CBNef 5735 Comfort BioFresh NoFrost Комбинација за ладење и замрзнување со BioFresh и NoFrost

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 201 / 70 / 66,5 cm
Вкупна зафатнина 392 l
Нивото на бучава 36 dB
IceMaker бр

BluPerformance

BluPerformance

Поголем волумен во внатрешноста за храна, економски и енергетски ефикасен во работењето, тивко и удобно ракување со одличен дизајн: Во областа на ладење и замрзнување, BluPerformance уредите на Liebherr поставуваат нови стандарди.

BioFresh

BioFresh

BioFresh гарантира совршена клима за долготрајна свежина. При температура од малку над 0°C и идеална влажност, овошјето и зеленчукот, месото и рибата ги задржуваат сите витамини. повеќе

NoFrost

NoFrost

Кај апаратите со NoFrost технологија храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната.

DuoCooling

DuoCooling

Благодарение на два потполно одделни кола за ладење, DuoCooling осигурува дека нема размена на воздух помеѓу ладилникот и замрзнувачот. Храната не се исуши и мирисот не се пренесува. А тоа значи: помалку фрлање, помалку купување, но и поголема заштеда и уживање.

Екран на допир од 2,4 инчи

Екран на допир од 2,4 инчи

Екранот на допир од 2,4 инчи, со висока резолуција и со голем контраст е поставен зад вратата и овозможува интуитивно поставување на температурата.

BioFresh сефови на телескопски продолжувања

BioFresh сефови на телескопски продолжувања

BioFresh сефовите се извлекуваат со мазни телескопски носачи и лесно се отстрануваат дури и ако вратата е под агол од 90°.

GlassLine

GlassLine

На GlassLine полиците изработени со сигурносно стакло може да им се приспособи висината за индивидуално складирање. Не се кршат, отпорни се на гребење и лесно се чистат. Со одделениот и вметнатиот простор за складирање може брзо и лесно да се создаде простор за високи садови.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Цврстите рачки со интегриран механизам за отворање во благородна и висококвалитетна оптика овозможуваат практично и лесно отворање на вратата.

LED

LED

Не е потребно одржување, заштедуваат простор и енергија: Долготрајните LED светилки овозможуваат совршено осветлување на внатрешноста. Како резултат на зрачењето со мала топлина, складираната свежа храна е секогаш во совршена состојба.

PowerCooling

PowerCooling

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. FreshAir филтерот со активен јаглен вграден во вентилаторот го чисти воздухот што циркулира и спречува непријатен мирис. Функцијата за потсетување во командите означува кога треба да се замени филтерот.

SabbathMode

SabbathMode

Во Sabbath, сите активности се запрени – ова важи и за електричните уреди. Liebherr го има ова предвид. Во SabbathMode, целото осветлување на ладилникот е исклучено, како и сите тонови, звуци и дисплејот. SabbathMode се деактивира по 80 часа.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти. Со рафинирање на нерѓосувачкиот челик, SmartSteel површините се особено лесни за чистење и помалку осетливи на гребнатини.

SuperCool

SuperCool

За брзо ладење на свежо складираната храна SuperCool создава поголеми ладни резерви. При намалување на +2°C во делот за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

SuperFrost

SuperFrost

SuperFrost креира поголеми ладни резерви за витамини или свежо складирана храна. При намалување на -32°C во преградата за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

VarioSpace

VarioSpace

Со отстранување на преградата на замрзнувачот и основните стаклени полици се создава VarioSpace, практичен систем за дополнителен простор за складирање.

Група на производ Комбинација за ладење и замрзнување со BioFresh и NoFrost
GTIN 4016803055570
Series Удобност
Werteklasse Peak
Класа на енергетска ефикасност D
Годишна потрошувачка на енергија 234 kWh/a
Климатска класа SN-T
Нивото на бучава 36 dB
Приклучна вредност 1,4 A 190 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Управување 2,4"-TFT-Touchdisplay, monochrom mit digitaler Temperaturanzeige
број на температурни зони 3
Број на контролни кола за ладење 2
Приказ на температурата Преграда на фрижидер и замрзнувач и BioFresh фиока
BottleTimer
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Заклучување за деца
Прилагодлив температурен опсег во преградата на фрижидерот +3 °C до +9 °C
Технологија за свежина BioFresh
Број на BioFresh сефови 2
се извлекува на телескопските шини
Внатрешно осветлување во фиоките BioFresh
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување на дел за ладење ЛЕД таванско осветлување
Број на полиците во делот за ладење 4
оттаму прилагодив по висина 3
разделиво 1
Број на полици за шишиња 1
Број на полици за конзерви 2
VarioBox
Број на Vario кутии 0
Сад за путер
Полица за јајца 10 јајца
Број на FlexSystem 0
Полици за врата Полица за шишиња и конзерви
Опсег на температура на преграда на замрзнувач -14 °C до -26 °C
Технологија на ладење NoFrost
Позиција за замрзнувач долу
Процес на одмрзнување автоматски
Капацитет на замрзнување 24 часа според ГС * 9,00 kg / 24h
Број на фиоки во преграда на замрзнувач 3
оттаму на телескопските механизми 0
FrostSafe целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Внатрешно осветлување на преграда на замрзнувач
VarioSpace
IceMaker бр
Сад за коцки мраз Сад за коцка мраз со капак
Број на сад за коцки мраз 1
Број на батерии за ладење 0
Број на послужавници за замрзнување 0
Знак за ѕвезда 4
Време на одложување поради дефект ГС * 16,00 h
InteriorFit
Сув заден ѕид
Материјал сув заден ѕид Пластика
Материјал на полици на врата Стакло со пластична рамка
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
Материјал на врата Edelstahltür mit SmartSteel
Материјал на прилагодливи полици, преграда на замрзнувач Стакло
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Сребрено
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Рачка од алуминиумски шипки со интегриран механизам за отворање
Стопирач за врата може да се смени десно
Агол на отварање на врати 115°
Ногалки со приспособлива висина 2
Рачки за транспорт напред и назад
Transportrollen hinten
Вентилација Предна вентилација
Тип на приклучок Euro
Приклучен кабел (должина) 2.100 mm
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 201 / 70 / 66,5 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.087,0 / 715,0 / 751,0 mm
Тежина (без пакување) 94,00 kg
Тежина (со пакување) 99,00 kg
Вкупна зафатнина ** 392 l
Волумен на прегради за ладење 281 l
оттаму BioFresh 112,6 l
Волумен на прегради за замрзнување 112 l
Вклучувајќи преграда со 4 ѕвездички 111,6 l
Вредност според глобален стандард (GS)
** 
Во согласност со Регулативата ЕУ 2019/2016 година, вкупниот волумен го претставуваме како цел број (заокружен надолу) и волуменот на одделите за замрзнување и свежа храна со едно децимално место. Целосниот спектар на класи на ефикасност може да се најде на страница 9. Според (ЕУ) 2017/1369 6а. Терминот „волумен“ се однесува на терминот „волумен“ споменат во сегашната регулатива.

Арт. бр. 988117400

Арт. бр. 988117200

Арт. бр. 871302300

Арт. бр. 988115000

Арт. бр. 988103600

Арт. бр. 988116800

Арт. бр. 990187100

Арт. бр. 612577800

Приклучок за уред од 3 метри

Приклучок за уред од 3 метри

Арт. бр. 600915801

Ако стандардната должина од 2,10 метри не е доволна, 3-метарскиот приклучок на уредот овозможува поголема флексибилност при поставувањето. Приклучокот на уредот може лесно да се извади од уредот и да се замени без многу напор.

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.