SRFvg 4001 Performance Лабораториски фрижидер со воздушно ладење

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 188,4 / 59,7 / 65,4 cm
Прилагодлив опсег на температура +3 °C до +16 °C
Годишна потрошувачка на енергија 245 kWh/a

±3 °C температурна стабилност

±3 °C температурна стабилност

Температурните бранувања мора да бидат минимални за да се осигура дека е зачуван квалитетот на чувствителните материи. Фрижидерите на Liebherr имаат импресивно максимално отстапување од само ±3 °C од поставената температура. Ова не само што ја одржува климата за складирање, туку и вредноста на вашите складирани работи.

Внатрешност која лесно се чисти

Внатрешност која лесно се чисти

Пластичниот внатрешен дел е направен од полистирен: пластика која е цврста, без мирис и може целосно да се рециклира. Беспрекорно произведен како еден дел, нема скриени вдлабнатини за собирање на нечистотија, а големите радиуси на аглите може да се исчистат брзо и лесно. Совршена комбинација на одржливост и хигиена.

EasyFresh

EasyFresh

Нашата фиока EasyFresh гарантира свежина на пиљарата во вашиот дом. Без разлика дали е овошје или зеленчук: сè е оптимално зачувано. Благодарение на доброто заптивање, храната ја зголемува влажноста во фиоката. Ова значи дека храната останува свежа подолго време.

+2 °C SafetyDevice

+2 °C SafetyDevice

Доколку температурата во апаратот падне под +2 °C поради дефект, функцијата SafetyDevice +2 °C ја презема контролата, што ја одржува температурата стабилна и активира аларм. Чувствителните материи се заштитени од смрзнување и веднаш сте известени.

AutoDoor

AutoDoor

Вашиот Liebherr ви дава одврзани раце: Благодарение на AutoDoor, можете да го отворите со тропање или гласовна команда. Ова го прави првиот фрижидер во светот што може да се отвори и затвори целосно автоматски - совршенство на кујната без рачки. Вие ги бирате поединечно брзината и аголот на отворање, како и времетраењето до затворање. И доколку е потребно, отворете и затворете го исто толку лесно со рака или паметен телефон.

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Еве колку е лесно да се поврзе Liebherr: Со можноста за WiFi и LAN интерфејс, апаратите може без напор да се поврзат со надворешни системи, како што е SmartMonitoring од Liebherr. Со решението за дигитален мониторинг, температурата на складирање се контролира и документира практично и безбедно преку последователно поставениот интерфејс.

Екран на допир

Екран на допир

Извонреден допир: Со екранот на допир, ракувањето со Liebherr е лесно и интуитивно. Сите функции се јасно распоредени на екранот. На пример, со лесен допир со прстот може лесно да ги изберете функциите или да ја проверите тековната температура на вашиот фрижидер.

Простор за тава за печење 

Простор за тава за печење 

Дали сакате домашните овошни колачи да останат свежи? Или подготвена пица што сè уште не треба да се пече? Само ставете ја тавата за печење во Liebherr – имате доволно простор. Особено практично: Може да ставате и вадите тава за печење кога вратата е отворена 90°.

Систем PowerCooling

Систем PowerCooling

Дали сакате да бидете сигурни дека студот е рамномерно распореден во вашиот уред за ладење? Системот PowerCooling обезбедува: Подеднакво моќен и тивок вентилатор кој ефикасно го дистрибуира студениот воздух низ целиот фрижидер.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Таванско ЛЕД-осветлување

Таванско ЛЕД-осветлување

Кога ќе ги отворите фиоките во вашиот Liebherr замрзнувач, не само што ќе бидете воодушевени од глетката на вашите намирници - туку и од привлечното осветлување: За сето тоа се грижат моќни, издржливи и еколошки LED диоди. Осветлувањето го прави прегледот на содржината уште полесен и во исто време е необичен дизајнерски елемент.

Потсетник

Потсетник

"Дали сте презафатени и не можете да мислите на сè? Тогаш добро е што го имате Liebherr: Автоматски ве потсетува кога е време за негово одржување. На пример, навреме ќе дознаете кога треба да се замени филтерот за воздух или вода. А тоа за вас значи поголема сигурност и удобност."

CleaningMode

CleaningMode

Досега, при чистење на фрижидерот, моравте да одлучувате: Да го исклучам за да заштедам струја? Или оставам вклучен за подобро да гледам со осветлувањето? CleaningMode ве ослободува од оваа дилема: Ладењето се исклучува, а осветлувањето останува вклучено. Со ова чистењето на Liebherr ќе биде релаксирано.

EnergySaver

EnergySaver

Дали сакате во исто време да штедите и енергија и пари? Liebherr знае дека сакате, затоа го вклучи режимот за заштеда на енергија. Кога го активирате EnergySaver, стандардната температура се зголемува за два степени. На вашиот Liebherr му треба уште помалку електрична енергија – а храната останува свежа.

PartyMode

PartyMode

Слободно пречекувајте гости затоа што и вашиот Liebherr е расположен за забава: Веднаш штом ќе вклучите PartyMode, фрижидерот подготвува ладни пијалаци и дополнителни коцки мраз. Во PartyMode се активираат функциите SuperCool и максимално производство на мраз. По 24 часа, Liebherr автоматски се враќа на вообичаениот режим.

SuperFrost

SuperFrost

Дали сакате да ја замрзнете вашата свежа храна така што ќе ги зачува витамините? Едноставно активирајте SuperFrost и замрзнувачот ќе го зголеми капацитетот на ладење. Ова ја одржува температурата константна кога ставате незамрзната храна во него. SuperFrost исто така заштедува енергија: Ако не ја деактивирате функцијата рачно, таа автоматски ќе се деактивира по 65 часа.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

Осветлените екрани се магнет за децата – тоа го знае и Liebherr. Затоа, има опција за заклучување на екранот: Со неа се спречува ненамерно менување на поставките на вашиот фрижидер. Се разбира, постои можност за деактивирање на заклучувањето на екранот.

PartyMode

PartyMode

Сега гостите може да дојдат - затоа што и вашиот Liebherr е расположен за забава. Функциите како SuperCool и SuperFrost се активираат во PartyMode. По 24 часа, Liebherr автоматски се враќа на вообичаениот режим.

Аларм кога ќе снема струја

Аларм кога ќе снема струја

Вашиот Liebherr е вистински ангел чувар на храната: Во случај да снема струја, тој вклучува аларм. Алармот не само што е звучен, туку е и визуелен. Екранот ја покажува највисоката температура што е достигната во замрзнувачот. Но, никогаш нема да ве вознемирува непотребно: Ако не дојде до критично зголемување на температурата при краток прекин на струја, алармот останува исклучен.

HolidayMode

HolidayMode

Дали патувате? Ако е така, испратете го Liebherr на одмор: Во HolidayMode вентилаторот и SuperCool се исклучени и фрижидерот ја регулира температурата на +15°C. Ова заштедува електрична енергија, но сепак спречува непријатни мириси. Се разбира, замрзнувачот останува вклучен.

SuperCool

SuperCool

Сакате вашиот фрижидер да ја одржува оптималната температура, дури и кога ќе ставите продукти кои биле оставени на сонце? Во такви случаи на сцената се појавува SuperCool: Кога ќе се активира, Liebherr ги подобрува своите перформанси сè додека свежата храна не се излади како и останатата содржина. Кога ќе ја постигне целта, SuperCool се исклучува автоматски, но не подоцна од 12 часа.

BottleTimer

BottleTimer

Знаете што се случува често? Ставате шише вино во замрзнувачот, за брзо да се олади – и го заборавате. Со BottleTimer ова никогаш повеќе нема да се случи: Со активирање на SuperFrost, се обезбедува дополнително брзо ладење. И штом шишето има идеална температура, Lieberr ќе ве потсети преку апликацијата да го извадите од замрзнувачот.

Аларм за врата

Аларм за врата

Алармот за вратата на Liebherr гарантира дека не користите непотребна енергија и не ја расипувате храната: Веднаш штом вратата на ладилникот ќе остане предолго отворена, таа ќе ве предупреди – со пулсирачко светло и со предупредувачки тон. Вие одлучувате што значи поимот „предолго“: Во зависност од поставката, алармот за вратата се активира по 1, 2 или 3 минути.

SabbathMode

SabbathMode

Во Sabbath, сите активности се запрени – ова важи и за електричните уреди. Liebherr го има ова предвид. Во SabbathMode, целото осветлување на ладилникот е исклучено, како и сите тонови, звуци и дисплејот. SabbathMode се деактивира по 80 часа.

Аларм за температура

Аларм за температура

Во замрзнувачот, храната е безбедна дури и во случај на дефект: Алармот за температура ве предупредува штом температурата достигне критично ниво. Алармот е и звучен и визуелен. Екранот покажува колку е зголемена температурата. Се разбира, може рачно да го исклучите алармот.

Заменлива заптивка на вратата 

Заменлива заптивка на вратата 

Дали, по неколку години, сакате да ја замените заптивката на вратата на Liebherr? Лесно ќе го направите ова сами: Заменливата заптивка на вратата може да се отстрани во неколку едноставни чекори, а и новата заптивка се мести исто толку лесно. Ова значи дека овој дел од фрижидерот е секогаш беспрекорен и хигиенски чист.

Концепт Side-by-Side

Концепт Side-by-Side

Без разлика дали еден до друг или еден врз друг: Имате можност да ги поставите вашите Liebherr апарати на модуларен начин, како што сакате. Комбинирајте го вашиот личен центар за свежина од фрижидер, замрзнувач, уред за вино или BioFresh со целосен капацитет. Типичен Liebherr квалитет: Посебната технологија во таванот и страничните ѕидови спречува кондензација помеѓу уредите - така што вашиот мебел е заштитен.

Десет години достапност на резервни делови

Десет години достапност на резервни делови

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот Liebherr апарат долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Дополнителен влез за калибрација

Дополнителен влез за калибрација

За редовни калибрации или мерења може да се постави дополнителен проводник. За таа цел, се дупчи дупка за кабел со максимален дијаметар од 40 mm на специјално одредена локација.

Ногарки прилагодливи во висина

Ногарки прилагодливи во висина

Преку ногарките прилагодливи во висина како додаток, висината на уредот може да се прилагоди на вашите потреби. На пример, можете да го подигнете вашиот професионален уред за полесно да исчистите под него.

Тест за аларм

Тест за аларм

Алармот е од корист само ако може да се активира. Тестот за аларм може да се користи за проверка на функционалноста на внатрешниот, а можеби и на надворешно поврзан алармен уред. Ладењето на апаратот не се прекинува за време на пробното работење, така што можете да организирате итна симулација и да вежбате со вашиот тим како што сакате.

Реле за аларм

Реле за аларм

Во случај на аларм, одговорниот контролен центар веднаш се информира, најчесто преку поврзување со системот за контрола. Можете однапред да дефинирате кои аларми да се препраќаат, како и да поставите колку долго препраќањето ќе остане активно и дали треба да се испрати потсетник по потврдувањето на алармот. Ова ви овозможува веднаш да реагирате во критични ситуации.

Антибактериска рачка со квака

Антибактериска рачка со квака

Тоа им олеснува на колегите, а отежнува на бактериите: Лесно подвижната рачка се отвора без напор благодарение на нејзиниот механизам. Содржи и специјални антимикробни материи кои ја прават непотребна редовната дезинфекција која одзема многу време. На овој начин, апаратот е исклучително безбеден дури и кога многу луѓе имаат пристап до него.

Функција за калибрација

Функција за калибрација

Поради оперативните барања и условите специфични за употребата, можно е да се отстапи од температурата на внатрешноста од поставената температура до температура на складирање одредена со калибрирани термометри. Овие отстапувања може да се прилагодат со функцијата за калибрација. За сигурно чувство на ладење при прецизни температури.

Променлива шарка на вратата

Променлива шарка на вратата

Liebherr апаратите се стандардно опремени со шарка за отворање на десната страна. Без многу напор – и без дополнителни делови – шарката на вратата може да се смени на левата страна. Ова ви овозможува максимална флексибилност при изборот на вашата локација за инсталација.

Заменлива заптивка на вратата

Заменлива заптивка на вратата

Заштедете време и пари: Приклучните заптивки на вратите на Liebherr може лесно да се заменат. Доколку заптивката е оштетена, можете сами да ја замените без употреба на алатки.

Компатибилни со Cleanroom стандардот

Компатибилни со Cleanroom стандардот

Фрижидерите и замрзнувачите на Liebherr се тестирани за употреба во чисти простории во согласност со DIN EN ISO 14644. Затоа повеќе не е потребна дополнителна проценка на ризик од страна на клиентот за да се утврди соодветноста на чистата просторија. Ова заштедува време и пари.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата за чистење на внатрешноста за да може да се прочитаат важните кодови сега се минато.

Демо-режим

Демо-режим

За цели на обука или изложби, функциите на уредот може да се симулираат во демо-режим без да мора оперативно да се ракува со апаратот. На овој начин се заштедува на време и пари бидејќи функцијата за ладење не е потребна.

Дизајниран за работен век од 15 години

Дизајниран за работен век од 15 години

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и издржлив. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови, го прават Liebherr апаратот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна работа.

Отвор за надворешни сензори

Отвор за надворешни сензори

За дополнително контролирање на температурата на складирање со помош на посебен сензор, потребно е поврзување од надворешната страна кон внатре. Водењето на кабелот нуди чисто и професионално решение. Вградениот отвор овозможува поврзување без дупчење дупки или кинење на заптивката на вратата.

Скриено мени за клиенти

Скриено мени за клиенти

Заштитено, сигурно, едноставно: Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки за уредот, како што е ресетирање на фабрички поставки. Бидејќи овие информации и поставките се наоѓаат на посебно ниво на мени заштитено со код, се избегнуваат несакани промени или манипулации.

Скриено мени за техничари

Скриено мени за техничари

Скриеното сервисно мени овозможува поединечно конфигурирање на уредот, како што е вклучување/исклучување на звукот на алармот, зададен опсег или промени за автоматското одмрзнување. Со помош на технички фини прилагодувања, уредот се прилагодува на вашите специфични потреби.

Интуитивна навигација низ менито

Интуитивна навигација низ менито

Достапност на врвот од вашите прсти: Прочитајте го статусот на апаратот од контролната табла вградена во вратата без потреба од отворање. Водењето низ менито е самообјасниво и се контролира со три копчиња на допир.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални Liebherr уреди се опремени со механичка брава со два клуча за складирање на производи чувствителни на температура. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Речиси без одржување

Речиси без одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Единствено чистење и калибрација во согласност со вашите индивидуални потреби се неопходни на редовна основа.

Стандард IEC 61010-2-011

Стандард IEC 61010-2-011

Фрижидерите и замрзнувачите на Liebherr специјално развиени за складирање производи чувствителни на температура се во согласност со CE стандардот за безбедност. Ова дава до знаење дека се исполнети сите механички и електрични барања за работа без повреди - и дека вие и вашиот тим сте безбедни.

Перфорирана полица

Перфорирана полица

Додатен прибор за безбедно складирање на примероци, реагенси итн.: Перфорираната полица гарантира дека дури и најмалите контејнери со нерамни површини можат безбедно да се складираат и да има оптимална циркулација на воздухот. За подобра стабилност – исто така во однос на температурата на складирање.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и детали за тоа која максимална температура била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот поради прекин на електричната енергија.

Водич за брзо почнување

Водич за брзо почнување

Никој не сака да ги чита упатствата. Затоа Liebherr ги прикажува најважните информации на две страници. Ова вклучува информации за навигација низ менито, електронската брава, чистењето и општи теми како што се складирање на намирници кои се или не се дозволени. Читањето на оригиналниот прирачник оставете му го на техничарот задолжен за тоа.

Препорачани производи за чистење и средства за дезинфекција

Препорачани производи за чистење и средства за дезинфекција

Liebherr апаратите се дизајнирани да имаат работен век на производот од 15 години. За да се одржи ова, средствата за чистење и дезинфекција кои биле тестирани од Liebherr за безбедна употреба се препорачуваат одделно или во прирачникот. На овој начин можете да бидете сигурни дека не му нанесувате штета на вашиот апарат по грешка кога всушност се обидувате да се грижите за него.

Функција за потсетување

Функција за потсетување

Функцијата за потсетување ве потсетува за следното основно чистење или калибрација. Интервалот може да се избере од претходно дефинирани интервали и да се постави директно на уредот. Оставајќи ве да се фокусирате единствено на вашата работа.

Врата која сама се затвора < 90°

Врата која сама се затвора < 90°

Вршете рутинска работа на удобен начин; безбедносна резервна копија во случај нешто да се пропушти: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот случајно да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на складираните материи.

Поставки со заштита со лозинка

Поставки со заштита со лозинка

Сите поставки кои влијаат врз функцијата или контролата на уредот може да се осигураат со лозинка. Ова значи дека содржината е оптимално заштитена од несакани промени или манипулации со условите за складирање.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Единиците се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливи тркалца, професионалната опрема за складирање на производи чувствителни на температура станува исклучително подвижна. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

Снимање на мин./макс. температура

Снимање на мин./макс. температура

Секогаш имајте преглед на температурата: Снимањето за мин./макс. температура ги зачувува минималните и максималните температурни вредности во внатрешноста кои што настанале од дефинираното време на започнување и јасно ги прикажува на екранот. На овој начин можете да бидете сигурни дека, сè до моментот кога ќе ги прочитате вредностите, температурите на складирање биле секогаш во рамките на дозволените граници.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Лабораториски фрижидер со воздушно ладење
класификација Performance
GTIN 9005382246276
Годишна потрошувачка на енергија 245 kWh/a
Потрошувачка на енергија за 24 часа 0,669 kWh / 24h
Акустична моќност 49 dB
Cобна температура +10 °C до 35 °C
Разладно средство R 600a
Предавање топлина 321 kJ / h
Wärmeabgabesystem Luftkühlung
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Maximale Fluktuation 2,2 °C
Максимален градиент 4,6 °C
Работење Touch
Аларм за прекин на електрична енергија при враќање на струјата
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
positive Temperaturabweichung vom Sollwert 2,1 Kelvin
negative Temperaturabweichung vom Sollwert -2,0 Kelvin
Erwärmung von +5 °C auf +10 °C (leer, +25 °C TU) 45 min
Abkühlzeit von +25°C auf +5°C (leer, +25°C TU) 30 min
Recovery-Zeit nach 1 min Türöffnung (leer, +25 °C TU, nach EN 60068-3) 10 min
Potentialfreier Kontakt
SmartMonitoring-fähig Ja
Вид на поврзување SmartModule
Интерфејс WLAN/LAN (optional)
min./max. Temperaturaufzeichnung Ja
Alarmhistorie Nein
Produktfühler Nein
Прилагодлив опсег на температура +3 °C до +16 °C
Приказ на температурата надворешен дигитален
Систем за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување
Фиоки 0
Број на полиците 6
приспособливо 5
Подна решетка
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Целосна врата
Рачка Antimikrobieller Griff mit Öffnungsmechanik
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на полици на дел за ладење Решетки обложени со пластика
Материјал на ногалки за нивелирање Поцинкуван челик
Врата што се затвора самостојно
Стопирач за врата може да се смени десно
Промена на шарката на вратата можно е самостојно
Заптивање на вратата може да се смени
Ногарки со приспособлива висина — mm
Rollen
Тип на тркалца
Брава механички
max. Höhe des Aufstellungsortes 2.000 m über N.N.
Заштита 10-16 A
Приклучен кабел (должина) 3.000 mm
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 188,4 / 59,7 / 65,4 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.920,0 / 615,0 / 725,0 mm
Тежина (без пакување) 64 kg
Тежина (со пакување) 70 kg
вкупен нето волумен 298 l
Нето волумен на одделот за фрижидер 298 l
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 45 kg
Корисни широки полици 46 cm
Корисна длабочина на простор за складирање 42,3 cm
Zertifizierungen IEC 61010-2-011 / IEC 61326-1

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.