GP 1476 Premium Мал фрижидер за замрзнување со SmartFrost

Класа на енергетска ефикасност A++
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 85,1 / 60,2 / 62,8 cm
Вкупен нето капацитет 103 l
Фиоки 4
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)

Опрема

SmartFrost

SmartFrost

Со SmartFrost, заледувањето на внатрешноста и храната е значително намалено. Од таа причина, одмрзнувањето е потребно во помал број на случаи. Внатрешните ѕидови се мазни и лесни за чистење. Испарувачот обвиткан со пена обезбедува висока енергетска ефикасност и рамномерно ладење.

Извлекувања на телескопски шини

Извлекувања на телескопски шини

Фиоките се извлекуваат на мазни телескопски шини и погодно се отстрануваат под агол на отварање на вратата од 90°.

Автоматска функција SuperFrost

Автоматска функција SuperFrost

Автоматската функција SuperFrost го прави замрзнувањето едноставно и штедливо задоволство. Таа овозможува брзо опаѓање на температурата до -32 °C и на тој начин успева да создаде резерви ладен воздух за замрзнување кое ги зачувува витамините. Штом заврши процесот на замрзнување автоматската функција SuperFrost се враќа на нормален режим на работа по максимум 65 часа и со тоа придонесува кон заштеда на енергија.

FrostControl

FrostControl

По прекин на електрична енергија на екранот FrostControl се прикажува највисоката достигната температура во преградата на замрзнувачот. Помага да се процени квалитетот и преостанатиот рок на траење на замрзнатата храна по прекин на електричната енергија.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

FrostSafe

FrostSafe

Со FrostSafe екстра високите и подвижните фиоки се целосно затворени. Како резултат на тоа, студениот воздух не може да „избега“ толку брзо при отварање на уредот. Транспарентниот преден дел на преградите овозможува оптимален преглед на замрзнатата храна.

VarioSpace

VarioSpace

Кај сите замрзнувачи со NoFrost и SmartFrost, фиоките и стаклените плочи под нив може лесно да се извадат. На тој начин настанува VarioSpace – практичен систем за дополнителен простор, со којшто брзо се овозможува повеќе место за поголеми примероци замрзната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на начинот на отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се користи во областа на инсталацијата.

Отстранлива работна површина

Отстранлива работна површина

Кај самостоечки уреди коишто немаат вградена електроника на работната површина, истата може да лесно да се отстрани.

FrostProtect

FrostProtect

За да се обезбеди оптимално работење на замрзнувачите дури и на ниски амбиентални температури, единиците се изработени со FrostProtect за одржливост на ниска температура до -15°C. Ако амбиенталната температура падне под +10°C, тие продолжуваат ефективно да работат. На тој начин, уредите исто така може да се инсталираат во незагреани простории, како што е гаражата.

Технички податоци

Група на производ Мал фрижидер за замрзнување со SmartFrost
GTIN 4016803022954
Класа на енергетска ефикасност * A++
Потрошувачка на енергија за 24 часа * 0,413 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија * 151 kWh/a
Климатска класа SN-T
Способност за ниска температура -15°C
Акустична моќност 39 dB
Вкупен нето капацитет 103 l
Вкупен бруто капацитет 106 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 1,3 A
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 85,1 / 60,2 / 62,8 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 911,0 / 617,0 / 711,0 mm
Тежина (без пакување) 41,0 kg
Тежина (со пакување) 43,7 kg
Управување MagicEye со LCD-екран и дигитален приказ на температурата
Работење Копчиња
Приказ на температурата Замрзнувач
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм за врата
Заклучување за деца
SuperFrost управуван според количина
SmartGrid-ready
Поврзување со мрежа (овозможено со SmartDevice)
Sternekennzeichen 4
Процес на одмрзнување на преграда на замрзнувач рачно
Lagerzeit bei Störung 24 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 11 kg
Фиоки 4
оттаму на телескопските механизми 0
Материјал на полиците Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 2
Сад за коцки мраз 0
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Дизајн на врата SwingDesign
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата Челик
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Ергономска рачка
Стопирач за врата може да се менува од десно
Transportrollen hinten
Transportgriffe hinten
Вметнато преку предната вентилација
За да се достигне наведената потрошувачка на енергија, треба да се користат подметнувачите што се содржат во пакувањето на уредот. Со тоа се зголемува дебелината на уредот за околу 3,5 cm, а кај уредите BluPerformance за околу 1,5 cm. Уредот може да се употребува и без подметнувачите, но користи малку повеќе енергија.

Преземања

Дијаграми за инсталација

Дијаграми за инсталација

JPG (77,1 KB)
Упатство за употреба GP 1476-20P (en)

Упатство за употреба GP 1476-20P (en)

PDF

Додатоци

Art. Nr. 988103600

Art. Nr. 871302300

Art. Nr. 988117400

Art. Nr. 830133000

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.