ECBN 9673 BioFresh NoFrost Комбинација за ладење и замрзнување со BioFresh и NoFrost што може да се вгради

Димензии на ниша висина/ширина/длабочина 213,4 / 91,4 / 63,5 cm
Вкупна зафатнина 510 l
Нивото на бучава 38 dB
IceMaker Да

German Engineering

German Engineering

Нашите супериорни производи нудат врвен квалитет, врвен дизајн и иновативни карактеристики што најдобро одговараат на вашиот животен стил. Употребата на висококвалитетни материјали, совршено детални завршетоци и елитни компоненти за ладење се комбинираат со најновите процеси на производство, што резултира во извонреден производ за ладење.

BioFresh-Plus

BioFresh-Plus

BioFresh-Plus-Safe гарантира совршена клима на складирање и екстра долга свежина за овошје и зеленчук, месни и млечни производи како и риба и морски плодови – и тоа само во една преграда. Притоа DrySafe се дели во зависност од храната променливо во различни температурни зони од скоро над 0° C до ледените -2 °C.

NoFrost

NoFrost

Исто така и под нула Monolith запрепастува со максимум на комфорт. Неговата NoFrost-технологија го одржува постојано просторот за замрзнување без лед и спречува слоеви мраз врз замрзнатата храна. Одмрзнувањето веќе е историја.

DuoCooling

DuoCooling

DuoCooling-технологијата спречува преку две целосно одделни кола за ладење, создавање на размена на воздух меѓу делот за ладење и делот за замрзнување. На овој начин се штити храната во делот за ладење од сув воздух од делот за замрзнување. Освен тоа не се врши обострано пренесување на мириси и храната ја задржува својата сопствена арома. Притоа, меѓу деловите за ладење и замрзнување не настанува никаква размена на воздухот. Со тоа се спречува ширењето на миризбите и сушењето на складираната храна.

SuperSilent

SuperSilent

Пст – слушајте внимателно: Вашиот Liebherr е толку тивок што мора да ги начулите ушите за да го чуете. Како го постигнуваме ова? Сите компоненти за ладење – компресори, вентили, вентилатори и испарувачи се оптимизирани и совршено компатибилни едни со други. Па така, во вашата кујна ќе го слушате само она што сакате.

InfinitySwipe

InfinitySwipe

Допир на поголем комфорт ви нуди едноставното за употреба електронско управување на допир InfinitySwipe со светол и прегледен 3,5 инчен екран, што можете интуитивно и лесно да го користите преку Touch & Swipe.

InfinityLight

InfinityLight

Хомогено интегрираното LED странично осветлување на Monolith дава прекрасен и рамномерен сјај што може да се прилагоди според вкусот, вклучувајќи мек ефект на осветлување при отворање на вратите и пријатна ноќна затемнетост. InfinityLight не додава само драма и стил, тоа исто така емитира помалку топлина, зачувувајќи го квалитетот на храната.

SuperCool

SuperCool

Едноставно, брзо разладете ги тукушто купените намирници за да ја зачувате оптималната свежина на храната, запечатувајќи ги аромите и одржувајќи ги неопходните витамини и минерали.

SuperFrost

SuperFrost

Едноставно, брзо замрзнете ги тукушто купените намирници за да ја зачувате оптималната свежина на храната, запечатувајќи ги аромите и одржувајќи ги неопходните витамини и минерали.

FrostSafe-систем

FrostSafe-систем

FrenchDoor комбинацијата на ладење-мрзнење со околу 326 литри волумен на ладење има две врати коишто може бесчујно да се отвораат и затвораат независно една од друга. Уникатниот FrenchDoor-систем за заптивање гарантира целосно затворање на секоја врата. Тоа штеди енергија и имате постојано вистинска температура во делот за ладење.

InfinitySpring

InfinitySpring

Хомогено интегрираниот, површински монтираниот InfinitySpring внатрешен диспензер за вода е тука кога ви е потребен, и практично невидлив кога не ви е потребен, и може да собере бокали од која било големина. Системот за филтрирање на Liebherr ги елиминира штетните контаминирања, што резултира со остра, чиста, свежа вода со вкус.

IceMaker

IceMaker

Автоматскиот ледомат на Monolith произведува 1,6 килограми филтриран лед за 24 часа. Активирајте ја функцијата SuperFrost за уште поголем капацитет за производство. Со капацитет за складирање од 1,8 килограми, никогаш нема да останете без лед.

SoftSystem

SoftSystem

Благодарение на SoftSystem-системот за меко затворање, вратите се затвораат сами, при целосно полнење, особено меко и тивко. Во зависност од големината, носивоста на шарките на вратата на Monolith за панели на врата изнесува до 40 кг дополнителна тежина.

PowerCooling

PowerCooling

Високоефикасниот PowerCooling-систем на Liebherr гарантира брзо изладување на ново складираната храна и дека температурата на ладење рамномерно се распределува во целиот внатрешен простор. Кај Monolith оставаме да циркулира ладен воздух и зад вратата, така што храната складирана во вратата останува исто така ладна како и во внатрешниот простор.

Gallon Storage

Gallon Storage

Издржливите и елегантни полици на вратите на Monolith овозможуваат повеќе кубни метри и поголема удобност. Чувајте галонски бокали чај, сок и млеко на вратата, ослободувајќи ги внатрешните полици на ладилникот за сè, од чинии за забави до свежи чинии за салата.

Active Green

Active Green

Одржливо и енергетски ефикасно со ActiveGreen. Во Monolith се користат најмодерни технологии за ладење со климанеутрални средства за ладење и најниска потрошувачка на енергија. Иницијативата Active Green го опфаќа целото производство дури до рециклирачкото пакување.

BioFreshPlus со SoftTelescopic

BioFreshPlus со SoftTelescopic

Отвора и затвора сигурно и удобно. Системот за практично автоматско затворање со меко затворање за BioFresh-Safe на Monolith придонесува за практична и безбедна секојдневна употреба. Телескопските шини овозможуваат лесно лизгање на фиоката кон вас. А бидејќи излегува целата, вие го имате најдобриот преглед за содржината.

Извлекувања на фиоки за замрзнување

Извлекувања на фиоки за замрзнување

Отворете си максимален комфорт. Сите прегради на замрзнувачот се движат на лесно подвижни телескопски шини и сами се отвораат удобно при големо полнење, совршено се гледаат и повторно меко се затвораат преку автоматското затворање SoftTelescopic.

Извлекувања на фиоки за замрзнување со SoftTelescopic

Извлекувања на фиоки за замрзнување со SoftTelescopic

Отвора и затвора сигурно и удобно. Системот за практично автоматско затворање со меко затворање за преградите на замрзнувачот на Monolith придонесува за практична и безбедна секојдневна употреба. Телескопските шини овозможуваат лесно лизгање на фиоките кон вас. А бидејќи излегува целата, вие го имате најдобриот преглед за содржината.

FrostSafe-систем

FrostSafe-систем

Сигурен квалитет од минусното подрачје. Интегрираната фиока во преградата на замрзнувачот на Monolith е затворена цело време преку FrostSafe-системот и штити од непосакувана размена на воздух како и загуба на изладен воздух. Тоа спречува варијации на температурата и смрзнатини.

Вградена полица за шишиња

Вградена полица за шишиња

Очекувате гости и сакате да изладите неколку пијалоци да бидат поладни од вообичаено? За тоа ви стои на располагање полицата за шишиња над BioFresh-Safe: Отстранете ја едноставно стаклената плоча со еден фат на раката над полицата за шишиња – и веќе можете да оставате и ладите шишиња во разновидни големини.

LargeDoor

LargeDoor

Со секое отворање широк поглед: Моделите на Monolith во просторниот LargeDoor-формат со 75 или 90 сантиметри ширина ви нудат еден свет на екстра голема свежина. Во уредите LargeDoor се поврзуваат иновативни технологии на ладење и замрзнување во едно воодушевувачко доживување.

MaxIce

MaxIce

Автоматскиот IceMaker произведува секогаш доволно лед за вашата забава. Ако треба да дојдат повеќе гости, активирајте ја едноставно функцијата MaxIce и веќе во рок од 24 часа ќе се произведат околу 150 коцки лед.

Panel ready

Panel ready

Без разлика дали со класично елегантни предни делови од нерѓосувачки челик или непрекинато интегрирани во дизајнот на вашата кујна – Monolith индивидуално се приспособува на вашиот личен стил. За тоа се грижи и изборот на разновидни рачки. Со варијантите на дизајн на вашиот Monolith имате во дланка можност да отворате секој ден еден уникат.

VCC компресор со 4-брзини

VCC компресор со 4-брзини

Дури до 25% поефикасниот VCC компресор со 4-брзини на Monolith е особено моќен, енергетски ефикасен и тивок. Тој работи по потреба со точниот број на вртежи за да го донесе вашиот ладилник на точната температура. Поставките „SuperCool“ и „SuperFrost“ се наменети и за ладење на големи пазарувања.

Група на производ Комбинација за ладење и замрзнување со BioFresh и NoFrost што може да се вгради
GTIN 9005382274576
Series
Ознака за енергија
Класа на енергетска ефикасност F
Годишна потрошувачка на енергија 431 kWh/a
Климатска класа SN-T
Нивото на бучава 38 dB
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 3,0 A 248,5 W
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Управување 3,5"-LCD-Farbdisplay
Работење Touch & Swipe
Заклучување за деца
Приказ на температурата Преграда на фрижидер и замрзнувач и BioFresh фиока
BottleTimer
Прилагодлив температурен опсег во преградата на фрижидерот +2 °C до +7 °C
Технологија за свежина BioFresh
се извлекува на телескопските шини
Процес на одмрзнување автоматски
Кружење на ладењето
Филтер FreshAir во вентил
SoftSystem SoftSystem
Внатрешно осветлување на дел за ладење осветлен страничен ѕид
Број на полиците во делот за ладење 3
разделиво 0
оттаму прилагодив по висина 0
Број на полици за шишиња 2
Број на полици за конзерви 0
Полици за врата Полица за галонски туби
Внатрешно осветлување во фиоките BioFresh Downlight
Опсег на температура на преграда на замрзнувач -14 °C до -27 °C
Технологија на ладење NoFrost
Позиција за замрзнувач долу
Процес на одмрзнување автоматски
Време на одложување поради дефект ГС * 21 h
Капацитет на замрзнување 24 часа според ГС * 12,00 kg / 24h
Број на фиоки во преграда на замрзнувач 2
Внатрешно осветлување на преграда на замрзнувач ЛЕД таванско осветлување
IceMaker Да
водоводна цевка Фиксен приклучок за вода
MaxIce-Funktion 3 kg / 24h
Производство на коцки мраз 1,4 kg / 24h
Место за коцки мраз 3 kg
Знак за ѕвезда 4
Материјал на полици на врата Стакло
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
Материјал на прилагодливи полици, преграда на замрзнувач
Материјал на врата Челик
Тип на вградување Интегрирачко
Монтажа на врати Фиксна врата
Стопирач за врата може да се смени десно
Промена на шарката на вратата можно со помош на услугата за клиенти
Агол на отварање на врати 115°
Ногалки со приспособлива висина 0
Шини за порамнување
Вентилација Вентилација во основата
Тип на приклучок Euro
Приклучен кабел (должина) 2.500 mm
Димензии на ниша висина/ширина/длабочина 213,4 / 91,4 / 63,5 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.170,0 / 970,0 / 765,0 mm
Димензии В/Ш/Д 212,6 / 90,6 / 61 cm
Тежина (без пакување) 216 kg
Тежина (со пакување) 231 kg
Вкупна зафатнина ** 510 l
Волумен на прегради за ладење 326 l
оттаму BioFresh 86,8 l
Волумен на прегради за замрзнување 184 l
Вклучувајќи преграда со 4 ѕвездички 184,3 l
Вредност според глобален стандард (ГС)
** 
Gemäß Verordnung EU 2019/2016 bilden wir das Gesamtvolumen als ganze Zahl (abgerundet) und das Volumen der Tiefkühl- und Frischhaltefächer mit einer Stelle nach dem Komma ab. Das komplette Spektrum der Effizienzklassen finden Sie auf Seite 9. Entsprechend (EU) 2017/1369 6a. Die Bezeichnung „Volumen“ bezieht sich auf den in der aktuellen Verordnung genannten Begriff „Rauminhalt“.
Сад со путер

Сад со путер

Арт. бр. 988245900

Благодарение на можноста за ракување со една рака, садот за путер со убава форма може преку капакот лесно да се транспортира и отвора. Поради неговите пропорции, во него може да се чуваат различни големини на путер. Тој е цврст и може да се мие во машина за садови, а се вклопува во сите Liebherr сталажи за шишиња и конзерви.

Арт. бр. 988117400

Арт. бр. 988117200

Решетка за 3 шишиња

Решетка за 3 шишиња

Арт. бр. 988246600

"Полицата за 3 шишиња е практично и елегантно решение за складирање до три шишиња кои се легнати безбедно и се заштедува простор. Ако полицата за шишиња не е потребна, може брзо да се извади од апаратот или да се намести исправено за да се заштеди простор."

Арт. бр. 988111600

FreshAir-филтерот на активен јаглен го чисти циркулирачкиот воздух и брзо ги апсорбира непријатните мириси. Лесно може да се менува и гарантира оптимален квалитет на воздухот. Функцијата за потсетување покажува кога треба да се замени филтерот.

Арт. бр. 988247100

"FreshAir-филтерот на активен јаглен го чисти циркулирачкиот воздух и брзо ги апсорбира непријатните мириси.

Држач против превртување

Држач против превртување

Арт. бр. 990304200

По инсталацијата, фиксирајте го уредот со држачот против превртување. Ова се наоѓа на таванот на уредот Monolith за да го поврзете уредот со задниот ѕид на мебелот – за поголема безбедност.

Арт. бр. 988103600

Арт. бр. 990304700

Рамна рачка

Рамна рачка

Арт. бр. 990146100

Рамната рачка направена од четкан алуминиум добро лежи во раката и овозможува удобно отворање на уредот. Благодарение на убавата форма, дава уште попривлечен изглед на уредот.

Квадратна рачка

Квадратна рачка

Арт. бр. 990149200

Квадратната рачка направена од четкан алуминиум добро лежи во раката и овозможува удобно отворање на уредот. Благодарение на убавата форма, дава уште попривлечен изглед на уредот.

Арт. бр. 990187100

Арт. бр. 909669901

Арт. бр. 990178700

Арт. бр. 990234900

Цокле од 60 инчи

Цокле од 60 инчи

Арт. бр. 990236600

Цоклето од 60-инчен не'рѓосувачки челик е лесно за монтирање, спречува навлегување нечистотија под уредот и дава убав надворешен изглед.

Арт. бр. 990239000

Арт. бр. 990281900

Арт. бр. 990142800

Арт. бр. 840902201

Комплет панели од не'рѓосувачки челик Monolith

Комплет панели од не'рѓосувачки челик Monolith

Арт. бр. 990302200

Како алтернатива на конвенционалните предни панели, може да го користите сетот панели од не'рѓосувачки челик за да дадете визуелни акценти на вашиот Monolith. Сетот содржи панели од не'рѓосувачки челик и за фрижидерот и за замрзнувачот. Со помош на средството за чистење на не'рѓосувачки челик, лесно брзо и целосно ќе отстранувате отпечатоци од прсти, дамки и нечистотии на предната страна.

Арт. бр. 840903001

Арт. бр. 988098000

reddot Award

reddot Award

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.