SUFsg 7001 MediLine со водено ладење Замрзнувач со ултра ниски температури за лаборатории

Надворешни димензии (В/Ш/Д) 196,6 / 120,4 / 108,2 cm
Прилагодлив опсег на температура -40 °C до -86 °C
Максимален број на послужавници 528
Време на ладење 450 min
Време на загревање 250 min

SmartMonitoring може да се надградува

SmartMonitoring може да се надградува

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. За да го поврзете потребниот SmartCoolingHub со овој уред, потребен ви е конвертер за интерфејс RS 485, што е достапен одделно.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Годишна потрошувачка на енергија 2.957 kWh/a
Разладно средство R 290
Напон 230 V ~
Cобна температура +16 °C до 32 °C
Фреквенција 50 Hz
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 50 kg
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 196,6 / 120,4 / 108,2 cm
Тежина (со пакување) 361,00 kg
Тежина (без пакување) 313,00 kg
SmartMonitoring-fähig Ja
min./max. Temperaturaufzeichnung Nein
Datenlogger integriert, USB-Schnittstelle
Прилагодлив опсег на температура -40 °C до -86 °C
Работење Копчиња
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Potentialfreier Kontakt
Аларм за прекин на електрична енергија непосредно при прекин на струјата од 72h
Maximale Fluktuation 4,8 °C
Замрзнување на бруто волумен 728 l
Замрзнување на нето волумен 700 l
Време на ладење 450 min
Време на загревање 250 min
Врата што се затвора самостојно
Стопирач за врата фиксиран десно
Промена на шарката на вратата не е можно
Заптивање на вратата може да се смени
Ногарки со приспособлива висина — mm
Rollen
Тип на тркалца Тркалца на вртење со кочница напред, фиксни тркалца назад
Брава механички
max. Höhe des Aufstellungsortes 2.000 m über N.N.
Приклучен кабел (должина) 2.800 mm
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Челик
Материјал на внатрешен сад Не’рѓосувачки челик
Рачка Рачка од алуминиумски шипки со интегриран механизам за отворање
Вкупен бруто волумен 728 l
Вкупен нето волумен 700 l

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.