LKPv 8420 MediLine Labor-ладилник со професионална електроника

Вкупен бруто волумен 855 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 216 / 79 / 98 cm
Прилагодлив опсег на температура -2 °C до +16 °C
Годишна потрошувачка на енергија 603 kWh/a

SmartMonitoring може да се надградува

SmartMonitoring може да се надградува

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. За да го поврзете потребниот SmartCoolingHub со овој уред, потребен ви е конвертер за интерфејс RS 485, што е достапен одделно.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Преклопете ја надолу отстранливата машинска табла

Преклопете ја надолу отстранливата машинска табла

Компонентите за ладење се безбедни,лесно достапни и интегрирани во горниот дел. За да може подобро да се исчисти, областа на таблата со компресор може малку да се искоси нагоре, обезбедувајќи многу добра пристапност. На пример, филтерот на кондензаторот, којшто е поставен зад областа на машинската табла, може лесно да се исчисти без да треба да го поместувате апаратот.

Сериски Bus-интерфејс

Сериски Bus-интерфејс

Со помош на серискиот Bus-интерфејс, уредите можат да се приклучат на надворешен систем за следење. Доколку системот за следење поврзан преку интерфејс не е достапен, достапен е комплет за обновување на конвертер за интерфејс како дополнителна опрема кој што може да се користи за поврзување на компјутер или лаптоп. Со користење на Bus-интерфејсот, може да се поврзат до 20 уреди во серија и да бидат вмрежени. На овој начин температурата и алармот може да се документираат и архивираат, на пр., преку SmartMonitoring.

SwingLine

SwingLine

Елегантниот SwingLine дизајн со странични светли краеви ги прават овие уреди прв избор за највисоките барања за дизајн. Елегантниот заоблен дизајн ги прави уредите на Liebherr визуелно впечатливи на професионално поле. SwingLine вратите се ергономски, лесно се отвораат и лесно се чистат со страничниот дел на рачката интегриран долж висината на вратата.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Labor-ладилник со професионална електроника
класификација MediLine
GTIN 9005382196793
Годишна потрошувачка на енергија 603 kWh/a
Потрошувачка на енергија за 24 часа 1,650 kWh / 24h
Климатска класа 5
Акустична моќност 58 dB
Sicherheitsklasse 5
Вкупен нето капацитет 629 l
Фрижидер 629 l
Разладно средство R 290
Приклучна вредност 4,0 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
вкупен нето волумен 629 l
Нето волумен на одделот за фрижидер 629 l
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Фрижидер 855 l
Изолирање 83 - 60 mm
Променлив систем за заптивање на врата
Прилагодливи стапала 0
Rollen
Кружење на ладењето
Fühlerdurchführung 1 x Ø 7 mm
Приклучен кабел (должина) 3.800 mm
Аларм за прекин на електрична енергија непосредно при прекин на струјата од 72h
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Maximale Fluktuation 1,8 °C
Максимален градиент 2,1 °C
Potentialfreier Kontakt
Управување Електронска контрола
Работење Копчиња
Прилагодлив опсег на температура -2 °C до +16 °C
Систем за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување
Приказ на температурата надворешен дигитален
Број на полиците 4
оттаму прилагодив по висина 4
Подна решетка
Боја на куќиште Бела
Материјал на странични ѕидови Челик
Материјал на врата/капак Челик
Рачка Рачка во вид на лајсна
Материјал на внатрешен сад Хром-никел-челик
Материјал на полици на дел за ладење Решетки обложени со пластика
Материјал на ногалки за нивелирање
Врата што се затвора самостојно
Стопирач за врата може да се смени десно
Брава механички
Тип на тркалца Тркалца на вртење со кочница напред, фиксни тркалца назад
Дизајн на врата Swingline дизајн
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 216 / 79 / 98 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.180,0 / 835,0 / 1.025,0 mm
Тежина (без пакување) 145,00 kg
Тежина (со пакување) 175,00 kg
Вкупен бруто волумен 855 l
Бруто волумен на одделот за фрижидер 855 l
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.