Удобно ракување и практична опременост

Ладилниците и замрзнувачите во пекарите и кондиторските локали се користат премногу. Под оптоварувањето се подразбираат и големи амбиентални температури, прав и брашно во воздухот, како и честото отворање и затворање на вратите. При секојдневното работење мора да се користат професионални уреди, коишто се лесни за работа и едноставни за чистење. И треба доверливо да функционираат, економично да работат и притоа да трошат малку енергија. Уредите за пекара од Liebherr точно се прилагодени за такви потреби.

Ладилници и замрзнувачи за пекара и кондиторски локал

Поради нашето долгогодишно искуство во технологијата за ладење, нудиме линија модели за оптимално складирање и чување пекарски производи. Дури при создавањето на новите ладилници и замрзнувачи се развива иновативна технологија, којашто ги утврдува специјалните потреби за квалитет и безбедност во пекарите и кондиторските локали.

За да може најдобро и најпрегледно да се складираат суровините, полуготовите и готовите теста, се става посебен акцент на постојаната температура и удобноста при работа, за да може уредите да овозможат совршено ладење и при највисоките амбиентални температури и со помош на прилагодливите шини да овозможат оптимално лизгање на пекарските тепсии. Притоа, висококвалитетната обработка овозможува лесно чистење на внатрешниот сад од хром-никел-челик.

Со примена на најмодерната електроника заедно со ефикасните системи за ладење, нашите уреди се особено енергетски ефикасни и еколошки (сертифицирани со ISO 14001 – управување со околината).

Совршени за професионална употреба

Висококвалитетната обработка на сите делови и многу корисни детали во опремата овозможуваат сите уреди стабилно да го поминат напорното секојдневие. Може да сметате на професионалните уреди од Liebherr за пекари и кондиторски локали – 24 часа на ден и 365 дена во годината.

Предностите на повидок

Поединечно прилагодливи услови за складирање

Преку ладење со циркулација на воздух, по потреба се регулира влажноста на воздухот кај ладилниците. Голема влажност на воздухот спречува, на пример, тортите со филови да се исушат. Со тоа, уредите од линиите BKPv и BKv се совршени климатизирани ладилници за јадења со филови. Од друга страна, поставките за ниска влажност на воздухот ги штитат бонбоните и чоколадите од кондензирана вода.

Заштита за осетливите пекарски производи

Специјалниот вод за воздухот овозможува ладниот воздух да не дува директно кон осетливите пекарски производи. Со тоа се спречува да се исушат или спласнат складираните парчиња тесто и кондиторските производи. Затоа, кај линиите BKPv и BGPv, визуелните и звучните аларми предупредуваат ако вратата на уредот не е затворена целосно.

Моќна електроника

На дигиталните прикази може прецизно, однадвор да се прочита внатрешната температура. Со тоа вратата не мора да се отвора за да се изврши контрола. Тоа ја спречува размената на топлина со околината и ги намалува трошоците на енергија. За поголема безбедност, уредот може да се поврзе на централен алармен систем.

Ефикасен внатрешен распоред

Издржливиот внатрешен сад е опремен со прилагодливи L-шини. Во зависност од моделот, на него може да се сместат до 25 пекарски тепсии во стандардни големини од 600x400 mm одн. 600x800 mm. На тој начин производите од ладилникот може директно да се стават во рерната.

Заштеда на време и енергија

Вратите што сами се затвораат ја намалуваат непотребната загуба на студениот воздух. Тоа ја намалува потрошувачката на енергија. Освен тоа, со помош на педалот, којшто се нарачува дополнително, кај некои модели вратата може да се отвори без раце – тоа овозможува значителна заштеда на време при професионални услови за работа. Притоа, вградената рачка го олеснува отворањето на вратата.

Интелигентна функција за одмрзнување

Кај уредите со електрониката ProfiLine по потреба се стартува автоматски процес на одмрзнување со топол гас. Процесот се исклучува по околу десет минути и енергетски е многу ефикасен. Кај замрзнувачите NoFrost, храната се замрзнува со циркулација на ладен воздух и со тоа се намалува влажноста на воздухот. Со тоа просторот за замрзнување останува постојано без мраз.

Хигиенски материјали и форми

Надворешното куќиште е направено со едноделни странични ѕидови, без отвори и затоа е лесно за одржување. Како составен материјал се користи хигиенски не’рѓосувачки челик. Висински прилагодливи ногарки овозможуваат послободен под и го олеснуваат чистењето под уредот. Исто така, вовлечениот внатрешен сад од хром-никел-челик со голем аголен радиус и 3/4 цолен отвор во долната плоча овозможува лесно чистење.

Заштита за скапи залихи

Многу пекари прават залихи од виршли или кашкавал за продавање сендвичи. Тоа скапо влијае на буџетот. Силно затворање, што се одвива независно од рачката на вратата, по потреба штити кога не сакате храната да биде дофат.

Индустриски апарати

Без разлика дали се потребни за угостителство, трговија или лабораторија - комерцијалните фрижидери на Liebherr ги исполнуваат барањата на професионалците. Уреди за професионална употреба

Социјални медиуми

Liebherr е на социјалните медиуми: Станете дел од нашата заедница и добивајте не само поддршка во случај на сервисирање, туку и совети и трикови за совршено складирање на храната. Liebherr во социјалните мрежи