GGPv 6590 ProfiPremiumline Замрзнувач GN 2/1 со ладење со циркулација на воздух

Вкупен бруто волумен 597 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина (со пакување) 212 / 70 / 83 cm
Разладно средство R 600a

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Помош за отворање со ножен педал

Помош за отворање со ножен педал

Уредите може соодветно да се отворат со интегрираниот или дополнително додаден ножен педал дури и кога рацете ви се зафатени. Особено на професионално поле, оваа функција го прави користењето на фрижидерите и замрзнувачите значително полесно затоа што вратата може да се отвори без внесување на рацете, без непотребно да губите време.

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Надворешното куќиште е изработено со странични ѕидови во еден дел без празнини и затоа е многу хигиенско и лесно се чисти. Нерѓосувачкиот челик е легура од нерѓосувачки челик и е особено стабилна; идеален на професионалното поле.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Преклопете ја надолу отстранливата машинска табла

Преклопете ја надолу отстранливата машинска табла

Компонентите за ладење се безбедни,лесно достапни и интегрирани во горниот дел. За да може подобро да се исчисти, областа на таблата со компресор може малку да се искоси нагоре, обезбедувајќи многу добра пристапност. На пример, филтерот на кондензаторот, којшто е поставен зад областа на машинската табла, може лесно да се исчисти без да треба да го поместувате апаратот.

Ногалки со приспособлива висина

Ногалки со приспособлива висина

Каде секојдневната хигиена е важна, ногалките со приспособлива висина обезбедуваат доволно растојание од земјата и го прават чистењето под уредот лесно и удобно.

NoFrost технологија

NoFrost технологија

Никогаш повеќе чистење мраз: За сигурна долготрајна свежина апаратите на Liebherr со NoFrost технологија нудат капацитет на ладење со професионален квалитет. Храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух, а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната.

Сериски Bus-интерфејс

Сериски Bus-интерфејс

Со помош на серискиот Bus-интерфејс, уредите можат да се приклучат на надворешен систем за следење. Доколку системот за следење поврзан преку интерфејс не е достапен, достапен е комплет за обновување на конвертер за интерфејс како дополнителна опрема кој што може да се користи за поврзување на компјутер или лаптоп. Со користење на Bus-интерфејсот, може да се поврзат до 20 уреди во серија и да бидат вмрежени. На овој начин температурата и алармот може да се документираат и архивираат, на пр., преку SmartMonitoring.

SwingLine

SwingLine

Елегантниот SwingLine дизајн со странични светли краеви ги прават овие уреди прв избор за највисоките барања за дизајн. Елегантниот заоблен дизајн ги прави уредите на Liebherr визуелно впечатливи на професионално поле. SwingLine вратите се ергономски, лесно се отвораат и лесно се чистат со страничниот дел на рачката интегриран долж висината на вратата.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Замрзнувач GN 2/1 со ладење со циркулација на воздух
GTIN 9005382196298
класификација ProfiPremiumline
Климатска класа 5
Класа на енергетска ефикасност B
Годишна потрошувачка на енергија 1.165 kWh/a
Климатска класа 5
Sicherheitsklasse 5
Акустична моќност 60 dB
Разладно средство R 600a
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 1,5 A
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Мерни методи за потрошувачка на енергија EN 16825
Управување Електронска контрола
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Приказ на температурата надворешен дигитален
Potentialfreier Kontakt
SmartMonitoring-fähig Ja
Vernetzbarkeit надградлив
Внатрешно осветлување
Опсег на температура -10 °C до -26 °C
Технологија на ладење NoFrost
Систем за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Број полици 4
приспособливо 4
Замрзнување на бруто волумен 597 l
Замрзнување на нето волумен 465 l
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата/капак Нерѓосувачки челик
Рачка Рачка во вид на лајсна
Материјал на внатрешен сад Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Материјал на полиците Решетки од челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Материјал на ногалки за нивелирање Не’рѓосувачки челик
Türe selbstschließend
Вметнување GN 2/1, 530x650mm (надолжен жлеб)
Стопирач за врата може да се смени десно
Променлив систем за заптивање на врата
Прилагодливи стапала 4
Rollen
Тип на тркалца
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 3.800 mm
Брава механички
Дизајн на врата Swingline дизајн
Вкупен бруто волумен 597 l
Вкупен нето волумен 465 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина (со пакување) 212 / 70 / 83 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.220,0 / 745,0 / 875,0 mm
Тежина (со пакување) 131 kg
Тежина (без пакување) 115,00 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за замрзнување 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.