FRFCvg 5501 Perfection Ладилник со ладење со циркулација на воздух

Вкупен бруто волумен 571 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 181,8 / 74,7 / 76,9 cm
Група на производ Ладилник со ладење со циркулација на воздух
Разладно средство R 600a
Класа на енергетска ефикасност C

Температурен опсег -2 °C/+15 °C

Температурен опсег -2 °C/+15 °C

Вкусно подолго време: Liebherr фрижидерите имаат продолжен температурен опсег од -2°C до +15°C– така што дури и месото останува свежо и вкусно подолго време.

Заменлива заптивка на вратата

Заменлива заптивка на вратата

Заштедете време и пари: Приклучните заптивки на вратите на Liebherr може лесно да се заменат. Доколку заптивката е оштетена, можете сами да ја замените без употреба на алатки.

Светлосен аларм

Светлосен аларм

Во случај на неконтролирано зголемување на температурата, ако вратата е оставена отворена или има други проблеми, внатрешното светло на апаратот ќе почне да трепка. Во случај на уреди со стаклени врати, ова брзо открива кога е потребно дејство. Во случај на уреди со цврста врата, внатрешноста која трепка предупредува веднаш да се затвори вратата за да се зачува квалитетот на складираните работи.

Компатибилен со стандардни садови

Компатибилен со стандардни садови

Liebherr фрижидерите за угостителската индустрија воглавно се дизајнирани за употреба со садови за угостителство со Еуро стандард. Ова значи дека секој стандарден сад користен досега ќе се вклопи и во вашиот нов Liebherr.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Еве колку е лесно да се поврзе Liebherr: Со можноста за WiFi и LAN интерфејс, апаратите може без напор да се поврзат со надворешни системи, како што е SmartMonitoring од Liebherr. Со решението за дигитален мониторинг, температурата на складирање се следи и документира практично и безбедно преку последователно поставениот интерфејс.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и максималната температура која била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Резервни делови достапни десет години

Резервни делови достапни десет години

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот професионален уред долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години откако ќе заврши производството. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливите тркалца, професионалните уреди на Liebherr остануваат исклучително подвижни. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

Променлива шарка на вратата

Променлива шарка на вратата

Професионалните уреди од Liebherr се стандардно опремени со шарка за отворање на десната страна. Без многу напор – и без дополнителни делови – шарката на вратата може да се смени на левата страна. Ова ви овозможува максимална слобода при изборот на вашата локација за инсталација.

15 годишен дизајн на компоненти

15 годишен дизајн на компоненти

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и траен. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови откако ќе заврши производството, го прават Liebherr уредот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна употреба.

Демо-режим

Демо-режим

За цели на обука или изложби, функциите на уредот може да се симулираат во демо-режим без да мора оперативно да се ракува со апаратот. На овој начин се заштедува на време и пари бидејќи функцијата за ладење не е потребна.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

За да избегнете случајно избирање на поставки, корисничкото мени може да се заклучи. Звучните аларми може да се потврдат и кога е активирана функцијата за заклучување. Ова осигурува дека може да се извршат сите потребни записи - а сите несакани не. За поголема безбедност при ракување со вашиот Liebherr уред.

Енергетска ознака според Директивата на ЕУ 2015/1094

Енергетска ознака според Директивата на ЕУ 2015/1094

Енергетска ефикасност на прв поглед: Енергетската ознака покажува колку се економични професионалните уреди на Liebherr. Оваа ниска потрошувачка на енергија исто така се претвора во ниски вкупни оперативни трошоци.

SafetyStop

SafetyStop

Решеткастата полица со граничник за извлекување обезбедува стабилност и безбедна работна средина: Решеткастата полица не може да се извлече по грешка - дури и ако работите станат малку бурни. При полнење или празнење на уредот, тој останува сигурно фиксиран во положбата - и вие сте поштедени од какви било несреќи.

Скриено мени за клиенти

Скриено мени за клиенти

Заштитено, сигурно, едноставно: Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки за уредот, како што е ресетирање на фабрички поставки. Бидејќи овие информации и поставките се наоѓаат на посебно ниво на мени заштитено со код, се избегнуваат несакани промени или манипулации.

Скриено сервисно мени

Скриено сервисно мени

Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки, како што е ресетирање на фабрички поставки. Преку извршување на фини технички прилагодувања, уредот може да се прилагоди на вашите специфични потреби.

Внатрешност безбедна за храна

Внатрешност безбедна за храна

Сите материјали користени во Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија се безбедни за храна и погодни за складирање на неспакувана храна

Без потреба за одржување

Без потреба за одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Нема дополнителни барања за чистење.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални Liebherr уреди за пекари и угостителство се опремени со механичка брава со два клуча. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната UKCA/CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Внатрешност која лесно се чисти

Внатрешност која лесно се чисти

Пластичниот внатрешен дел е направен од полистирен: пластика која е цврста, без мирис и може целосно да се рециклира. Беспрекорно произведен како еден дел, нема скриени вдлабнатини за собирање на нечистотија, а големите агли може да се исчистат брзо и лесно. Совршена комбинација на одржливост и хигиена.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Уредите се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

SuperCool

SuperCool

Дали сакате вашиот фрижидер да ја одржува својата оптимална температура, дури и кога имате наместено собна температура при купување? Тогаш ова е работа за SuperCool: Откако ќе се активира, вашиот Liebherr ги подобрува своите перформанси додека свежата храна не стане ладна како и остатокот од содржината. SuperCool потоа се исклучува автоматски - по максимум 12 часа.

Решеткаста полица со граничник за извлекување

Решеткаста полица со граничник за извлекување

Стабилен, издржлив, проветрен: Цврстите решетки отпорни на корозија, направени од обложен челик, поддржуваат дури и тешки работи. Во исто време тие гарантираат постојана циркулација на воздухот и одлична температурна стабилност. Граничник за извлекување ја спречува полицата да се лизне кога ги вадите предметите од уредот.

Температурната стабилност ги исполнува барањата за DIN EN 16825:2015/Ладење

Температурната стабилност ги исполнува барањата за DIN EN 16825:2015/Ладење

Температурните бранувања мора да бидат минимални за да се осигура дека е зачуван квалитетот на храната. Liebherr фрижидерите одржуваат стабилна температура која се движи помеѓу -1°C и 5°C. Ова не само што ја одржува климата за складирање, туку и вредноста на вашите намирници и состојки.

Интуитивна навигација низ менито

Интуитивна навигација низ менито

Достапност на врвот од вашите прсти: Прочитајте го статусот на апаратот од контролната табла вградена во вратата без потреба од отворање. Водењето низ менито е самообјасниво и се контролира преку три копчиња на допир.

Жичен кондензатор

Жичен кондензатор

Нечистите кондензатори се скапи за чистење и поради тоа фрижидерите се поподложни на дефекти. Сепак, нашите трајни кондензатори од метална цевка ги спречуваат наслагите од маснотии и нечистотии, не бараат одржување и обезбедуваат одлични перформанси и ефикасност на ладење многу години. Исто така, можете да бидете задоволни со ниските оперативни трошоци.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Надворешното куќиште е изработено со странични ѕидови во еден дел без празнини и затоа е многу хигиенско и лесно се чисти. Нерѓосувачкиот челик е легура од нерѓосувачки челик и е особено стабилна; идеален на професионалното поле.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ногалки со приспособлива висина

Ногалки со приспособлива висина

Каде секојдневната хигиена е важна, ногалките со приспособлива висина обезбедуваат доволно растојание од земјата и го прават чистењето под уредот лесно и удобно.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Ладилник со ладење со циркулација на воздух
GTIN 9005382241813
класификација Perfection
Класа на енергетска ефикасност C
Годишна потрошувачка на енергија 620 kWh/a
Климатска класа 5
Sicherheitsklasse 5
Акустична моќност 49 dB
Разладно средство R 600a
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 2,0 A 55 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Управување Електронска контрола
Работење Touch
Приказ на температурата надворешен дигитален
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
SmartMonitoring-fähig Ja
Vernetzbarkeit надградлив
може трајно да се вклуич
може да се затемни
Ладење со бруто волумен 571 l
Ладење со нето волумен 419 l
Опсег на температура -2 °C до +15 °C
Систем за ладење Динамички
Внатрешно осветлување ЛЕД таванско осветлување
Процес на одмрзнување автоматски
Број полици 5
оттаму прилагодив по висина 4
Подна решетка
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Не’рѓосувачки челик
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата/капак Целосна врата
Рачка Рачка од алуминиумски шипки
Материјал на внатрешен сад Пластика со сребрена боја
Материјал на полиците Решетки обложени со пластика
Материјал на ногалки за нивелирање Не’рѓосувачки челик
Türe selbstschließend
SoftSystem
Вметнување GN 2/1, 650x530mm (напречен жлеб)
Стопирач за врата може да се смени десно
Променлив систем за заптивање на врата
Прилагодливи стапала 4
Рачки за транспорт
Rollen
Тип на тркалца
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 3.000 mm
Брава механички
Вкупен бруто волумен 571 l
Вкупен нето волумен 419 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 181,8 / 74,7 / 76,9 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 1.850,0 / 765,0 / 840,0 mm
Тежина (без пакување) 77 kg
Тежина (со пакување) 86 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.