LGPv 1420 MediLine Labor-замрзнувач со удобна електроника

Вкупен бруто капацитет 1.366 l
Bruttovolumen Gesamt 1.366 l
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 216 / 143 / 83 cm
SmartMonitoring може да се надгради, достапна е и мрежна апликација
Прилагодлив опсег на температура -9 °C до -26 °C

Однапред опремен SmartMonitoring

Однапред опремен SmartMonitoring

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. SmartCoolingHub, што е потребен за ова, може да се поврзе директно со овој уред преку однапред опремениот интерфејс RS 485.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Преклопете ја надолу отстранливата машинска табла

Преклопете ја надолу отстранливата машинска табла

Компонентите за ладење се безбедни,лесно достапни и интегрирани во горниот дел. За да може подобро да се исчисти, областа на таблата со компресор може малку да се искоси нагоре, обезбедувајќи многу добра пристапност. На пример, филтерот на кондензаторот, којшто е поставен зад областа на машинската табла, може лесно да се исчисти без да треба да го поместувате апаратот.

Сериски Bus-интерфејс

Сериски Bus-интерфејс

Со помош на серискиот Bus-интерфејс, уредите можат да се приклучат на надворешен систем за следење. Доколку системот за следење поврзан преку интерфејс не е достапен, достапен е комплет за обновување на конвертер за интерфејс како дополнителна опрема којшто може да се користи за поврзување на компјутер или лаптоп. Со користење на Bus-интерфејсот, може да се поврзат до 20 уреди во серија и да бидат вмрежени. Температурата и алармот може да бидат документирани и архивирани преку софтверот за следење на температурата на Liebherr.

SwingLine

SwingLine

Елегантниот SwingLine дизајн со странични светли краеви ги прават овие уреди прв избор за највисоките барања за дизајн. Елегантниот заоблен дизајн ги прави уредите на Liebherr визуелно впечатливи на професионално поле. SwingLine вратите се ергономски, лесно се отвораат и лесно се чистат со страничниот дел на рачката интегриран долж висината на вратата.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Група на производ Labor-замрзнувач со удобна електроника
GTIN 9005382197257
Годишна потрошувачка на енергија 2.654 kWh/a
Вкупен нето капацитет 980 l
Замрзнувач 980 l
Вкупен бруто капацитет 1.366 l
Bruttovolumen Gesamt 1.366 l
Bruttovolumen Gefrierteil 1.366 l
Nettovolumen Gefrierteil 980 l
Nettovolumen Gesamt 980 l
Разладно средство R 290
Систем за ладење на преграда на замрзнувач Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 4,0 A
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 216 / 143 / 83 cm
Изолирање 83 - 60 mm
Тежина (со пакување) 248,00 kg
Тежина (без пакување) 205,00 kg
Управување Електронска контрола
Прилагодлив опсег на температура -9 °C до -26 °C
Приказ на температурата надворешен дигитален
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Potentialfreier Kontakt
Аларм за прекин на електрична енергија непосредно при прекин на струјата од 72h
Maximale Fluktuation 6,7 °C
Максимален градиент 4,3 °C
SmartMonitoring може да се надгради, достапна е и мрежна апликација
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Челик
Брава механички
Türe selbstschließend
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Материјал на внатрешен сад Хром-никел-челик
Тип на тркалца Тркалца на вртење со кочница напред, тркалца на вртење назад
Tauwasserablauf
Фиоки во делот за замрзнување 0
Број на полици во преграда на замрзнувач 8
Материјал на полиците Решетки обложени со пластика
Капацитет на товарење на полици на преграда на замрзнувач 60 kg
оттаму прилагодив по висина 8
Дизајн на врата Swingline дизајн
Рачка Рачка во вид на лајсна
ecovadis 2021

ecovadis 2021

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.