FRPSrh 1412 Perfection Ладилник GN 2/1 со ладење со циркулација на воздух

Вкупен бруто волумен 1.360 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 211,5 / 142,7 / 86,7 cm
Група на производ Ладилник GN 2/1 со ладење со циркулација на воздух

Внатрешност и надворешност од нерѓосувачки челик

Внатрешност и надворешност од нерѓосувачки челик

Хигиената е врвен приоритет на местата каде што се чува храна. Имајќи го предвид ова, длабоко вовлечената внатрешна облога од нерѓосувачки челик Gastronorm 2/1 е направена од хигиенски нерѓосувачки челик и ги избегнува функционалните делови што се тешки за чистење. Страничните плочи од хомоген нерѓосувачки челик на надворешното куќиште, со изолационен слој, се, исто така, особено лесни за чистење. Фрижидерите и замрзнувачите од нерѓосувачки челик GN 2/1 се отпорни на млаз вода и одвнатре и однадвор, во согласнсот со IPX5.

LED осветлување на таванот

LED осветлување на таванот

Дури и во темна средина, LED осветлувањето на таванот обезбедува одлично осветлување на внатрешноста. Благодарение на оптималната прегледност, производот кој што го барате е веднаш достапен, што значи дека вратата може брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се заштедува на трошоците за енергија.

Интегриран WiFi/LAN интерфејс

Интегриран WiFi/LAN интерфејс

WiFi/LAN интерфејсот ви овозможуваат лесно да ги поврзите апаратите со Liebherr SmartMonitoring или постојните локални системи.

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Надоградба со WiFi/LAN интерфејс

Еве колку е лесно да се поврзе Liebherr: Со можноста за WiFi и LAN интерфејс, апаратите може без напор да се поврзат со надворешни системи, како што е SmartMonitoring од Liebherr. Со решението за дигитален мониторинг, температурата на складирање се следи и документира практично и безбедно преку последователно поставениот интерфејс.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и максималната температура која била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Внатрешност безбедна за храна

Внатрешност безбедна за храна

Сите материјали користени во Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија се безбедни за храна и погодни за складирање на неспакувана храна.

Лесно пристапни компоненти за ладење

Лесно пристапни компоненти за ладење

Компонентите за ладење се лесно пристапни, бидејќи се интегрирани во горниот дел од одделот на машинеријата што значително го зголемува капацитетот на внатрешноста. Предниот дел може лесно да се подигне за да се олесни сервисирањето. Ако се отвори повеќе од 45°, може целосно да се откачи.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

За да избегнете случајно избирање на поставки, корисничкото мени може да се заклучи. Звучните аларми може да се потврдат и кога е активирана функцијата за заклучување. Ова осигурува дека може да се извршат сите потребни записи - а сите несакани не. За поголема безбедност при ракување со вашиот Liebherr уред.

Електроника со вграден приказ на температурата

Електроника со вграден приказ на температурата

Електрониката на допир лесна за употреба ја контролира функцијата за заштеда на енергија според фактичките потреби. Интегрираниот логер на податоци ја регистрира и ја зачувува минималната и максималната внатрешна температура за документацијата во сообразност со HACCP.

Испуст на подот

Испуст на подот

Лесно се постигнуваат високите нивоа на хигиена: Вградениот испуст на подот во угостителскиот уред на Liebherr овозможува практично чистење во мали простории. Водата едноставно истекува и вашиот уред е повторно чист.

Вертикално LED осветлување

Вертикално LED осветлување

Вертикалното LED осветлување обезбедува оптимално осветлување на внатрешноста низ целата висина на уредот. Благодарение на совршената прегледност за сите нивоа, нештото кое го барате е веднаш достапно, вратата може повторно брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се на трошоците за енергија.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

Компатибилен со стандардни садови

Компатибилен со стандардни садови

Liebherr фрижидерите за угостителската индустрија воглавно се дизајнирани за употреба со садови за угостителство со Еуро стандард. Ова значи дека секој стандарден сад користен досега ќе се вклопи и во вашиот нов Liebherr.

LED осветлување на таванот

LED осветлување на таванот

Дури и во темна средина, LED осветлувањето на таванот обезбедува одлично осветлување на внатрешноста. Благодарение на оптималната прегледност, производот кој што го барате е веднаш достапен, што значи дека вратата може брзо да се затвори, а внатрешната температура останува стабилна. Ова ви заштедува на непотребно барање на она што ви треба - и пред се заштедува на трошоците за енергија.

Механичка брава

Механичка брава

Сите професионални Liebherr уреди за пекари и угостителство се опремени со механичка брава со два клуча. На овој начин можете да бидете сигурни дека неовластени лица нема да пристапат до вашите складирани работи.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната UKCA/CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Ултра ефикасен

Ултра ефикасен

Поскапувањето на струјата ги зголемува барањата за ефикасност на фрижидерите и замрзнувачите. Од компресорот до заптивката, до осветлувањето и електрониката, Liebherr целосно го користи потенцијалот за заштеда за сите компоненти. Резултатот е импресивен - особено во однос на оперативните трошоци во текот на работниот век.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Уредите се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

SmartMonitoring

SmartMonitoring

Решението за дигитален мониторинг на Liebherr веродостојно ја следи и документира температурата на складирање и веднаш ве предупредува во случај на бранувања. За максимална безбедност при ладењето и замрзнувањето, како и оптимална заштита на вашата скапоцена содржина.

Температурна зона +1 °C/+15°C

Температурна зона +1 °C/+15°C

Апаратите на Liebherr наменети за угостителство и пекари импресионираат со стабилна температура на складирање во опсегот помеѓу +1 °C и +15 °C - за подолго свежа и вкусна храна.

Ултра ефикасен

Ултра ефикасен

Поскапувањето на струјата ги зголемува барањата за ефикасност на фрижидерите и замрзнувачите. Од компресорот до заптивката, до осветлувањето и електрониката, Liebherr целосно го користи потенцијалот за заштеда за сите компоненти. Резултатот е импресивен - особено во однос на оперативните трошоци во текот на работниот век.

Резервни делови достапни десет години

Резервни делови достапни десет години

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот професионален уред долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години откако ќе заврши производството. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Јасни информации за уредот

Јасни информации за уредот

Сите информации за уредот треба да бидат достапни баш кога ви се потребни. Затоа секој Liebherr го содржи својот сериски и сервисен број, како и ознаката на моделот на екранот, од каде што може лесно да се прочита. Фрустрирачките пребарувања или дури и потребата да се расчисти внатрешноста за да може да се прочитаат информациите сега се минато.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливите тркалца, професионалните уреди на Liebherr остануваат исклучително подвижни. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

15 годишен дизајн на компоненти

15 годишен дизајн на компоненти

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и траен. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови откако ќе заврши производството, го прават Liebherr уредот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна употреба.

Демо-режим

Демо-режим

За цели на обука или изложби, функциите на уредот може да се симулираат во демо-режим без да мора оперативно да се ракува со апаратот. На овој начин се заштедува на време и пари бидејќи функцијата за ладење не е потребна.

Заклучување на екранот

Заклучување на екранот

За да избегнете случајно избирање на поставки, корисничкото мени може да се заклучи. Звучните аларми може да се потврдат и кога е активирана функцијата за заклучување. Ова осигурува дека може да се извршат сите потребни записи - а сите несакани не. За поголема безбедност при ракување со вашиот Liebherr уред.

SafetyStop

SafetyStop

Решеткастата полица со граничник за извлекување обезбедува стабилност и безбедна работна средина: Решеткастата полица не може да се извлече по грешка - дури и ако работите станат малку бурни. При полнење или празнење на уредот, тој останува сигурно фиксиран во положбата - и вие сте поштедени од какви било несреќи.

Скриено мени за клиенти

Скриено мени за клиенти

Заштитено, сигурно, едноставно: Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки за уредот, како што е ресетирање на фабрички поставки. Бидејќи овие информации и поставките се наоѓаат на посебно ниво на мени заштитено со код, се избегнуваат несакани промени или манипулации.

Скриено сервисно мени

Скриено сервисно мени

Скриеното мени за клиенти им дава на корисниците информации за статусот на уредот или им овозможува да направат детални поставки, како што е ресетирање на фабрички поставки. Преку извршување на фини технички прилагодувања, уредот може да се прилагоди на вашите специфични потреби.

Без потреба за одржување

Без потреба за одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Нема дополнителни барања за чистење.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната UKCA/CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплет за поставување еден до друг (Side-by-side)

Комплетот со додатоци овозможува уредно и сигурно решение за поставување на повеќе апарати. Уредите се цврсто поврзани едни со други преку профилна шина, така што тие формираат беспрекорно еднаков преден дел и не можат да се лизгаат. Нивното фиксирање го овозможува препорачаното растојание и спречува создавање на кондензација помеѓу апаратите.

SuperCool

SuperCool

Дали сакате вашиот фрижидер да ја одржува својата оптимална температура, дури и кога имате наместено собна температура при купување? Тогаш ова е работа за SuperCool: Откако ќе се активира, вашиот Liebherr ги подобрува своите перформанси додека свежата храна не стане ладна како и остатокот од содржината. SuperCool потоа се исклучува автоматски - по максимум 12 часа.

Температурен опсег +1 °C/+15 °C

Температурен опсег +1 °C/+15 °C

Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија имаат импресивно стабилен температурен опсег од 1 °C до 15 °C - обезбедувајќи свежа и вкусна храна уште подолго време.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ногалки со приспособлива висина

Ногалки со приспособлива висина

Каде секојдневната хигиена е важна, ногалките со приспособлива висина обезбедуваат доволно растојание од земјата и го прават чистењето под уредот лесно и удобно.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Група на производ Ладилник GN 2/1 со ладење со циркулација на воздух
GTIN 9005382259337
класификација Perfection
Климатска класа 5
Sicherheitsklasse 5
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Приклучна вредност 4,0 A 216,8 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Управување Електронска контрола
Работење Touch & Swipe
Приказ на температурата надворешен дигитален
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
SmartMonitoring-fähig Ja
Vernetzbarkeit интегриран, отстранлив
може трајно да се вклуич
може да се затемни
Ладење со бруто волумен 1.360 l
Ладење со нето волумен 1.096 l
Опсег на температура +1 °C до +15 °C
Систем за ладење Динамички
Внатрешно осветлување ЛЕД светлосна лента лево
Процес на одмрзнување автоматски
Број полици 8
оттаму прилагодив по висина 8
Подна решетка
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата/капак Изолациона стаклена врата со хром-никел челична рамка
Рачка Рачка во вид на лајсна
Материјал на внатрешен сад Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Материјал на полиците Решетки обложени со пластика
Материјал на ногалки за нивелирање Хром-никел-челик
Türe selbstschließend
Вметнување GN 2/1, 530x650mm (надолжен жлеб)
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Прилагодливи стапала 5
Rollen
Кружење на ладењето
Должина на кабел за поврзување 3.000 mm
Брава механички
Вкупен бруто волумен 1.360 l
Вкупен нето волумен 1.096 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 211,5 / 142,7 / 86,7 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.220,0 / 1.470,0 / 900,0 mm
Тежина (без пакување) 178 kg
Тежина (со пакување) 201 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 60 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.