FRTSrg 7555 Performance Маса за ладење со динамично ладење

Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 95 / 164 / 70 cm

Ефективен систем за ладење

Ефективен систем за ладење

Благодарение на децении искуство во техниката за ладење во комбинација со континуирано истражување, Liebherr обезбедува одличен квалитет на системот за ладење. Употребата на висококвалитетни компресори, кондензатори, испарувачи и други компоненти за ладење обезбедува и значително намалување на потрошувачката на енергија и намалување на работните трошоци на апаратите на Liebherr.

1/3, 1/2 и 2/3 фиоки

1/3, 1/2 и 2/3 фиоки

Ладилниците од Liebherr може да се конфигурираат со фиоки со различна висина, секоја погодна за GN 1/1 садови. Можете да изберете помеѓу три варијанти: 1/3 фиока за GN садови високи до 15 cm, 1/2 фиока 26,5 cm висока – на пример, за гајби со шишиња од 0,2 литри – или 2/3 фиока висока 37,5 cm за Euronorm садови или гајби за пијалоци 30x40 cm .

Резервни делови достапни десет години

Резервни делови достапни десет години

Одржлив значи дека уредот не е само еколошки и економичен, туку и издржлив. За да бидете сигурни дека ќе можете да уживате во вашиот професионален уред долго време, Liebherr гарантира достапност на резервни делови од најмалку десет години откако ќе заврши производството. Сепак, правиме сè што можеме за да се осигураме дека резервните делови нема да бидат потребни.

Цврсти тркалца

Цврсти тркалца

Со помош на отстранливите тркалца, професионалните уреди на Liebherr остануваат исклучително подвижни. Ова ви овозможува во било кое време да ја промените локацијата за инсталација или едноставно да го преместите уредот за полесно чистење.

Променлива шарка на вратата

Променлива шарка на вратата

Професионалните уреди од Liebherr се стандардно опремени со шарка за отворање на десната страна. Без многу напор – и без дополнителни делови – шарката на вратата може да се смени на левата страна. Ова ви овозможува максимална слобода при изборот на вашата локација за инсталација.

Заменлива заптивка на вратата

Заменлива заптивка на вратата

Заштедете време и пари: Приклучните заптивки на вратите на Liebherr може лесно да се заменат. Доколку заптивката е оштетена, можете сами да ја замените без употреба на алатки.

15 годишен дизајн на компоненти

15 годишен дизајн на компоненти

Одржлив значи дека уредот не е само економичен, туку и траен. Висококвалитетните материјали и цврстата изработка, заедно со најмалку десет години достапност на резервни делови откако ќе заврши производството, го прават Liebherr уредот робустен, сигурен и со екстремно долготрајни врвни перформанси во напорната секојдневна употреба.

Врати

Врати

Нашите ладилници се лесни за полнење и празнење. Секој од нив доаѓа како верзија со фиоки или со врата. Вториот останува отворен автоматски под агол на отворање поголем од 90°, што значително ја олеснува вашата работа. Ладилниците обично се опремени со врати.

Зголемен температурен опсег −2 °C/+8 °C

Зголемен температурен опсег −2 °C/+8 °C

Вкусно подолго време: Liebherr фрижидерите имаат продолжен температурен опсег од -2°C до +8°C, така што сè во нив останува свежо и вкусно подолго време, вклучително и месото.

Греење на рамката

Греење на рамката

Нема потреба никогаш повеќе да се грижите за мувлата или мразот. За спречување кондензација, сите професионални уреди за ладење и замрзнување од Liebherr дизајнирани со фиоки се опремени со рамковно топлење. Со ова не само што се намалува напорот при чистење, туку се подобрува и хигиената.

Компатибилен со стандардни садови

Компатибилен со стандардни садови

Liebherr фрижидерите за угостителската индустрија воглавно се дизајнирани за употреба со садови за угостителство со Еуро стандард. Ова значи дека секој стандарден сад користен досега ќе се вклопи и во вашиот нов Liebherr.

Внатрешност безбедна за храна

Внатрешност безбедна за храна

Сите материјали користени во Liebherr уредите за пекари и угостителска индустрија се безбедни за храна и погодни за складирање на неспакувана храна

Без потреба за одржување

Без потреба за одржување

Заштедува време, енергија и пари: Професионалните самостојни апарати на Liebherr работат без филтри или други компоненти и делови кои бараат редовна замена. Нема дополнителни барања за чистење.

Приклучно решение и далечинско ладење

Приклучно решение и далечинско ладење

Сите наши ладилници и замрзнувачи се достапни или како приклучен уред или со далечинско ладење. Ова значи дека тие можат совршено да се прилагодат на вашите индивидуални потреби или локални услови. Уредите со далечинско ладење може да се наместат и на постолје.

Информации за прекин на напојување

Информации за прекин на напојување

Доколку напојувањето било прекинато поради дефект, информациите за прекинот на напојувањето се појавуваат кога тоа ќе се поврати. Ова покажува дека апаратот бил привремено без напојување и максималната температура која била постигната за тоа време. Ова ви помага да процените дали треба да се очекува губење на квалитетот.

Отстранливи фиоки

Отстранливи фиоки

Секој детал од Liebherr ладилникот е дизајниран за функционалност. На пример, фиоките може без напор да се отстранат за да се исчистат. Потоа, тие исто толку лесно се вметнуваат назад во телескопските шини.

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Усогласеност со DIN EN 60335 за безбедност на уредот

Покрај законски потребната UKCA/CE ознака, сите области поврзани со безбедноста – од упатството за употреба до уредот – се оценуваат и тестираат од надворешна независна лабораторија за тестирање. Ова ви дава најдобра можна безбедност на производот.

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Врата која сама се затвора < 90° / автоматско затворање при помалку од 90°

Удобно вршете ги рутинските задачи ; уверување дека ништо нема да биде пропуштено: Со агол на отворање од прибл. 90°, вратата на уредот останува отворена и го олеснува полнењето и празнењето, како и чистењето. Под прибл. 90°, се затвора сама за уредот да не остане отворен. Ова ја одржува температурата стабилна и го зачувува квалитетот на вашите намирници.

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Надворешна обвивка од нерѓосувачки челик

Издржливи, хигиенски и пред се лесни за чистење: Сите ладилници и замрзнувачи за шалтер од Liebherr се изработени од висококвалитетен нерѓосувачки челик и се достапни во три различни големини.

Внатрешност од нерѓосувачки челик

Внатрешност од нерѓосувачки челик

Хигиенски и трајни: Целата внатрешност е изработена од висококвалитетен нерѓосувачки челик, што значи дека уредот лесно се чисти и клиентот може да ужива во него долго време.

Горна работна површина

Горна работна површина

Со соодветната работна плоча од не'рѓосувачки челик, вашиот ладилник од Liebherr се претвора во совршена работна површина - со или без заштита од прскање по ваш избор. А, доколку планирате приспособливо решение, нашите ладилници се достапни и како изведба без работна плоча.

Беспрекорно, навалено мени

Беспрекорно, навалено мени

Лесен за читање, уште полесен за чистење: Големиот дисплеј беспрекорно се вклопува во изработката, а благодарение на неговото мало навалување, нуди совршен приказ на температурата, со висок контраст и е многу лесен за користење. Бидејќи се наоѓа под работната плоча, исто така е оптимално заштитен од нечистотија.

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Дигиталниот приказ на температура точно ја покажува внатрешната температура на фрижидерот. На тој начин, операторите и корисниците имаат брз преглед на температурата на уредот.

Кружење на ладењето

Кружење на ладењето

Високоефикасните вентилатори овозможуваат брзо ладење на свежо складираната храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста.

Ногалки со приспособлива висина

Ногалки со приспособлива висина

Каде секојдневната хигиена е важна, ногалките со приспособлива висина обезбедуваат доволно растојание од земјата и го прават чистењето под уредот лесно и удобно.

Група на производ Маса за ладење со динамично ладење
GTIN 9005382261750
класификација Performance
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Cобна температура +10 °C до 40 °C
Вметнување GN 1/1, 530 x 325 mm (Längseinschub)
Надворешни димензии: висина / ширина / длабочина 95 / 164 / 70 cm
Управување Електронска контрола
Работење Touch
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно
min./max. Temperaturaufzeichnung Ja
Грејач на предна рамка не
SmartMonitoring-fähig Ja
Решение за поврзување надградлив
Potentialfreier Kontakt
Врата што се затвора самостојно
Прилагодлив опсег на температура -2 °C bis +8 °C
Систем за ладење на дел за ладење Динамички
Систем во фрижидерот за извлекување фиоки целосно вадливи телескопски шини
Подна решетка
Боја на куќиште Не’рѓосувачки челик
Материјал на странични ѕидови Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Боја на врата Не’рѓосувачки челик
Материјал на врата Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Материјал на внатрешен сад Челик со хром и никел (1.4301 / AISI 304)
Материјал на полици на дел за ладење Решетки обложени со пластика
Рачка Рачка во вид на лајсна
Материјал на ногалки за нивелирање Не’рѓосувачки челик
Стопирач за врата фиксно на лева страна/фиксно на десна страна
Промена на шарката на вратата можно е самостојно
Ногалки со приспособлива висина 100-150 mm
Rollen
Број на прегради 3
Abteil 1 3 фиоки 1/3
Abteil 2 врата
Abteil 3 врата
Работна плоча со работна плоча со посипување
Заптивање на вратата може да се смени
Прилагодливи стапала 4
Тип на тркалца
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 990,0 / 800,0 / 1.875,0 mm
Тежина (без пакување) 163 kg
Тежина (со пакување) 185 kg
Капацитет на товарење на полица на делот за ладење 30 kg

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.