MKUv 1613 MediLine Фрижидер за лекови со удобна електроника

Вкупен бруто капацитет 152 l
Bruttovolumen Gesamt 152 l
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 82 / 60,1 / 61,8 cm

SmartMonitoring може да се надградува

SmartMonitoring може да се надградува

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. За да го поврзете потребниот SmartCoolingHub со овој уред, потребен ви е конвертер за интерфејс RS 485, што е достапен одделно.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Складирање лекови: DIN 58345

Складирање лекови: DIN 58345

Скратеницата DIN значи „Германски институт за стандардизација“ којшто ги дефинира стандардите за индустријата во специјализирани комитети. DIN 58345 опфаќа разладни уреди за медицински производи коишто се користат за складирање на медицински производи на работна температура од 2°C до 8°C. DIN 58345 во моментот е на највисоко ниво на технологијата и воспоставува прецизно формулирани барања за соодветните уреди за ладење на лековите.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Внатрешно LED-осветлување

Внатрешно LED-осветлување

Сите лабораториски фрижидери со стаклени врати имаат посебно LED внатрешно осветлување коешто може да го вклучите и исклучите. Како резултат на тоа, внатрешноста е рамномерно осветлена и со тоа се овозможува брз и насочен пристап до складираните производи.

Сериски Bus-интерфејс

Сериски Bus-интерфејс

Со помош на серискиот Bus-интерфејс, уредите можат да се приклучат на надворешен систем за следење. Доколку системот за следење поврзан преку интерфејс не е достапен, достапен е комплет за обновување на конвертер за интерфејс како дополнителна опрема којшто може да се користи за поврзување на компјутер или лаптоп. Со користење на Bus-интерфејсот, може да се поврзат до 20 уреди во серија и да бидат вмрежени. Температурата и алармот може да бидат документирани и архивирани преку софтверот за следење на температурата на Liebherr.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Фрижидер за лекови со удобна електроника
GTIN 9005382238172
Годишна потрошувачка на енергија 408 kWh/a
Вкупен нето капацитет 109 l
Вкупен бруто капацитет 152 l
Bruttovolumen Gesamt 152 l
Bruttovolumen Kühlteil 152 l
Nettovolumen Gesamt 109 l
Nettovolumen Kühlteil 109 l
Разладно средство R 600a
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 1,0 A
Фрижидер 152 l
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 82 / 60,1 / 61,8 cm
Изолирање 40 --40 mm
Тежина (со пакување) 48,00 kg
Тежина (без пакување) 45,00 kg
Управување Електронска контрола
Работење Копчиња
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Potentialfreier Kontakt
Аларм за прекин на електрична енергија непосредно при прекин на струјата од најмалку 12h
Maximale Fluktuation 4,9 °C
Максимален градиент 5,1 °C
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Изолациона стаклена врата
Брава механички
Türe selbstschließend
Стопирач за врата може да се смени десно
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Тип на тркалца
Дизајн на врата HardLine
Рачка Ергономска рачка со вграден механизам за отворање
SmartCoolingHub

SmartCoolingHub

Арт. бр. 612578400

SmartCoolingHub со 36-месечна лиценца за фрижидер претставува основа за мрежно поврзување до 20 професионални Liebherr апарати. Тој се поврзува на мрежата и ги испраќа податоците од уредот до Liebherr-Cloud. При прекин на интернет-врската, тампон меморијата ги снима сите податоци на уредот до 48 часа.

ecovadis 2021

ecovadis 2021

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.