EWTgb 1683 Vinidor Вградена полица за вино со регулирана температура

Висина на ниша 88 cm
Димензии В/Ш/Д 90,6 / 59,5 / 57,2 cm
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l 33
Температурни зони 2
Индивидуални Температурни зони 2
Класа на енергетска ефикасност G
Монтажа на врати Површински

TipOpen

TipOpen

Вратата со изолационо стакло без рачки, со нова иновативна TipOpen технологија е совршено решение за вградување во кујнски мебел без рачки. При допир, стаклената врата се отвора неколку сантиметри. Доколку вратата дополнително не се отвори по 3 секунди, SoftSystem повторно ја затвора.

Аларм за врата

Аларм за врата

За безбедна заштита на храна, звучниот аларм на вратата предупредува ако вратата е отворена 60 секунди.

Заклучување за деца

Заклучување за деца

Заклучувањето за децата може да се програмира за да се спречи ненамерно исклучување на уредот. Кога родителската контрола е вклучена, означена е со икона во MagicEye.

Променлив систем за отворање на вратата

Променлив систем за отворање на вратата

Уредите се фабрички опремени со врата што се отвора надесно. Со можноста за менување на начинот на отворање на вратата, уредот секогаш може оптимално да се користи во областа на инсталацијата.

Vinidor серија

Vinidor серија

Со два или три сефови за вино коишто може независно да се постават од +5°C до +20°C, независно еден од друг, Vinidor апаратите нудат максимална флексибилност за употреба. Кај уредот со три сефови за вино, црвеното вино, белото вино и шампањот може да се чуваат истовремено на оптимална температура. За долгорочно складирање на вина, овие уреди нудат идеални климатски услови. Како резултат на различните големини на сефовите за вино и апсолутно флексибилното поставување на температурата, овие уреди се погодни за сите поединечни асортимани на вино.

Филтер со активен јаглен

Филтер со активен јаглен

Мирисите на животната средина може да влијаат на вината за време на долгорочно складирање. За ладилниците за вино, доводот на свеж воздух преку лесно заменливиот FreshAir филтер со активен јаглен обезбедува оптимален квалитет на воздухот.

Складирање со мали вибрации

Складирање со мали вибрации

Дури и малите вибрации може да го нарушат зреењето на вината и да го спречат таложењето на танини. Специјално развиените компресори со исклучително ниски вибрации овозможуваат нежно складирање кај сите ладилници за вино.

Идеална влажност

Идеална влажност

Соодветната влажност е важна компонента за складирање вино. На овој начин тапата останува мека и не се суши. Со цел тапата да остане колку што е можно повлажна од внатрешноста, шишињата вино треба да се чуваат во лежечка положба. Со повеќе од 50% влажност, ладилниците за вино обезбедуваат најдобри услови. Доколку е потребно, влажноста на ладилниците за вино може да се регулира со копчето за вентилација.

Врата со изолационо стакло

Врата со изолационо стакло

Во поголемиот број случаи, шишињата за вино се затемнети, затоа што ултравиолетовата светлина го спречува созревањето на виното. Само шишето не е доволно за заштита. За да се минимизира изложеноста на зрачење, ладилниците за вино на Liebherr се опремени со специјално изолациско стакло отпорно на ултравиолетова светлина. На овој начин се заштитува виното и истовремено се презентира со стил.

Група на производ Вградена полица за вино со регулирана температура
GTIN 9005382278994
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Приклучна вредност 1,5 A
Класа на енергетска ефикасност G
Годишна потрошувачка на енергија 143 kWh/a
Климатска класа SN
Нивото на бучава 32 dB
Висина на ниша 88 cm
Димензии В/Ш/Д 90,6 / 59,5 / 57,2 cm
Висина/ширина/длабочина (со амбалажа) 975,0 / 639,0 / 639,0 mm
Димензии на ниша висина/ширина/длабочина 87,4 - 89 / 56 - 57 / 55,0 cm
Тежина (без пакување) 53 kg
Тежина (со пакување) 59 kg
Работење Touch
Приказ на температурата Преграда за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Аларм на врата на дел за вино акустично
Заклучување за деца
TipOpen
Меко затворање SoftSystem
Кружење на ладењето
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l * 33
Осветлување ЛЕД осветлување, континуирано затемнувачко
може да се затемни
може трајно да се вклуич
Број полици 4
вклучувајќи телескопски шини коишто може да се продолжат 2
вклучувајќи табли за презентација 1
Материјал на полици Дрвена полица
Филтер со активен јаглен
Монтажа на врати Површински
Стопирач за врата може да се смени десно
Ногалки со приспособлива висина 2
Вкупна зафатнина ** 105 l
Волумен на прегради за ладење 105 l
Имајте предвид: Количината се однесува на стандардни шишиња вино од 0,75 л. Ако се чуваат шишиња со различна големина или форма, бројот може да варира. Повеќе информации за ова се дадени во илустрацијата во областа за преземање.
** 
Во согласност со Регулативата ЕУ 2019/2016 година, вкупниот волумен го претставуваме како цел број (заокружен надолу) и волуменот на одделите за замрзнување и свежа храна со едно децимално место. Целосниот спектар на класи на ефикасност може да се најде на страница 9. Според (ЕУ) 2017/1369 6а. Терминот „волумен“ се однесува на терминот „волумен“ споменат во сегашната регулатива.

Арт. бр. 988128901

Арт. бр. 988247001

"FreshAir-филтерот на активен јаглен го чисти циркулирачкиот воздух и брзо ги апсорбира непријатните мириси.

Арт. бр. 909439700

Арт. бр. 742046500

Арт. бр. 909621200

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.