SCFvh 4002 Perfection Лабораториски фрижидер-замрзнувач со NoFrost

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 204,4 / 59,7 / 65,4 cm
Прилагодлив опсег на температура +3 °C до +16 °C
Годишна потрошувачка на енергија 277 kWh/a

Во согласност со DIN 13277

Во согласност со DIN 13277

Лабораториските и фармацевтските фрижидери од Liebherr ги исполнуваат сите потребни карактеристики и критериуми за изведба за целосно усогласување со DIN 13277. DIN 13277 ги дефинира барањата и спецификациите за тестирање за фрижидери и замрзнувачи кои се користат во лаборатории и за складирање на медицински производи.

+2 °C SafetyDevice

+2 °C SafetyDevice

Доколку температурата во апаратот падне под +2 °C поради дефект, функцијата SafetyDevice +2 °C ја презема контролата, што ја одржува температурата стабилна и активира аларм. Чувствителните материи се заштитени од смрзнување и веднаш сте известени.

Ултра ефикасни

Ултра ефикасни

Енергетски ефикасните фрижидери и замрзнувачи помагаат да се заштеди при константното поскапување на струјата. Liebherr целосно го искористува потенцијалот за заштеда на секоја компонента - од компресорот до заптивката, до осветлувањето и електрониката. Ултра ефикасните апарати во серијата Perfection, на пример, демонстрираат како тоа позитивно влијае на вкупните оперативни трошоци.

NoFrost технологија

NoFrost технологија

Со професионалните лабораториски апарати од Liebherr, одмрзнувањето повеќе не е потребно. Секоја влага што ќе се појави е поврзана со ладењето на вентилаторот, а фазите на одмрзнување засновани на потребите ги исфрлаат дури и последните честички влага од внатрешноста. За удобно, безбедно и складирање без мраз.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални уреди Liebherr од серијата „Изведба“ се опремени со механичка брава со два клуча за складирање на производи чувствителни на температура. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Внатрешност која лесно се чисти

Внатрешност која лесно се чисти

Пластичниот внатрешен дел е направен од полистирен: пластика која е цврста, без мирис и може целосно да се рециклира. Беспрекорно произведен како еден дел, нема скриени вдлабнатини за собирање на нечистотија, а големите агли може да се исчистат брзо и лесно. Совршена комбинација на одржливост и хигиена.

Внатрешност која лесно се чисти

Внатрешност која лесно се чисти

Пластичниот внатрешен дел е направен од полистирен: пластика која е цврста, без мирис и може целосно да се рециклира. Беспрекорно произведен како еден дел, нема скриени вдлабнатини за собирање на нечистотија, а големите радиуси на аглите може да се исчистат брзо и лесно. Совршена комбинација на одржливост и хигиена.

Реле за аларм

Реле за аларм

Во случај на аларм, одговорниот контролен центар веднаш се информира, најчесто преку поврзување со системот за контрола. Можете однапред да дефинирате кои аларми да се препраќаат, како и да поставите колку долго препраќањето ќе остане активно и дали треба да се испрати потсетник по потврдувањето на алармот. Ова ви овозможува веднаш да реагирате во критични ситуации.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Дополнителен влез за калибрација

Дополнителен влез за калибрација

За редовни калибрации или мерења може да се постави дополнителен проводник. За таа цел, се дупчи дупка за кабел со максимален дијаметар од 40 mm на специјално одредена локација.

Прецизна калибрација на 1 точка

Прецизна калибрација на 1 точка

Лабораториските уреди со електронска контрола имаат функција за калибрирање на 1 точка заради екстремно прецизно контролирање на температурата. Ова овозможува компензација меѓу поставената температура и реалната температура во внатрешноста. Коригираната вредност може да се приспособува во интервали од 0,1 К.

Интуитивна навигација низ менито

Интуитивна навигација низ менито

Лесно разбирливо, удобно и јасно: Беспрекорно интегрирана во вратата, контролната табла прикажува детални информации за апаратот и за моменталниот статус на апаратот преку голем екран кој е кодиран во боја во зависност од категоријата. Навигацијата низ менито е лесно разбирлива и се контролира преку „Touch and Swipe“.

Антибактериска рачка со квака

Антибактериска рачка со квака

Придобивка за корисниците, но проблем за бактериите: Со еasy-turn механизмот на рачката, отворањето на вратата е без напор. Содржи специјални антимикробни материи кои ги намалуваат бактериите за 99,99%*. Не е потребна редовна дезинфекција која одзема многу време. Ова значи дека апаратот е исклучително безбеден дури и кога многу луѓе имаат пристап до него. *Согласно ISO 22196:2011

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Променлива шарка на вратата

Променлива шарка на вратата

Liebherr апаратите се стандардно опремени со шарка за отворање на десната страна. Без многу напор – и без дополнителни делови – шарката на вратата може да се смени на левата страна. Ова ви овозможува максимална флексибилност при изборот на вашата локација за инсталација.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Капак на испарувачот

Капак на испарувачот

Испарувачот е прицврстен со капак за да спречи допир на складираните материи со неговата ладна површина. Тоа значи дека е невозможно материите случајно да се замрзнат на неговата површина. Покрај тоа, капакот на испарувачот обезбедува уште поголема температурна стабилност.

Предно LED осветлување

Предно LED осветлување

Предното LED осветлување обезбедува оптимално осветлување на фиоките, дури и во темни средини. Благодарение на совршената прегледност, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може повторно брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. За мала потрошувачка и помали трошоци за енергија.

Вертикално LED осветлување

Вертикално LED осветлување

Вертикалното LED осветлување обезбедува оптимално осветлување на внатрешноста низ целата висина на уредот. Благодарение на совршената прегледност за сите нивоа, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може повторно брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се на трошоците за енергија.

Функција за потсетување

Функција за потсетување

Тајмерот за интервали ве потсетува за датумот за следното основно чистење или го прикажува неделниот потсетник за проверка на датумите на истекување на рокот на производите. Интервалот може да се избере од претходно дефинирани интервали и да се постави директно на уредот. Оставајќи ве да се фокусирате единствено на вашата работа.

Аларм за прекин на напојување

Аларм за прекин на напојување

Во случај на дефект, вградената батерија огласува оптички и звучен аларм и го презема напојувањето на приказот. Штом струјата повторно ќе дојде, се прикажуваат времето на снемување и максималната достигната температура.

SafetyStop

SafetyStop

Решеткастата полица со граничник за извлекување обезбедува стабилност и безбедна работна средина: Решеткастата полица не може да се извлече по грешка - дури и ако работите станат малку бурни. При полнење или празнење на уредот, тој останува сигурно фиксиран во положбата - и вие сте поштедени од какви било несреќи.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

Поставки со заштита со лозинка

Поставки со заштита со лозинка

Сите поставки кои влијаат врз функцијата или контролата на уредот може да се осигураат со лозинка. Ова значи дека содржината е оптимално заштитена од несакани промени или манипулации со условите за складирање.

Десет години достапност на резервни делови

Десет години достапност на резервни делови

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот Liebherr апарат долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Ногарки прилагодливи во висина

Ногарки прилагодливи во висина

Преку ногарките прилагодливи во висина како додаток, висината на уредот може да се прилагоди на вашите потреби. На пример, можете да го подигнете вашиот професионален уред за полесно да исчистите под него.

Историја на аларми

Историја на аларми

За да може да се оцени квалитетот на складираните материи, неопходна е јасна историја на настанатите аномалии. Историјата на аларми снима важни податоци за последните десет аларми како датум, времетраење или максимална температура. На овој начин, не мора да се потпирате на вашата меморија за да ја извршите проверката, туку на фактите.

Тест за аларм

Тест за аларм

Алармот е од корист само ако може да се активира. Тестот за аларм може да се користи за проверка на функционалноста на внатрешниот, а можеби и на надворешно поврзан алармен уред. Ладењето на апаратот не се прекинува за време на пробното работење, така што можете да организирате итна симулација и да вежбате со вашиот тим како што сакате.

Функција за калибрација

Функција за калибрација

Поради оперативните барања и условите специфични за употребата, можно е да се отстапи од температурата на внатрешноста од поставената температура до температура на складирање одредена со калибрирани термометри. Овие отстапувања може да се прилагодат со функцијата за калибрација. За сигурно чувство на ладење при прецизни температури.

Заменлива заптивка на вратата

Заменлива заптивка на вратата

Заштедете време и пари: Приклучните заптивки на вратите на Liebherr може лесно да се заменат. Доколку заптивката е оштетена, можете сами да ја замените без употреба на алатки.

Компатибилни со Cleanroom стандардот

Компатибилни со Cleanroom стандардот

Фрижидерите и замрзнувачите на Liebherr од новата научна линија се тестирани за употреба во чисти простории во согласност со DIN EN ISO 14644. Затоа повеќе не е потребна дополнителна проценка на ризикот од страна на клиентот заради утврдување на соодветноста на чистата просторија. Со ова се заштедуваат време и пари.

Демо-режим

Демо-режим

За цели на обука или изложби, функциите на уредот може да се симулираат во демо-режим без да мора оперативно да се ракува со апаратот. На овој начин се заштедува на време и пари бидејќи функцијата за ладење не е потребна.

Отвор за надворешни сензори

Отвор за надворешни сензори

За дополнително контролирање на температурата на складирање со помош на посебен сензор, потребно е поврзување од надворешната страна кон внатре. Водењето на кабелот нуди чисто и професионално решение. Вградениот отвор овозможува поврзување без дупчење дупки или кинење на заптивката на вратата.

Скриено мени за клиенти

Скриено мени за клиенти

Заштитено, сигурно, едноставно: Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки за уредот, како што е ресетирање на фабрички поставки. Бидејќи овие информации и поставките се наоѓаат на посебно ниво на мени заштитено со код, се избегнуваат несакани промени или манипулации.

Скриено мени за техничари

Скриено мени за техничари

Скриеното сервисно мени овозможува поединечно конфигурирање на уредот, како што е вклучување/исклучување на звукот на алармот, зададен опсег или промени за автоматското одмрзнување. Со помош на технички фини прилагодувања, уредот се прилагодува на вашите специфични потреби.

Интегриран логер на податоци

Интегриран логер на податоци

За да се обезбеди целосно надгледување, независно од системите за следење, интегрираниот логер на податоци ги снима температурниот профил, историјата на аларми и сервисните информации до пет години. Зачуваните податоци може да се читаат директно на уредот преку USB-интерфејс.

Светлосен аларм

Светлосен аларм

Во случај на неконтролирано зголемување на температурата, ако вратата е оставена отворена или има други проблеми, внатрешното светло на апаратот ќе почне да трепка. Во случај на уреди со стаклени врати, ова брзо открива каде е потребно дејство. Во случај на уреди со цврста врата, внатрешноста која трепка предупредува веднаш да се затвори вратата за да се зачува квалитетот на складираните работи.

Рачно стартување на одмрзнување

Рачно стартување на одмрзнување

Вратите оставени отворени или супстанциите што испаруваат може да предизвикаат натрупување на лед на испарувачот што резултира со бранувања на температурата и поголема потрошувачка на енергија. Преку изборот во менито, можете да започнете автоматско одмрзнување за да го исчистите апаратот од мразот, враќајќи ги оптималните услови за складирање и помалата потрошувачка на енергија.

Речиси без одржување

Речиси без одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Единствено чистење и калибрација во согласност со вашите индивидуални потреби се неопходни на редовна основа.

Стандард IEC 61010-2-011

Стандард IEC 61010-2-011

Фрижидерите и замрзнувачите на Liebherr специјално развиени за складирање производи чувствителни на температура се во согласност со CE стандардот за безбедност. Ова дава до знаење дека се исполнети сите механички и електрични барања за работа без повреди - и дека вие и вашиот тим сте безбедни.

PT1000 сензор на производот

PT1000 сензор на производот

Покрај стандардниот контролен сензор, поврзан е посебен сензор PT1000 за мерење на симулирана температура на производот. Температурата од сензорот на производот прикажана на екранот може да се калибрира независно, алармите за инструментите и мин./макс. ограничувањата исто така се засноваат на оваа вредност. За поголема доверливост при складирањето врз основа на вистинските вредности на производот.

Водич за брзо почнување

Водич за брзо почнување

Никој не сака да ги чита упатствата. Затоа Liebherr ги прикажува најважните информации на две страници. Ова вклучува информации за навигација низ менито, електронската брава, чистењето и општи теми како што се складирање на намирници кои се или не се дозволени. Читањето на оригиналниот прирачник оставете му го на техничарот задолжен за тоа.

Препорачани производи за чистење и средства за дезинфекција

Препорачани производи за чистење и средства за дезинфекција

Liebherr апаратите се дизајнирани да имаат работен век на производот од 15 години. За да се одржи ова, средствата за чистење и дезинфекција кои биле тестирани од Liebherr за безбедна употреба се препорачуваат одделно или во прирачникот. На овој начин можете да бидете сигурни дека не му нанесувате штета на вашиот апарат по грешка кога всушност се обидувате да се грижите за него.

Функција за потсетување

Функција за потсетување

Функцијата за потсетување ве потсетува за следното основно чистење или калибрација. Интервалот може да се избере од претходно дефинирани интервали и да се постави директно на уредот. Оставајќи ве да се фокусирате единствено на вашата работа.

Снимање на мин./макс. температура

Снимање на мин./макс. температура

Секогаш имајте преглед на температурата: Снимањето за мин./макс. температура ги зачувува минималните и максималните температурни вредности во внатрешноста кои што настанале од дефинираното време на започнување и јасно ги прикажува на екранот. На овој начин можете да бидете сигурни дека, сè до моментот кога ќе ги прочитате вредностите, температурите на складирање биле секогаш во рамките на дозволените граници.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Внатрешно LED-осветлување

Внатрешно LED-осветлување

Сите лабораториски фрижидери со стаклени врати имаат посебно LED внатрешно осветлување коешто може да го вклучите и исклучите. Како резултат на тоа, внатрешноста е рамномерно осветлена и со тоа се овозможува брз и насочен пристап до складираните производи.

NoFrost технологија

NoFrost технологија

Никогаш повеќе чистење мраз: За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Лабораториски фрижидер-замрзнувач со NoFrost
класификација Perfection
GTIN 9005382247594
Годишна потрошувачка на енергија 277 kWh/a
Потрошувачка на енергија за 24 часа 0,757 kWh / 24h
Акустична моќност 48 dB
Cобна температура +10 °C до 35 °C
Разладно средство R 600a
Предавање топлина 290 kJ / h
Wärmeabgabesystem Luftkühlung
Nennaufnahme Watt (Katalog) 140,0 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Работење Touch & Swipe
Аларм за прекин на електрична енергија непосредно при прекин на струјата од најмалку 12h
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
positive Temperaturabweichung vom Sollwert 1,2 Kelvin
negative Temperaturabweichung vom Sollwert 2,0 Kelvin
Erwärmung von +5 °C auf +10 °C (leer, +25 °C TU) 70 min
Erwärmung von -20°C auf -15°C (leer, +25°C TU) 50 min
Abkühlzeit von +25°C auf +5°C (leer, +25°C TU) 30 min
Abkühlzeit von +25 °C auf -20 °C (leer, +25 °C TU) 150 min
Recovery-Zeit nach 1 min Türöffnung (leer, +25 °C TU, nach EN 60068-3) 10 min
Potentialfreier Kontakt
SmartMonitoring-fähig Ja
Вид на поврзување SmartModule
Интерфејс WLAN/LAN
Datenlogger integriert, USB-Schnittstelle
min./max. Temperaturaufzeichnung Ja
Alarmhistorie Ja
Produktfühler Integriert
Ладење со бруто волумен 272 l
Ладење со нето волумен 206 l
Прилагодлив опсег на температура +3 °C до +16 °C
Приказ на температурата надворешен дигитален
Систем за ладење на дел за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување ЛЕД светлосна лента лево
Број на полиците 5
приспособливо 4
Подна решетка
Замрзнување на бруто волумен 112 l
Замрзнување на нето волумен 58 l
Прилагодлив опсег на температура -9 °C до -30 °C
Приказ на температурата надворешен дигитален
Технологија на ладење NoFrost
Систем за ладење на преграда на замрзнувач Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување ЛЕД осветлување
Фиоки во делот за замрзнување 3
Број полици 3
приспособливо 0
Подна решетка
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Целосна врата
Рачка Antimikrobieller Griff mit Öffnungsmechanik
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на полици на дел за ладење Решетки обложени со пластика
Материјал на прилагодливи полици, преграда на замрзнувач Стакло
Материјал на ногалки за нивелирање Поцинкуван челик
Врата што се затвора самостојно
Стопирач за врата може да се смени десно
Промена на шарката на вратата можно е самостојно
Заптивање на вратата може да се смени
Ногарки со приспособлива висина — mm
Rollen
Тип на тркалца
Брава механички
max. Höhe des Aufstellungsortes 2.000 m über N.N.
Приклучен кабел (должина) 3.000 mm
Вкупен бруто волумен 384 l
Вкупен нето волумен 264 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 204,4 / 59,7 / 65,4 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.080,0 / 615,0 / 725,0 mm
Тежина (без пакување) 83 kg
Тежина (со пакување) 90 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 45 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 40 kg
Корисни широки полици 46 cm
Корисна длабочина на простор за складирање 42,3 cm
Zertifizierungen DIN 13277 / IEC 60068-3 / IEC 61010-1 / IEC 61010-2-011 / IEC 61326-1

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.