BFFsg 5501 Performance Замрзнувач за пекара со статично ладење

Вкупен бруто волумен 496 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 168,3 / 74,7 / 76,9 cm
Разладно средство R 290

Погоден за Euronorm плехови за печење

Погоден за Euronorm плехови за печење

Совршено вклопување: Euronorm плеховите за печење можат совршено да се постават на робусните L-шини на полиците и повторно лесно да се отстранат. Сепак, секој пекарски уред на Liebherr е експлицитно дизајниран да користи стандардизирани плехови за печење.

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Еве колку е лесно да се поврзе Liebherr: Со можноста за WiFi и LAN интерфејс, апаратите може без напор да се поврзат со надворешни системи, како што е SmartMonitoring од Liebherr. Со решението за дигитален мониторинг, температурата на складирање се следи и документира практично и безбедно преку последователно поставениот интерфејс.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и максималната температура која била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Резервни делови достапни десет години

Резервни делови достапни десет години

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот професионален уред долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години откако ќе заврши производството. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Ногарки прилагодливи во висина

Ногарки прилагодливи во висина

Преку ногарките прилагодливи во висина како додаток, висината на уредот може да се прилагоди на вашите потреби. На пример, можете да го подигнете вашиот професионален уред за полесно да исчистите под него.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливите тркалца, професионалните уреди на Liebherr остануваат исклучително подвижни. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

Променлива шарка на вратата

Променлива шарка на вратата

Професионалните уреди од Liebherr се стандардно опремени со шарка за отворање на десната страна. Без многу напор – и без дополнителни делови – шарката на вратата може да се смени на левата страна. Ова ви овозможува максимална слобода при изборот на вашата локација за инсталација.

Заменлива заптивка на вратата

Заменлива заптивка на вратата

Заштедете време и пари: Приклучните заптивки на вратите на Liebherr може лесно да се заменат. Доколку заптивката е оштетена, можете сами да ја замените без употреба на алатки.

15 годишен дизајн на компоненти

15 годишен дизајн на компоненти

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и траен. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови откако ќе заврши производството, го прават Liebherr уредот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна употреба.

Демо-режим

Демо-режим

За цели на обука или изложби, функциите на уредот може да се симулираат во демо-режим без да мора оперативно да се ракува со апаратот. На овој начин се заштедува на време и пари бидејќи функцијата за ладење не е потребна.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

За да избегнете случајно избирање на поставки, корисничкото мени може да се заклучи. Звучните аларми може да се потврдат и кога е активирана функцијата за заклучување. Ова осигурува дека може да се извршат сите потребни записи - а сите несакани не. За поголема безбедност при ракување со вашиот Liebherr уред.

SafetyStop

SafetyStop

Решеткастата полица со граничник за извлекување обезбедува стабилност и безбедна работна средина: Решеткастата полица не може да се извлече по грешка - дури и ако работите станат малку бурни. При полнење или празнење на уредот, тој останува сигурно фиксиран во положбата - и вие сте поштедени од какви било несреќи.

Скриено мени за клиенти

Скриено мени за клиенти

Заштитено, сигурно, едноставно: Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки за уредот, како што е ресетирање на фабрички поставки. Бидејќи овие информации и поставките се наоѓаат на посебно ниво на мени заштитено со код, се избегнуваат несакани промени или манипулации.

Внатрешност безбедна за храна

Внатрешност безбедна за храна

Сите материјали користени во Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија се безбедни за храна и погодни за складирање на неспакувана храна.

Брави по избор

Брави по избор

Додатоци за дополнителна безбедност: Пет различни брави со клучеви се достапни за секој професионален уред. На овој начин, само овластен персонал ќе има пристап до вашиот фрижидер или замрзнувач - и вашите вредни производи секогаш ќе бидат заштитени од неовластен пристап.

Без потреба за одржување

Без потреба за одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Нема дополнителни барања за чистење.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални Liebherr уреди за пекари и угостителство се опремени со механичка брава со два клуча. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Внатрешност која лесно се чисти

Внатрешност која лесно се чисти

Пластичниот внатрешен дел е направен од полистирен: пластика која е цврста, без мирис и може целосно да се рециклира. Беспрекорно произведен како еден дел, нема скриени вдлабнатини за собирање на нечистотија, а големите агли може да се исчистат брзо и лесно. Совршена комбинација на одржливост и хигиена.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Уредите се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

SmartFrost

SmartFrost

Онаму каде што нема мраз, нема потреба од одмрзнување: SmartFrost во голема мера го намалува таложењето на мраз во внатрешноста и на складираните производи. Одмрзнувањето станува реткост - а кога е потребно, тоа е многу полесно благодарение на мазните внатрешни ѕидови кои лесно се чистат. Испарувачот во изолацијата од пена обезбедува високи нивоа на енергетска ефикасност, како и рамномерно ладење.

SuperFrost

SuperFrost

Сакате да ја замрзнете свежата храна за да зачувате што е можно повеќе витамини? Едноставно активирајте ја SuperFrost функцијата – и преградата за замрзнување ќе го зголеми капацитетот за ладење. На овој начин температурата останува константна кога ставате незамрзната храна. SuperFrost исто така штеди и енергија: доколку рачно не ја исклучите функцијата, таа автоматски се деактивира по 65 часа.

Решеткаста полица со граничник за извлекување

Решеткаста полица со граничник за извлекување

Стабилен, издржлив, проветрен: Цврстите решетки отпорни на корозија, направени од обложен челик, поддржуваат дури и тешки работи. Во исто време тие гарантираат постојана циркулација на воздухот и одлична температурна стабилност. Граничник за извлекување ја спречува полицата да се лизне кога ги вадите предметите од уредот.

Температурната стабилност ги исполнува барањата за DIN EN 16825:2015/Замрзнување

Температурната стабилност ги исполнува барањата за DIN EN 16825:2015/Замрзнување

Чувствителните прехранбени производи не смеат да бидат подложени на големи отстапувања од поставената температура на складирање. Liebherr замрзнувачите гарантираат стабилна температура помеѓу -15 °C и -18 °C. Ова ви овозможува да ја чувате храната подолго и да го зачувате квалитетот на вашите замрзнати производи.

Интуитивна навигација низ менито

Интуитивна навигација низ менито

Достапност на врвот од вашите прсти: Прочитајте го статусот на апаратот од контролната табла вградена во вратата без потреба од отворање. Водењето низ менито е самообјасниво и се контролира преку три копчиња на допир.

Жичен кондензатор

Жичен кондензатор

Нечистите кондензатори се скапи за чистење и поради тоа фрижидерите се поподложни на дефекти. Сепак, нашите трајни кондензатори од метална цевка ги спречуваат наслагите од маснотии и нечистотии, не бараат одржување и обезбедуваат одлични перформанси и ефикасност на ладење многу години. Исто така, можете да бидете задоволни со ниските оперативни трошоци.

Погоден за Euronorm плехови за печење

Погоден за Euronorm плехови за печење

Совршено вклопување: Euronorm плеховите за печење можат совршено да се постават на робусните L-шини на полиците и повторно лесно да се отстранат. Сепак, секој пекарски уред на Liebherr е експлицитно дизајниран да користи стандардизирани плехови за печење.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Замрзнувач за пекара со статично ладење
GTIN 9005382241899
класификација Performance
Годишна потрошувачка на енергија 1.241 kWh/a
Климатска класа 7
Sicherheitsklasse 5
Акустична моќност 49 dB
Разладно средство R 290
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 2,0 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Изолирање 63/67 mm
Управување Електронска контрола
Работење Touch
Аларм кога ќе снема струја може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
Аларм за дефект на уредот може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Приказ на температурата надворешен дигитален
Аларм за отворена врата на фрижидерот
Аларм за отворена врата на замрзнувачот може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
AlarmLightAmplifier
SuperCool
SuperFrost може да се гледа на уредот и преку SmartMonitoring
Поставување јазик
Заклучување на екранот може да се прилагоди преку уредот
Електронска брава на вратата
Vernetzbarkeit надградлив
Замрзнувач со бруто волумен 496 l
Замрзнување на нето волумен 402 l
Опсег на температура -9 °C до -26 °C
Технологија на ладење SmartFrost
Систем за ладење Статички
Процес на одмрзнување рачно
Фиоки во делот за замрзнување 0
Број полици 1
приспособливо 0
Боја на куќиште Бела
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на врата Бела
Материјал на врата/капак Челик
Рачка Рачка од алуминиумски шипки
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на полиците Држачи за полици од челик со хром и никел, во форма L (1.4301 / AISI 304)
Материјал на ногалки за нивелирање Поцинкуван челик
Türe selbstschließend
SoftSystem
Вметнување 600x400mm (напречен жлеб)
Стопирач за врата може да се смени десно
Променлив систем за заптивање на врата
Прилагодливи стапала 2
Рачки за транспорт
Rollen
Тип на тркалца
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 3.000 mm
Брава механички
Вкупен бруто волумен 496 l
Вкупен нето волумен 402 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 168,3 / 74,7 / 76,9 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.720,0 / 765,0 / 840,0 mm
Тежина (без пакување) 87 kg
Тежина (со пакување) 94 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.