LKUv 1613 MediLine Labor-ладилник со удобна електроника

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 82 / 60,1 / 61,8 cm
Прилагодлив опсег на температура +3 °C до +16 °C
Годишна потрошувачка на енергија 369 kWh/a

SmartMonitoring може да се надградува

SmartMonitoring може да се надградува

Liebherr SmartMonitoring нуди сеопфатно решение за документирање и следење на мерните и работните податоци, на пораките за аларм и на состојбите на уредот. За да го поврзете потребниот SmartCoolingHub со овој уред, потребен ви е конвертер за интерфејс RS 485, што е достапен одделно.

Еколошко разладно средство

Еколошко разладно средство

Liebherr уредите се оптимизирани во поглед на најдобрата можна енергетска ефикасност и ниските оперативни трошоци. Се користат исклучиво само природните и еколошки разладни средства R 600a и R 290. Во комбинација со високоефикасни компресори, овие уреди се исклучително моќни, а со нивниот низок потенцијал за глобално затоплување, тие се исто така прилагодени кон иднината.

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

Функција за тестирање на аларм

Функција за тестирање на аларм

Со овој тест, може да се провери функционалноста на внатрешниот и кој било надворешно поврзан уред за аларм. Ладењето на уредот нема да биде прекинато во текот на овој тест.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Внатрешно LED-осветлување

Внатрешно LED-осветлување

Сите лабораториски фрижидери со стаклени врати имаат посебно LED внатрешно осветлување коешто може да го вклучите и исклучите. Како резултат на тоа, внатрешноста е рамномерно осветлена и со тоа се овозможува брз и насочен пристап до складираните производи.

Сериски Bus-интерфејс

Сериски Bus-интерфејс

Со помош на серискиот Bus-интерфејс, уредите можат да се приклучат на надворешен систем за следење. Доколку системот за следење поврзан преку интерфејс не е достапен, достапен е комплет за обновување на конвертер за интерфејс како дополнителна опрема кој што може да се користи за поврзување на компјутер или лаптоп. Со користење на Bus-интерфејсот, може да се поврзат до 20 уреди во серија и да бидат вмрежени. На овој начин температурата и алармот може да се документираат и архивираат, на пр., преку SmartMonitoring.

Аларм за температура

Аларм за температура

Интегрираниот аларм за температура сигнализира во случај на пречекорување или опаѓање на границите на алармот. Овој аларм е опремен со акустични и визуелни сигнали и обезбедува максимална безбедност на складираната храна.

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Стабилност и постојаност на температура: EN 60068-3

Сите лабораториски фрижидери и замрзнувачи се тестирани во современите развојни установи на Liebherr во согласност со методот на тестирање EN 60068-3 за мерење на стабилноста на температурата. Температурата се мери на девет различни места во внатрешноста на уредите.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на страната за отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се постави во областа за инсталација и да се приспособи на индивидуалните потреби.

Група на производ Labor-ладилник со удобна електроника
класификација MediLine
GTIN 9005382237793
Годишна потрошувачка на енергија 369 kWh/a
Потрошувачка на енергија за 24 часа 1,010 kWh / 24h
Акустична моќност 47 dB
Cобна температура +10 °C до 35 °C
Разладно средство R 600a
Предавање топлина 480 kJ / h
Nennaufnahme Watt (Katalog) 130,0 W
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Maximale Fluktuation 4,9 °C
Максимален градиент 5,1 °C
Работење Копчиња
Аларм за прекин на електрична енергија при враќање на струјата
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Potentialfreier Kontakt
SmartMonitoring-fähig Ja
Вид на поврзување SmartCoolingHub
Интерфејс RS 485
Ладење со бруто волумен 152 l
Ладење со нето волумен 132 l
Прилагодлив опсег на температура +3 °C до +16 °C
Приказ на температурата надворешен дигитален
Систем за ладење на дел за ладење Динамички
Процес на одмрзнување автоматски
Внатрешно осветлување ЛЕД таванско осветлување
Број на полиците 4
приспособливо 3
Подна решетка
Материјал на странични ѕидови Челик
Боја на куќиште Бела
Материјал на врата/капак Изолациона стаклена врата
Рачка Ергономска рачка со вграден механизам за отворање
Материјал на внатрешен сад Бела пластика
Материјал на полици на дел за ладење Решетки обложени со пластика
Материјал на ногалки за нивелирање Поцинкуван челик
Врата што се затвора самостојно
Стопирач за врата може да се смени десно
Промена на шарката на вратата можно е самостојно
Ногарки со приспособлива висина — mm
Rollen
Тип на тркалца
Брава механички
Приклучен кабел (должина) 2.800 mm
Вкупен бруто волумен 152 l
Вкупен нето волумен 132 l
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 82 / 60,1 / 61,8 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 875,0 / 615,0 / 709,0 mm
Тежина (без пакување) 43,00 kg
Тежина (со пакување) 46 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 45 kg
Корисни широки полици 44 cm
Корисна длабочина на простор за складирање 42,0 cm

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.