UWTes 1672 Vinidor Полица за вино со регулирана температура што може да се вгради

Висина на ниша 82 - 87 cm
Димензии В/Ш/Д 81,8 / 59,7 / 57,7 cm
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l 34
Температурни зони 2
Индивидуални Температурни зони 2
Класа на енергетска ефикасност G
Монтажа на врати Површински

Дигитален приказ на температура

Дигитален приказ на температура

Прецизната електронска контрола е опремена со дигитален приказ на температура и известува за поставените вредности. Алармот за вратата и температурата визуелно и акустично известува за неправилности, на пример ако вратата останала отворена. Заклучувањето за деца заштитува од ненамерно менување на контролната табла.

LED-осветлување

LED-осветлување

Иновативното LED-осветлување овозможува рамномерно осветлување на внатрешноста без изложеност на ултравиолетова светлина. Како резултат на минималниот развој на топлина од LED светилките, вината може да бидат изложени осветлени во текот на подолг временски период.

PowerCooling систем

PowerCooling систем

Моќниот PowerCooling систем овозможува брзо ладење на свежо складирана храна и рамномерна температура на ладење во внатрешноста. Со прекинувач на контакт на вратите се исклучува вентилаторот кога вратата е отворена. На тој начин се заштедува значајно количество енергија.

Регулирачки опсег на температура

Регулирачки опсег на температура

Предуслов за оптималниот процес на зреење за сите вина, дали црвени или бели вина, е складирањето на идеално температурно подрачје за тоа.  Тоа се подесува прецизно и се одржува константно преку електронското управување во комбинација со најмодерна климатизација, дури и при големи осцилации на температурата на околината.

Филтер со активен јаглен

Филтер со активен јаглен

Мирисите на животната средина може да влијаат на вината за време на долгорочно складирање. За ладилниците за вино, доводот на свеж воздух преку лесно заменливиот FreshAir филтер со активен јаглен обезбедува оптимален квалитет на воздухот.

Складирање со мали вибрации

Складирање со мали вибрации

Дури и малите вибрации може да го нарушат зреењето на вината и да го спречат таложењето на танини. Специјално развиените компресори со исклучително ниски вибрации овозможуваат нежно складирање кај сите ладилници за вино.

Идеална влажност

Идеална влажност

Соодветната влажност е важна компонента за складирање вино. На овој начин тапата останува мека и не се суши. Со цел тапата да остане колку што е можно повлажна од внатрешноста, шишињата вино треба да се чуваат во лежечка положба. Со повеќе од 50% влажност, ладилниците за вино обезбедуваат најдобри услови. Доколку е потребно, влажноста на ладилниците за вино може да се регулира со копчето за вентилација.

Група на производ Полица за вино со регулирана температура што може да се вгради
GTIN 9005382279472
Напон 220-240 V ~
Фреквенција 50 Hz
Приклучна вредност 0,8 A
Класа на енергетска ефикасност G
Годишна потрошувачка на енергија 142 kWh/a
Климатска класа SN-ST
Нивото на бучава 38 dB
Висина на ниша 82 - 87 cm
Димензии В/Ш/Д 81,8 / 59,7 / 57,7 cm
Висина/ширина/длабочина (со амбалажа) 871,0 / 655,0 / 692,0 mm
Димензии на ниша висина/ширина/длабочина 82 - 87 / 60 / 58,0 cm
Тежина (без пакување) 46 kg
Тежина (со пакување) 50 kg
Работење Копчиња
Приказ на температурата Преграда за вино
Предупредувачки сигнал во случај на дефект визуелно и акустично
Аларм на врата на дел за вино акустично
Заклучување за деца
Кружење на ладењето
Максимален број шишиња од Бордо 0,75 l * 34
Осветлување ЛЕД осветлување
може да се затемни
може трајно да се вклуич
Број полици 5
вклучувајќи телескопски шини коишто може да се продолжат 3
вклучувајќи табли за презентација 0
Материјал на полици Дрвена полица
Филтер со активен јаглен
Монтажа на врати Површински
Стопирач за врата може да се смени десно
Ногалки со приспособлива висина 4
Вкупна зафатнина ** 94 l
Волумен на прегради за ладење 94 l
Имајте предвид: Количината се однесува на стандардни шишиња вино од 0,75 л. Ако се чуваат шишиња со различна големина или форма, бројот може да варира. Повеќе информации за ова се дадени во илустрацијата во областа за преземање.
** 
Во согласност со Регулативата ЕУ 2019/2016 година, вкупниот волумен го претставуваме како цел број (заокружен надолу) и волуменот на одделите за замрзнување и свежа храна со едно децимално место. Целосниот спектар на класи на ефикасност може да се најде на страница 9. Според (ЕУ) 2017/1369 6а. Терминот „волумен“ се однесува на терминот „волумен“ споменат во сегашната регулатива.

Арт. бр. 840902201

Арт. бр. 840903001

Арт. бр. 988128901

Арт. бр. 988247001

"FreshAir-филтерот на активен јаглен го чисти циркулирачкиот воздух и брзо ги апсорбира непријатните мириси.

Арт. бр. 919280900

Арт. бр. 909439700

Арт. бр. 990224000

Арт. бр. 959013100

Арт. бр. 990227200

Забелешка: И покрај внимателното одржување на податоците, го задржуваме правото да правиме технички промени, грешки и отстапувања од сликите и текстуалната содржина во споредба со оригиналниот уред.