FCFvg 4002 Performance Комбинација за ладење и замрзнување

Вкупен бруто волумен 377 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина (со пакување) 204,4 / 59,7 / 65,4 cm
Разладно средство R 600a

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната UKCA/CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

За да избегнете случајно избирање на поставки, корисничкото мени може да се заклучи. Звучните аларми може да се потврдат и кога е активирана функцијата за заклучување. Ова осигурува дека може да се извршат сите потребни записи - а сите несакани не. За поголема безбедност при ракување со вашиот Liebherr уред.

Внатрешност безбедна за храна

Внатрешност безбедна за храна

Сите материјали користени во Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија се безбедни за храна и погодни за складирање на неспакувана храна.

LED осветлување на таванот

LED осветлување на таванот

Дури и во темна средина, LED осветлувањето на таванот обезбедува одлично осветлување на внатрешноста. Благодарение на оптималната прегледност, производот кој што го барате е веднаш достапен, што значи дека вратата може брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се заштедува на трошоците за енергија.

Функција за потсетување

Функција за потсетување

Функцијата за потсетување ве известува кога е на ред следното основно чистење или годишен сервис. Интервалот може да се избере преку однапред дефинирани опции и да се постави директно на уредот така што вие се фокусирате единствено на вашата работа.

ЛЕД-осветлување

ЛЕД-осветлување

Дури и во темна средина, ЛЕД-осветлувањето обезбедува одлично осветлување на внатрешноста. Благодарение на оптималната прегледност, бараниот производ е веднаш достапен, вратата може бргу да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува време за барање на нешто - и пред сѐ на трошоците за енергија. ЛЕД-осветлувањето вградено на површината го олеснува чистењето.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални Liebherr уреди за пекари и угостителство се опремени со механичка брава со два клуча. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Внатрешност која лесно се чисти

Внатрешност која лесно се чисти

Пластичниот внатрешен дел е направен од полистирен: пластика која е цврста, без мирис и може целосно да се рециклира. Беспрекорно произведен како еден дел, нема скриени вдлабнатини за собирање на нечистотија, а големите агли може да се исчистат брзо и лесно. Совршена комбинација на одржливост и хигиена.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

SafetyStop

SafetyStop

Решеткастата полица со граничник за извлекување обезбедува стабилност и безбедна работна средина: Решеткастата полица не може да се извлече по грешка - дури и ако работите станат малку бурни. При полнење или празнење на уредот, тој останува сигурно фиксиран во положбата - и вие сте поштедени од какви било несреќи.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Уредите се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

Ултра ефикасен

Ултра ефикасен

Поскапувањето на струјата ги зголемува барањата за ефикасност на фрижидерите и замрзнувачите. Од компресорот до заптивката, до осветлувањето и електрониката, Liebherr целосно го користи потенцијалот за заштеда за сите компоненти. Резултатот е импресивен - особено во однос на оперативните трошоци во текот на работниот век.

Интуитивна навигација низ менито

Интуитивна навигација низ менито

Достапност на врвот од вашите прсти: Прочитајте го статусот на апаратот од контролната табла вградена во вратата без потреба од отворање. Водењето низ менито е самообјасниво и се контролира преку три копчиња на допир.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Комбинација за ладење и замрзнување
GTIN 9005382247419
класификација Performance
Годишна потрошувачка на енергија 525 kWh/a
Климатска класа 5
Систем за ладење на дел за ладење Динамички
Sicherheitsklasse 5
Процес на одмрзнување автоматски
Акустична моќност 48 dB
Разладно средство R 600a
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 2,0 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Управување Електроника на допир
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Приказ на температурата надворешен дигитален
SmartMonitoring-fähig Ja
Vernetzbarkeit надградлив
може трајно да се вклуич
може да се затемни
Ладење со бруто волумен 267 l
Внатрешно осветлување
Опсег на температура -9 °C до -26 °C
Систем за ладење Статички
Процес на одмрзнување рачно
Фиоки во делот за замрзнување 3
Број полици 3
приспособливо 0
Замрзнување на бруто волумен 110 l
Замрзнување на нето волумен 45 l
Боја на куќиште Бела
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на врата Бела
Материјал на врата/капак Целосна врата
Рачка Рачка од алуминиумски шипки
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на полиците
Материјал на ногалки за нивелирање Поцинкуван челик
Türe selbstschließend
Стопирач за врата може да се смени десно
Прилагодливи стапала 2
Rollen
Тип на тркалца
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 3.000 mm
Брава механички
Број на полици во дел за ладење 4
приспособливо 3
Вкупен бруто волумен 377 l
Вкупен нето волумен 232 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина (со пакување) 204,4 / 59,7 / 65,4 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.080,0 / 615,0 / 725,0 mm
Тежина (со пакување) 85 kg
Тежина (без пакување) 79 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 40 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 45 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.