BRPSvh 8401 Perfection Ладилник со ладење со циркулација на воздух за пекарски стандарди

Вкупен бруто волумен 854 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 211,5 / 78,7 / 101,7 cm
Разладно средство R 290

Погоден за Euronorm плехови за печење

Погоден за Euronorm плехови за печење

Совршено вклопување: Euronorm плеховите за печење можат совршено да се постават на робусните L-шини на полиците и повторно лесно да се отстранат. Сепак, секој пекарски уред на Liebherr е експлицитно дизајниран да користи стандардизирани плехови за печење.

Отстранливи засечени ленти

Отстранливи засечени ленти

Нема шанси за брашно и прашина: Засечените ленти може да се отстранат и повторно да се наместат лесно и без алат. Со ова особено се олеснува чистењето на лентите и мазниот внатрешен слој и се спречува собирање околу спојките.

Предно LED осветлување

Предно LED осветлување

Предното LED осветлување обезбедува оптимално осветлување на фиоките, дури и во темни средини. Благодарение на совршената прегледност, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може повторно брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. За мала потрошувачка и помали трошоци за енергија.

HumidityControl

HumidityControl

Совршените климатски услови можат да се создадат само со правилна комбинација на температура и влажност. HumidityControl ви овозможува да ја прилагодите влажноста на вашите потреби. За оптимална клима за складирање и можност да уживате во свежината уште подолго.

Интегриран WiFi/LAN интерфејс

Интегриран WiFi/LAN интерфејс

WiFi/LAN интерфејсот ви овозможуваат лесно да ги поврзите апаратите со Liebherr SmartMonitoring или постојните локални системи.

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Еве колку е лесно да се поврзе Liebherr: Со можноста за WiFi и LAN интерфејс, апаратите може без напор да се поврзат со надворешни системи, како што е SmartMonitoring од Liebherr. Со решението за дигитален мониторинг, температурата на складирање се следи и документира практично и безбедно преку последователно поставениот интерфејс.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и максималната температура која била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот.

Испуст на подот

Испуст на подот

Лесно одржување на хигиената на високо ниво Вградениот испуст на подот во уредот Liebherr овозможува практично чистење во мали простори. Водата едноставно истекува и за кратко уредот е повторно чист.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Имате избор од три зони на влажност во воздухот

Имате избор од три зони на влажност во воздухот

Со три зони на влажност во воздухот што може да се избираат, апаратите нудат поединечно оптимални услови за складирање за чоколадо, шлаг или тестести производи, на пример. Ова значи дека артиклите секогаш се чуваат во оптимални услови и квалитетот останува ист.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Заменлива заптивка на вратата

Заменлива заптивка на вратата

Заштедете време и пари: Приклучните заптивки на вратите од Liebherr лесно може да се заменат. Доколку заптивката е оштетена, можете сами да ја замените без да ви се потребни никакви алати.

Екран за моторот

Екран за моторот

Екранот за моторот со вградена електроника и вратата се беспрекорно дизајнирани и затоа се особено лесни за чистење.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

За да избегнете случајно избирање на поставки, корисничкото мени може да се заклучи. Звучните аларми може да се потврдат и кога е активирана функцијата за заклучување. Ова осигурува дека може да се извршат сите потребни записи - а сите несакани не. За поголема безбедност при ракување со вашиот Liebherr уред.

Филтер за прав од брашно

Филтер за прав од брашно

Филтерот за прав од брашно ги штити компонентите за ладење од остатоци прашина, на пример, од брашливите тестести производи, и обезбедува практична употреба без одржување. По инсталирањето, вградениот метален филтер може да се извади и да се исчисти без алатки. Можно е и миење во машина за миење садови на 50 °C.

LED осветлување на таванот

LED осветлување на таванот

Дури и во темна средина, LED осветлувањето на таванот обезбедува одлично осветлување на внатрешноста. Благодарение на оптималната прегледност, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се на трошоците за енергија.

Вертикално LED осветлување

Вертикално LED осветлување

Вертикалното LED осветлување обезбедува оптимално осветлување на внатрешноста низ целата висина на уредот. Благодарение на совршената прегледност за сите нивоа, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може повторно брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се на трошоците за енергија.

Внатрешност безбедна на храна

Внатрешност безбедна на храна

Сите материјали употребени во апаратите на Liebherr за угостителство и пекари се безбедни за храната и затоа се идеални за складирање на неспакувани намирници.

LED осветлување на таванот

LED осветлување на таванот

Дури и во темна средина, LED осветлувањето на таванот обезбедува одлично осветлување на внатрешноста. Благодарение на оптималната прегледност, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се на трошоците за енергија.

Функција за потсетување

Функција за потсетување

Функцијата за потсетување ве известува кога е на ред следното основно чистење или годишен сервис. Интервалот може да се избере од однапред дефинирани опции и да се постави директно на уредот така што вие ќе се фокусирате единствено на работата.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални уреди Liebherr за пекари и за угостителство се опремени со механичка брава со два клуча. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Единиците се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

Внатрешност и надворешност од нерѓосувачки челик

Внатрешност и надворешност од нерѓосувачки челик

Надворешното куќиште со единечен страничен ѕид е дизајнирано без процепи и е хигиенско и лесно за чистење. Нерѓосувачкиот челик е челик од нерѓосувачки слој што е особено здрав и идеален за справување со професионалните предизвици.

Ултра ефикасен

Ултра ефикасен

Поскапувањето на струјата ги зголемува барањата за ефикасност на фрижидерите и замрзнувачите. Од компресорот до заптивката, до осветлувањето и електрониката, Liebherr целосно го користи потенцијалот за заштеда за сите компоненти. Резултатот е импресивен - особено во однос на оперативните трошоци во текот на работниот век.

Резервни делови достапни десет години

Резервни делови достапни десет години

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот професионален уред долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години откако ќе заврши производството. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливите тркалца, професионалните уреди на Liebherr остануваат исклучително подвижни. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

Променлива шарка на вратата

Променлива шарка на вратата

Професионалните уреди од Liebherr се стандардно опремени со шарка за отворање на десната страна. Без многу напор – и без дополнителни делови – шарката на вратата може да се смени на левата страна. Ова ви овозможува максимална слобода при изборот на вашата локација за инсталација.

15 годишен дизајн на компоненти

15 годишен дизајн на компоненти

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и траен. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови откако ќе заврши производството, го прават Liebherr уредот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна употреба.

Демо-режим

Демо-режим

За цели на обука или изложби, функциите на уредот може да се симулираат во демо-режим без да мора оперативно да се ракува со апаратот. На овој начин се заштедува на време и пари бидејќи функцијата за ладење не е потребна.

Енергетска ознака според Директивата на ЕУ 2015/1094

Енергетска ознака според Директивата на ЕУ 2015/1094

Енергетска ефикасност на прв поглед: Енергетската ознака покажува колку се економични професионалните уреди на Liebherr. Оваа ниска потрошувачка на енергија исто така се претвора во ниски вкупни оперативни трошоци.

Скриено мени за клиенти

Скриено мени за клиенти

Заштитено, сигурно, едноставно: Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки за уредот, како што е ресетирање на фабрички поставки. Бидејќи овие информации и поставките се наоѓаат на посебно ниво на мени заштитено со код, се избегнуваат несакани промени или манипулации.

Брави по избор

Брави по избор

Додатоци за дополнителна безбедност: Пет различни брави со клучеви се достапни за секој професионален уред. На овој начин, само овластен персонал ќе има пристап до вашиот фрижидер или замрзнувач - и вашите вредни производи секогаш ќе бидат заштитени од неовластен пристап.

Без потреба за одржување

Без потреба за одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Нема дополнителни барања за чистење.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Уредите се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

SuperCool

SuperCool

Дали сакате вашиот фрижидер да ја одржува својата оптимална температура, дури и кога имате наместено собна температура при купување? Тогаш ова е работа за SuperCool: Откако ќе се активира, вашиот Liebherr ги подобрува своите перформанси додека свежата храна не стане ладна како и остатокот од содржината. SuperCool потоа се исклучува автоматски - по максимум 12 часа.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ногалки со приспособлива висина

Ногалки со приспособлива висина

Каде секојдневната хигиена е важна, ногалките со приспособлива висина обезбедуваат доволно растојание од земјата и го прават чистењето под уредот лесно и удобно.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Ладилник со ладење со циркулација на воздух за пекарски стандарди
GTIN 9005382250099
класификација Perfection
Класа на енергетска ефикасност A
Годишна потрошувачка на енергија 371 kWh/a
Климатска класа 5
Sicherheitsklasse 5
Акустична моќност 60 dB
Разладно средство R 290
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 4,0 A
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 60 kg
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Управување Touch&Swipe
Работење Touch & Swipe
Аларм за дефект на уредот може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
Приказ на температурата надворешен дигитален
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Аларм за отворена врата на фрижидерот може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
Аларм за отворена врата на замрзнувачот
AlarmLightAmplifier може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
SuperCool може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
SuperFrost
Поставување јазик
Заклучување на екранот може да се прилагоди преку уредот
Електронска брава на вратата
Vernetzbarkeit интегриран, отстранлив
може трајно да се вклуич
може да се затемни
Ладење со бруто волумен 854 l
Ладење со нето волумен 700 l
Опсег на температура -5 °C bis +14 °C
Систем за ладење Динамички
Внатрешно осветлување ЛЕД светлосна лента лево
Процес на одмрзнување автоматски
Број полици 25
оттаму прилагодив по висина 25
Подна решетка
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата/капак Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Рачка Рачка во вид на лајсна
Материјал на внатрешен сад Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Материјал на полиците Држачи за полици од челик со хром и никел, во форма L (1.4301 / AISI 304)
Материјал на ногалки за нивелирање Хром-никел-челик
Türe selbstschließend
Вметнување 600x800mm (надолжен жлеб)
Стопирач за врата може да се смени десно
Прилагодливи стапала 4
Rollen
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 3.000 mm
Брава механички
Вкупен бруто волумен 854 l
Вкупен нето волумен 700 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 211,5 / 78,7 / 101,7 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.220,0 / 830,0 / 1.050,0 mm
Тежина (без пакување) 146 kg
Тежина (со пакување) 147 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.