CBNef 4835 Comfort BioFresh NoFrost Комбинација за ладење и замрзнување со BioFresh и NoFrost

Класа на енергетска ефикасност A+++
0° фиока BioFresh
NoFrost
Технологија на ладење NoFrost
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 201 / 60,0 / 66,5 cm
Вкупен нето капацитет 343 l
Можност за вмрежување (можност за SmartDevice)

Опрема

BluPerformance

BluPerformance

Поголем волумен во внатрешноста за храна, економски и енергетски ефикасен во работењето, тивко и удобно ракување со одличен дизајн: Во областа на ладење и замрзнување, BluPerformance уредите на Liebherr поставуваат нови стандарди.

BioFresh

BioFresh

BioFresh гарантира совршена клима за долготрајна свежина. При температура од малку над 0°C и идеална влажност, овошјето и зеленчукот, месото и рибата ги задржуваат сите витамини. повеќе

NoFrost

NoFrost

Кај апаратите со NoFrost технологија храната се замрзнува со ладен циркулирачки воздух а влажноста се испушта. На тој начин ладилникот е постојано чист, без слоеви мраз, а исто така и храната.

DuoCooling

DuoCooling

Благодарение на две сосема одделни кола за ладење коишто може да се контролираат, DuoCooling овозможува прецизно и самостојно регулирање на температурата во комбинациите на фрижидер-замрзнувач во преградата на фрижидерот и замрзнувачот. Притоа, меѓу деловите за ладење и замрзнување не настанува никаква размена на воздухот. Со тоа се спречува ширењето на миризбите и сушењето на складираната храна.

Екран на допир од 2,4 инчи

Екран на допир од 2,4 инчи

Екранот на допир од 2,4 инчи, со висока резолуција и со голем контраст е поставен зад вратата и овозможува интуитивно поставување на температурата.

BioFresh сефови на телескопски продолжувања

BioFresh сефови на телескопски продолжувања

BioFresh сефовите се извлекуваат со мазни телескопски носачи и лесно се отстрануваат дури и ако вратата е под агол од 90°.

GlassLine

GlassLine

На GlassLine полиците изработени со сигурносно стакло може да им се приспособи висината за индивидуално складирање. Не се кршат, отпорни се на гребење и лесно се чистат. Со одделениот и вметнатиот простор за складирање може брзо и лесно да се создаде простор за високи садови.

Рачка со вграден механизам за отворање

Рачка со вграден механизам за отворање

Цврстите рачки со интегриран механизам за отворање во благородна и висококвалитетна оптика овозможуваат практично и лесно отворање на вратата.

LED

LED

Не е потребно одржување, заштедуваат простор и енергија: Долготрајните LED светилки овозможуваат совршено осветлување на внатрешноста. Како резултат на зрачењето со мала топлина, складираната свежа храна е секогаш во совршена состојба.

PowerCooling

PowerCooling

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. FreshAir филтерот со активен јаглен вграден во вентилаторот го чисти воздухот што циркулира и спречува непријатен мирис. Функцијата за потсетување во командите означува кога треба да се замени филтерот.

SmartDevice

SmartDevice

Кај уредите на Liebherr означени со „SmartDevice“, SmartDeviceBox овозможува контролирање на уредот и користење други услуги преку компјутери и мобилни уреди. SmartDeviceBox може да се нарача како додаток. Кај некои уреди, SmartDeviceBox е веќе интегриран, ова е означено со „i“ во името на уредот, на пример „KBi 4350“.

SmartSteel

SmartSteel

SmartSteel значително ја намалува видливоста на отпечатоците од прсти. Со рафинирање на нерѓосувачкиот челик, SmartSteel површините се особено лесни за чистење и помалку осетливи на гребнатини.

SuperCool

SuperCool

За брзо ладење на свежо складираната храна SuperCool создава поголеми ладни резерви. При намалување на +2°C во делот за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

SuperFrost

SuperFrost

SuperFrost креира поголеми ладни резерви за витамини или свежо складирана храна. При намалување на -32°C во преградата за ладење на првобитната температура, што е временски или количински контролирано, се заштедува електрична енергија.

Заптивање на вратата

Заптивање на вратата

Заптивањето на вратата коешто може да се менува придонесува за безбедно складирање на храната. Оптички погодно за соодветната врата или бојата на куќиштето, може лесно да се вметне, чисти или замени, со што се овозможува совршена хигиена.

VarioSpace

VarioSpace

Со отстранување на преградата на замрзнувачот и основните стаклени полици се создава VarioSpace, практичен систем за дополнителен простор за складирање.

Технички податоци

Група на производ Комбинација за ладење и замрзнување со BioFresh и NoFrost
GTIN 4016803055549
Класа на енергетска ефикасност * A+++
Потрошувачка на енергија за 24 часа * 0,507 kWh / 24h
Годишна потрошувачка на енергија * 186 kWh/a
Климатска класа SN-T
Акустична моќност 34 dB
Вкупен нето капацитет 343 l
Фрижидер 242 l
оттаму BioFresh 94 l
Замрзнувач 101 l
Вкупен бруто капацитет 391 l
Фрижидер 271 l
оттаму BioFresh 109 l
Замрзнувач 120 l
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50/60 Hz
Приклучна вредност 1,4 A 190 W
Надворешни димензии (В/Ш/Д) 201 / 60,0 / 66,5 cm
Висина / ширина / длабочина (со пакување) 2.087,0 / 615,0 / 751,0 mm
Тежина (без пакување) 81,90 kg
Тежина (со пакување) 87,00 kg
Опсег на температура на преграда на замрзнувач -14 °C до -26 °C
Опсег на температура на дел за ладење +3 °C до +9 °C
Управување 2,4-инчен TFT-екран на допир, црно-бел, со дигитален приказ на температурата
Позиција зад вратата
Работење Електроника на допир
Индивидуални Температурни зони 2
Температурни зони 3
Приказ на температурата Дел за ладење/замрзнување и BioFresh
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
FrostControl
Аларм на врата на дел за ладење визуелно и акустично
Аларм на врата на преграда на замрзнувач визуелно и акустично
Заклучување за деца
SuperCool
SuperFrost управуван според време
HolidayMode
Можност за вмрежување (можност за SmartDevice) **
SmartDeviceBox се опремува дополнително
0° фиока *** BioFresh
Процес на одмрзнување автоматски
Кружење на ладењето
Осветлување LED-осветлување на горниот дел
Столна лампа
Број на полиците во делот за ладење 4
оттаму прилагодив по висина 3
разделиво 1
Материјал на полици на дел за ладење Стакло
Полица за шишиња интегрирани
Дизајн на внатрешни полици на врата Комфор GlassLine
Број на полици за шишиња 1
Број на полици за конзерви 2
Број на Vario кутии 0
Сад за јајца
Број на BioFresh сефови 2
се извлекува на телескопските шини
DrySafe 1
вклучувајќи употреба како Dry или HydroSafe 1
со осветлување
BioFresh-Plus
Број на садови за овошје/зеленчук 0
оттаму на телескопските механизми 0
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
со осветлување
Филтер со активен јаглен
NoFrost
Sternekennzeichen 4
Технологија на ладење NoFrost
Процес на одмрзнување автоматски
Lagerzeit bei Störung 24 h
Капацитет на замрзнување во 24 часа 16 kg
Фиоки во делот за замрзнување 3
оттаму на телескопските механизми 0
вклучувајќи тркалца на извлекување 0
Материјал на полици на преграда на замрзнувач Стакло
VarioSpace
Осветлување
Акумулатори за ладење 0
Сад за коцки мраз 1
IceMaker
Филтри за вода
FrostSafe-систем со целосно затворени фиоки со проѕирен преден дел
Полици за замрзнување 0
Дизајн на врата HardLine
Боја на куќиште Сребрено
Материјал на врата Врата од не’рѓосувачки челик со SmartSteel
Материјал на странични ѕидови Челик
Рачка Алуминиумска рачка со вграден механизам за отворање
Стопирач за врата може да се менува од десно
Агол на отварање на врати 115°
Transportrollen hinten
Вметнато преку предната вентилација
За да се достигне наведената потрошувачка на енергија, треба да се користат подметнувачите што се содржат во пакувањето на уредот. Со тоа се зголемува дебелината на уредот за околу 3,5 cm, а кај уредите BluPerformance за околу 1,5 cm. Уредот може да се употребува и без подметнувачите, но користи малку повеќе енергија.
** 
SmartDevice функција, ако е достапна
*** 
BioFresh: одговара на преградата за разладување, според DIN EN ISO 15502 (германско издание)

Преземања

Додатоци

Арт. бр. 988111600

FreshAir-филтерот на активен јаглен го чисти циркулирачкиот воздух и брзо ги апсорбира непријатните мириси. Лесно може да се менува и гарантира оптимален квалитет на воздухот. Функцијата за потсетување покажува кога треба да се замени филтерот.

Арт. бр. 988117000

Арт. бр. 988113000

Арт. бр. 988103600

Арт. бр. 871302300

Арт. бр. 988117200

Арт. бр. 988112800

Арт. бр. 988117400

Арт. бр. 990187100

Арт. бр. 742120400

Арт. бр. 600915801

Арт. бр. 742055800

Арт. бр. 988112400

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.