Во делот за ладење се складира идеално следната храна:

 • Храна која се јаде во кратко време (на пр. веќе подготвени јадења, остатоци од јадења и торти).
 • Храна со подолга трајност (на пр. конзерви, слатко и мармалад).
 • Храна која не сакате да ја јадете толку ладна (на пр. јогурт).
 • Храна којашто сè уште зрее (на пр. сирење)
 • Производи за растопување и одмрзнување
 • Во горното подрачје: Овошје и зеленчук чувствителни на ладно (на пр. тиквички, краставици, компири и ананас).

Најтоплата температурна зона во ладилникот е вратата на ладилникот. Па така, полиците на вратата се одлично место за лименки, туби, пијалоци и лесни путери за мачкање како и совршено созреано сирење. Исто така тука може да се чува и млеко без размислување. Живото млеко напротив би требало да се складира во BioFresh-Safe.

Оваа храна се чувствува особено добро во Вашиот BioFresh-Safe:

 • Овошје и зеленчук (при повисока влажност на воздухот)
 • Млеко, риба, колбаси и месни производи (при помала влажност на воздухот)
 • Јајца
 • Веќе отворена храна

Уживајте во Вашата салата до 8 дена, Вашите свежи јагоди до 4 дена и Вашето вкусно телешко до 6 дена подолго отколку при складирање во делот за ладење.

Дали имате дополнително Fish & Seafood-Safe (BioFresh-Plus)? Уште подобро.

Бидејќи тука рибата и морските плодови во споредба со делот за ладење имаат дури двојно подолга трајност. Еден пример: Свежиот лосос останува наместо само еден ден дури до 4 дена свеж.

Дали имате BioCool-уред? Еве ги нашите совети за идеалното складирање:

 • Местото на месото, колбасите, млечните производи, јајцата и рибата е во најдолното подрачје од ладилникот
 • Овошјето и зеленчукот остануваат најдолго свежи во BioCool-Box

За сигурно замрзнување на свежата храна, бидејќи сите Liebherr-уреди имаат дел за замрзнување со 4 ѕвезди, односно преграда за замрзнување. Благодарение на ледените температури од најмалку -18 °C преградата е идеална за долготрајно складирање повеќе месеци.

Така подрачјето за замрзнување е идеално за складирање на длабоко смрзната храна и за производство на коцки лед.

Немате ниту подрум ниту шпајз? Тогаш сте дефинитивно правилно опремени со подрумската преграда.

Бидејќи тука се складира храна којашто во никој случај не смее во делот за ладење. Тоа е: храна којашто е исклучиво чувствителна на ладно и светло, чија идеална температура на складирање изнесува над 9°C (на пр. банани, домати, краставици, секаков вид јужно овошје, компири и кромид).