SUFsg 5001 MediLine со воздушно ладење Замрзнувач со ултра ниски температури за лаборатории

Вкупен бруто волумен 491 l
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 196,6 / 92 / 108,2 cm
Прилагодлив опсег на температура -40 °C до -86 °C
Максимален број на послужавници 352
Време на ладење 360 min
Време на загревање 230 min
Вкупен бруто капацитет 491 l

SmartMonitoring може да се надградува

SmartMonitoring може да се надградува

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. За да го поврзете потребниот SmartCoolingHub со овој уред, потребен ви е конвертер за интерфејс RS 485, што е достапен одделно.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Годишна потрошувачка на енергија 2.884 kWh/a
Вкупен нето капацитет 477 l
Вкупен бруто волумен 491 l
Замрзнувач со бруто волумен 491 l
Нето волумен замрзнувач 477 l
вкупен нето волумен 477 l
Разладно средство R 290
Климатска класа 4
Sicherheitsklasse 4
Напон 230 V ~
Собна температура +16 °C до 32 °C
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 7,0 A
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 50 kg
Вкупен бруто капацитет 491 l
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 196,6 / 92 / 108,2 cm
Изолирање 103-180 mm
Тежина (со пакување) 308,00 kg
Тежина (без пакување) 254,00 kg
Променлив систем за заптивање на врата
Rollen
Fühlerdurchführung 2 x Ø 28 mm
Приклучен кабел (должина) 2.800 mm
Datenlogger integriert, USB-Schnittstelle
Прилагодлив опсег на температура -40 °C до -86 °C
Управување Електронска контрола
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Potentialfreier Kontakt
Аларм за прекин на електрична енергија непосредно при прекин на струјата од 72h
Време на ладење 360 min
Време на загревање 230 min
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Челик
Брава механички
Стопирач за врата фиксиран десно
Материјал на внатрешен сад Не’рѓосувачки челик
Тип на тркалца Тркалца на вртење со кочница напред, фиксни тркалца назад
Рачка Рачка од алуминиумски шипки со интегриран механизам за отворање
Алуминиумски рафт 5x4

Алуминиумски рафт 5x4

Арт. бр. 779000300

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Алуминиумска решетка за криокутии 5х4 50mm.

Алуминиумски рафт 6x4

Алуминиумски рафт 6x4

Арт. бр. 779001400

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Алуминиумска решетка за криокутии 6х4 50mm.

Алуминиумски рафт 5x4 со кутии

Алуминиумски рафт 5x4 со кутии

Арт. бр. 779001500

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Алуминиумска решетка за криокутии 5х4 50mm. Вклучува и 20 криокутии со решетка 9x9.

Алуминиумски рафт 6x4 со кутии

Алуминиумски рафт 6x4 со кутии

Арт. бр. 779002500

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Алуминиумска решетка за криокутии 6х4 50mm. Вклучува и 24 криокутии со решетка 9x9.

Рафт од нерѓосувачки челик 5x4

Рафт од нерѓосувачки челик 5x4

Арт. бр. 779002700

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка од нерѓосувачки челик за криокутии 5x4 50mm.

Рафт од нерѓосувачки челик 6x4

Рафт од нерѓосувачки челик 6x4

Арт. бр. 779002800

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка од нерѓосувачки челик за криокутии 6x4 50mm.

Рафт од нерѓосувачки челик 5x4 со кутии

Рафт од нерѓосувачки челик 5x4 со кутии

Арт. бр. 779002900

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка од нерѓосувачки челик за криокутии 5x4 50mm. Вклучува и 20 криокутии со решетка 9x9.

Рафт од нерѓосувачки челик 6x4 со кутии

Рафт од нерѓосувачки челик 6x4 со кутии

Арт. бр. 779003000

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка од нерѓосувачки челик за криокутии 6x4 50mm. Вклучува 24 криокутии со решетка 9x9.

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 5x4

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 5x4

Арт. бр. 779003100

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка за фиоки од нерѓосувачки челик за криокутии 5x4 50mm.

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 6x4

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 6x4

Арт. бр. 779003200

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка за фиоки од нерѓосувачки челик за криокутии 6x4 50mm.

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 5x4 со кутии

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 5x4 со кутии

Арт. бр. 779003300

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците: Решетка за фиоки од нерѓосувачки челик за криокутии 5x4 50mm. Вклучува и 20 криокутии со решетка 9x9.

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 6x4 со кутии

Рафт со фиоки од нерѓосувачки челик 6x4 со кутии

Арт. бр. 779003600

Удобен и приспособлив температурен систем за складирање за прегледно складирање на примероците:Решетка од нерѓосувачки челик за криокутии 6x4 50mm.Вклучува и 20 криокутии со решетка 9x9.

Комплет од криокутии

Комплет од криокутии

Арт. бр. 779003800

Комплетот содржи 36 цврсти и отпорни на температура криокутии изработени од водоотпорен картон, со фиксна решетка 9х9, за безбедно складирање и транспорт на вредни примероци.

4-20mA аналоген излез

4-20mA аналоген излез

Арт. бр. 779004200

Интерфејсот од 4-20mA ја издава температурата на внатрешниот простор како струјна големина за да ја уфрли на пример во еден независен систем за снимање или контрола на температурата за складирање.

Полица од нерѓосувачки челик за SUFsg 5001

Полица од нерѓосувачки челик за SUFsg 5001

Арт. бр. 779004900

Со цврстата полица од нерѓосувачки челик можете да ја поделите внатрешноста поединечно. Полицата лесно се чисти и со тоа овозможува оптимална хигиена. Максималното оптеретување изнесува 50 килограми. Потребниот монтажен сет е вклучен во опсегот на испорака.

Капакот на главниот прекинувач може да се заклучува

Капакот на главниот прекинувач може да се заклучува

Арт. бр. 779005100

Поклопката што може да се заклучува спречува ненамерно исклучување на главниот прекинувач или преку манипулација. Во содржината на пратката влегуваат: брава, клуч и поклопка.

Внатрешни врати од нерѓосувачки челик со пена за SUFsg 5001

Внатрешни врати од нерѓосувачки челик со пена за SUFsg 5001

Арт. бр. 779007000

Внатрешните врати со пена со интегрирана заптивка обезбедуваат оптимална изолација за да не излегува студенилото. На тој начин ја подобрувате температурната стабилност, особено кога вратата често се отвора, така што продуктите се складираат на најдобар можен начин. Опсегот на испорака вклучува 2 парчиња.

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.