за други работи.

Приспособливи ногалки

Приспособливи ногалки

Двете приспособливи ногалки овозможуваат уредот да биде оптимално монтиран и приспособен на неговата околина, на пример на нерамни површини. На овој начин можете да бидете сигурни дека вратата на фрижидерот се затвора апсолутно цврсто и дека топлината не продира во уредот и со тоа не се формира кондензација. Тоа исто така заштедува енергија и пари.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

Осветлениот екран е магнет за децата – тоа го знае и Liebherr. Затоа, има опција за заклучување на екранот. Со неа се спречува ненамерно менување на поставките на фрижидерот. Се разбира, постои можност за деактивирање на заклучувањето на екранот.

Полици за врата

Полици за врата

Дали сакате безбедно складирање за пијалаците или храната? И дали сакате лесно да ги дофатите? Нашите полици на вратите ви ги нудат и двете работи. Лесно се приспособува нивната висина, па затоа можат да ги задоволат сите ваши барања. Држачот за шишиња којшто се лизга и се вади е исто така лесен за употреба. Обезбедува постојана стабилност на шишињата.

Аларм за прекин на напојување

Аларм за прекин на напојување

Liebherr е вистински ангел чувар на храната. Во случај на прекин во струјата, ќе се огласи звучен аларм. Не само што ќе го чуете алармот, туку исто така и ќе го видите. На екранот се прикажува највисоката температура што е постигната во замрзнувачот. Меѓутоа, вие никогаш нема да слушенте непотребен аларм. Ако дојде до критично зголемување на температурата при краток прекин на струјата, алармот нема да се исклучи.

Заменлива заптивка на вратата 

Заменлива заптивка на вратата 

Дали, по неколку години, сакате да ја замените заптивката на вратата на Liebherr? Површината е многу лесна за чистење. Заменливата заптивка на вратата може да се отстрани во неколку едноставни чекори, а и новата заптивка се мести исто толку лесно. Како резултат на тоа, овој дел од фрижидерот е секогаш беспрекорен и хигиенски чист.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на начинот на отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се користи во областа на инсталацијата.

SabbathMode

SabbathMode

Во Sabbath (сабота), сите активности запираат – ова важи и за електричните уреди. Вашиот Liebherr го зема ова предвид. Во SabbathMode, целото осветлување на ладилникот е исклучено, како и сите звуци што се генерираат од неговото рабтоење, на пр. аларми. По 80 часа, SabbathMode автоматски се деактивира.

Сад за коцки мраз

Сад за коцки мраз

Звукот на ѕвечкање на коцките мраз што паѓаат во чаша е секога неодолив. Тоа е затоа што садот за коцки мраз во замрзнувачот е вистинска класика. Коцките мраз што ѕвечкаат во чашата секогаш будат задоволство. Затоа садот за коцки мраз во замрзнувачот е неопходна класика. Со садот за коцки мраз во вашиот Liebherr, ќе добивате до 21 коцка мраз. Големината на коцките ја одредувате сами според количината на вода. Вие ја определувате големината на коцките според количината вода што ја користите.

Аларм за температура

Аларм за температура

Во замрзнувачот Liebherr, храната е безбедна дури и во случај на дефект: aлармот за температура ве предупредува штом температурата достигне критично ниво. Не само што ќе го чуете алармот, туку исто така и ќе го видите. Екранот покажува колку е зголемена температурата. Се разбира, може рачно да го исклучите алармот.

Група на производ Мал фрижидер за замрзнување со NoFrost
GTIN 4016803094470
Series Plus
Класа на енергетска ефикасност D
Годишна потрошувачка на енергија 148 kWh/a
Климатска класа SN-T
Нивото на бучава 37 dB
Приклучна вредност 1,4 A 207 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Управување low cost UI
Позиција на контролор In der Arbeitsplatte
број на температурни зони 1
Приказ на температурата Преграда на замрзнувач
BottleTimer може да се прилагоди преку апликацијата
IceCubeTimer
NightMode
Заклучување на екранот може да се прилагоди преку уредот
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
HolidayMode
Опсег на температура на преграда на замрзнувач -16 °C bis -28 °C
Технологија на ладење NoFrost
Процес на одмрзнување автоматски
Капацитет на замрзнување 24 часа според ГС * 8,50 kg / 24h
Број на фиоки во преграда на замрзнувач 4
FrostSafe целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Систем за извлекување во преградата на замрзнувачот Фиока на сигурносно стакло
Внатрешно осветлување на преграда на замрзнувач LED-Beleuchtung, im UI integriert
Врата на комора за замрзнување со 4 ѕвездички
VarioSpace
Сад за коцки мраз Сад за коцки мраз
Број на сад за коцки мраз 1
Знак за ѕвезда 4
Време на одложување поради дефект ГС * 9,5 h
Материјал на врата Врата од нерѓосувачки челик со SmartSteel
Боја на куќиште Сребрено
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Лост рачка
Стопирач за врата може да се смени десно
Промена на шарката на вратата можно е самостојно
Агол на отварање на врати 213°
Заптивање на вратата може да се смени
Ногалки со приспособлива висина 2
Вентилација Предна вентилација
Тип на приклучок Euro
Приклучен кабел (должина) 2.000 mm
Вкупна зафатнина ** 92 l
Волумен на прегради за замрзнување 93 l
Вклучувајќи преграда со 4 ѕвездички 92,6 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 85 / 60 / 60,7 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 911,0 / 617,0 / 711,0 mm
Тежина (без пакување) 36,9 kg
Тежина (со пакување) 39,7 kg
Вредност според глобален стандард (GS)
** 
Во согласност со Регулативата ЕУ 2019/2016 година, вкупниот волумен го претставуваме како цел број (заокружен надолу) и волуменот на одделите за замрзнување и свежа храна со едно децимално место. Целосниот спектар на класи на ефикасност може да се најде на страница 9. Според (ЕУ) 2017/1369 6а. Терминот „волумен“ се однесува на терминот „волумен“ споменат во сегашната регулатива.

Арт. бр. 988117400

Арт. бр. 988103600

Арт. бр. 990187100

Арт. бр. 871302300

Арт. бр. 742335900

Приклучок за уред од 3 метри

Приклучок за уред од 3 метри

Арт. бр. 909735100

Ако стандардната должина од 2,20 метри не е доволна, 3-метарскиот приклучок на уредот овозможува поголема флексибилност при поставувањето. Приклучокот на уредот може лесно да се извади од уредот и да се замени без многу напор.

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.