Складирање пури во хумидор

Експертите за пури често се нарекуваат себеси Aficionados (шпански: љубители). Прав Aficionado при првиот допир ќе препознае дали пурата е правилно чувана. Вредните пури во хумидорот од Liebherr ја имаат најдобрата околина за складирање и може да зреат подолго време. Висококвалитетна електроника на допир со сензори за влажност гарантираат дека саканата температура и влажност се прецизно поставени.

Квалитет на складирање за скапи пури

 • Трајно задоволство со правилно складирање
  Премиум пурите се висококвалитетни природни производи, коишто се произведуваат рачно при долг процес и под силна контрола на квалитетот. За задржување на природните ароми важно е да бидат правилно складирани. Правилно складирана пура има мек, еластичен горен лист. Лежи пријатно и тешко на рака и испушта сочен, оригинален мирис. Хумидорот ZKes 453 од Liebherr на љубителите на пури им овозможува совршена микроклима и можности за прилагодување за складирање на вашите богатства.

  Стилски зачувани премиум пури Трајно задоволство со правилно складирање

  Премиум пурите се висококвалитетни природни производи, коишто се произведуваат рачно при долг процес и под силна контрола на квалитетот. За задржување на природните ароми важно е да бидат правилно складирани. Правилно складирана пура има мек, еластичен горен лист. Лежи пријатно и тешко на рака и испушта сочен, оригинален мирис. Хумидорот ZKes 453 од Liebherr на љубителите на пури им овозможува совршена микроклима и можности за прилагодување за складирање на вашите богатства.

 • Постојана температура и висока влажност на воздухот
  За оптимална арома е важна изедначена синергија помеѓу температурата и влажноста на воздухот. Затоа што премиум пурите се осетлив природен производ. За постојано задржување на вредноста, потребени ви се слични услови како во тропскиот дом на тутунот – Карипските Острови, Јужна Америка или Јужна Азија. Во хумидорот од Liebherr пурите може да се складираат и да стојат подолг временски период под совршени атмосферски услови. Со помош на иновативната технологија во секое време се задржуваат посакуваната постојана температура и големата влажност на воздухот.

  Посакувана тропска клима Постојана температура и висока влажност на воздухот

  За оптимална арома е важна изедначена синергија помеѓу температурата и влажноста на воздухот. Затоа што премиум пурите се осетлив природен производ. За постојано задржување на вредноста, потребени ви се слични услови како во тропскиот дом на тутунот – Карипските Острови, Јужна Америка или Јужна Азија. Во хумидорот од Liebherr пурите може да се складираат и да стојат подолг временски период под совршени атмосферски услови. Со помош на иновативната технологија во секое време се задржуваат посакуваната постојана температура и големата влажност на воздухот.

 • Оптимално заштитени висококвалитетни производи од познати марки
  Откако ќе се обере, тутунот се преработува при долг процес под строго контролирани услови. Се суши, ферментира, внимателно се селектира и искусни виткачки го прават во пури од скапи марки. Експерти го тестираат секое парче, за да проверат повеќе фактори, како на пример, тежина или цврстина. Тим од дегустатори се последната фаза за контрола. Високиот производствен квалитет оптимално се заштитува со помош на електрониката со допир заедно со достапните сензори за влажност.

  Обезбедување на квалитетот Оптимално заштитени висококвалитетни производи од познати марки

  Откако ќе се обере, тутунот се преработува при долг процес под строго контролирани услови. Се суши, ферментира, внимателно се селектира и искусни виткачки го прават во пури од скапи марки. Експерти го тестираат секое парче, за да проверат повеќе фактори, како на пример, тежина или цврстина. Тим од дегустатори се последната фаза за контрола. Високиот производствен квалитет оптимално се заштитува со помош на електрониката со допир заедно со достапните сензори за влажност.

 • Поединечни можности за прилагодување
  Ако пурите се складираат при пониска влажност на воздухот, ќе се исушат и ќе ја изгубат својата благородна арома. Ако влажноста е премногу голема, постои опасност од мувлосување на тутунот. Идеалната влажност на воздухот за складирање пури изнесува помеѓу 68 и 75 проценти. Што повеќе е подготвена пурата за пушење, толку повеќе треба влажноста на воздухот да се движи кон 68 проценти. Во хумидорот од Liebherr, три посебно контролирани циклуси на движење на воздухот, заедно со четири вентилатори, создаваат идеална клима за складирање за секоја потреба.

  Оставете ги да зреат или спонтано уживајте во нив Поединечни можности за прилагодување

  Ако пурите се складираат при пониска влажност на воздухот, ќе се исушат и ќе ја изгубат својата благородна арома. Ако влажноста е премногу голема, постои опасност од мувлосување на тутунот. Идеалната влажност на воздухот за складирање пури изнесува помеѓу 68 и 75 проценти. Што повеќе е подготвена пурата за пушење, толку повеќе треба влажноста на воздухот да се движи кон 68 проценти. Во хумидорот од Liebherr, три посебно контролирани циклуси на движење на воздухот, заедно со четири вентилатори, создаваат идеална клима за складирање за секоја потреба.

 • Различна опременост на внатрешниот простор
  Елегантното куќиште од не’росувачки челик со стаклена врата привлекува сечие внимание. Внатрешниот простор има две плочи од шпански кедар. Од ова дрво традиционално се прават кутии за пури, затоа што добро ја апсорбира влагата и потоа ја распределува рамномерно. Колекционерите овде може да чуваат пури и кутии за пури. Две слободни кутии од кедар што може да се отстранат, претставуваат елегантна можност за презентација. Со волумен од 39 литри, хумидорот овозможува доволно капацитет за краткотрајно и долготрајно складирање.

  Простор за складирање и презентирање Различна опременост на внатрешниот простор

  Елегантното куќиште од не’росувачки челик со стаклена врата привлекува сечие внимание. Внатрешниот простор има две плочи од шпански кедар. Од ова дрво традиционално се прават кутии за пури, затоа што добро ја апсорбира влагата и потоа ја распределува рамномерно. Колекционерите овде може да чуваат пури и кутии за пури. Две слободни кутии од кедар што може да се отстранат, претставуваат елегантна можност за презентација. Со волумен од 39 литри, хумидорот овозможува доволно капацитет за краткотрајно и долготрајно складирање.

 • Обмислен концепт за хигиена
  Како природен производ, пурите имаат потреба од беспрекорна хигиенска околина. Обработените материјали во внатрешниот простор на хумидорот овозможуваат најголема безбедност. Сите дрвени делови може да се извадат и да се исчистат поединечно. Пластиката во внатрешниот простор и во садот за вода може едноставно да се измие. Филтерот од активен јаглен гарантира дека воздухот во внатрешниот простор нема мириси. Исто така, контролниот приказ за температура и влажност на воздухот може да се прочита однадвор. Со тоа вратата не мора да се отвора за да се изврши контрола. Со тоа се спречува опасноста да навлезат спори и штетници.

  Безбедно заштитени Обмислен концепт за хигиена

  Како природен производ, пурите имаат потреба од беспрекорна хигиенска околина. Обработените материјали во внатрешниот простор на хумидорот овозможуваат најголема безбедност. Сите дрвени делови може да се извадат и да се исчистат поединечно. Пластиката во внатрешниот простор и во садот за вода може едноставно да се измие. Филтерот од активен јаглен гарантира дека воздухот во внатрешниот простор нема мириси. Исто така, контролниот приказ за температура и влажност на воздухот може да се прочита однадвор. Со тоа вратата не мора да се отвора за да се изврши контрола. Со тоа се спречува опасноста да навлезат спори и штетници.

 • Хумидор

  Дополнителни информации и технички детали ќе дознаете на деталниот приказ на хумидорот ZKes 453. Повеќе околу ZKes 453

  Видео

  Кај хумидорот од Liebherr, температурата и влажноста на воздухот може да се регулираат одделно. Ова овозможува совршена атмосфера за складирање за висококвалитетните пури.
  We need your consent This YouTube video is provided by Google*. If you load the video, your data - including your IP address - is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA. We have no influence over further data processing by Google. By clicking on "Accept", you consent to the transmission of data to Google for this video in accordance with Art. 6 (1) (a) GDPR and at the same time expressly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art. 49 (1) (a) GDPR. If you no longer wish to consent to each YouTube video individually in the future and wish to be able to load the videos without this blocker, you can also select "Always accept YouTube" and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other YouTube videos which you open on our website in the future. Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide suitable safeguards to protect your data and offset this shortcoming. Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, criminal prosecution or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective means of redress being available to you. You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the settings. For further information, please see our Data Protection Declaration and Google's Privacy Policy. *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  Кај хумидорот од Liebherr, температурата и влажноста на воздухот може да се регулираат одделно. Ова овозможува совршена атмосфера за складирање за висококвалитетните пури. Пушти видео
  Кај хумидорот од Liebherr, температурата и влажноста на воздухот може да се регулираат одделно. Ова овозможува совршена атмосфера за складирање за висококвалитетните пури.
  We need your consent This YouTube video is provided by Google*. If you load the video, your data - including your IP address - is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA. We have no influence over further data processing by Google. By clicking on "Accept", you consent to the transmission of data to Google for this video in accordance with Art. 6 (1) (a) GDPR and at the same time expressly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art. 49 (1) (a) GDPR. If you no longer wish to consent to each YouTube video individually in the future and wish to be able to load the videos without this blocker, you can also select "Always accept YouTube" and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other YouTube videos which you open on our website in the future. Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide suitable safeguards to protect your data and offset this shortcoming. Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, criminal prosecution or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective means of redress being available to you. You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the settings. For further information, please see our Data Protection Declaration and Google's Privacy Policy. *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

  Ладилници за вино

  Од приватно домаќинство до гастрономија: Liebherr нуди ладилници за вино за различни примени.

  Вино и пури – совршен пар

  Добра чаша вино со оригинална Cohiba или Montecristo, тоа е магична комбинација. Дознајте повеќе за целосното уживање во виното. Special Вино